Паднал ли е в ръцете на Русия Часов Яр в Украйна?

116
Паднал ли е в ръцете на Русия Часов Яр в Украйна?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От седмици се множат съобщенията, че украинската армия се намира под засилен натиск. Ако град Часов Яр в източната част на страната действително е паднал в ръцете на руснаците, това би била нова тежка загуба за Киев.

Украйна отхвърли руските твърдения за пробив на важен участък от фронта в източната част на страната, съобщава "Дойче Веле".

„Град Часов Яр се държи“, обяви неговият главнокомандващ Олександър Сирски в социалната мрежа „Телеграм“. "Всички опити на противника да влезе в града се провалиха", твърди той.

Руската информационна агенция РИА цитира представители на правителството в Москва, които са заявили още в петък, че руски войници вече са проникнали в покрайнините на града, който е силно укрепен от защитниците му.

Падането на Часов Яр, където в преди началото на войната срещу Украйна живееха 12 200 души, би представлявало тежка загуба за украинската армия. Това ще означава пореден успех за руските войски, които от седмици напредват бавно, но сигурно в Източна Украйна. През февруари те превзеха украинския бастион Авдеевка.

Зеленски призова за укрепване на противовъздушната отбрана в Харковска област

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта значението на укрепването на способностите за противовъздушна отбрана, които биха защитили Харковска област от руски удари, предаде Укринформ.

"Руският терор срещу срещу Харков продължава. Нови удари срещу града и областта. Жилищни сгради и гражданска инфраструктура бяха повредени", написа Зеленски в профила си във "Фейсбук". "За съжаление, шестима души бяха убити. Изказвам най-искрени съболезнования на техните семейства и близки. Повече от 10 души са ранени", добави той.

Всички спешни служби са пристигнали незабавно на мястото на инцидента и са оказали необходимата помощ на всички пострадали, увери президентът.

"Трябва да сложим край на този терор. Изключително важно е да се укрепи противовъздушната отбрана за Харковска област. И нашите партньори могат да ни помогнат за това", подчерта Зеленски.

По-рано днес Укринформ съобщи, че в резултат на днешния руски удар, насочен срещу Харков, са загинали шестима души, а 11 са ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
17
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Така и ще си измрат руските ВДВ. Това е голям град и не само, че не е паднал, но не е и близко до падане. Има някакъв напън на руснаците, защото се отказаха да *** при Купянск и Роботине и се надяват да пробият при Часив Яр или Красногоривка, но това ще им е, 3-4 дни офанзива и се връщат да *** рани. Допреди месец атакуваха по целия фронт, по пет направления, сега по две и половина.
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом зеленото жуже пищи, значи всичко е наред !
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Медведев: "Макрон и другие соучастники теракта не просто враги" ----- Ти да видиш! Евроатлантически терористи в действие. Олимпиадата ще е много интересна. Нещо ми подсказва, че руснаците няма да присъстват поради притеснения за сигурността.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
60
16
 
3
 
! Отговори
Тавариш перхидролски преди 4 месеца
Русия ноооо яко настъпва батенца превзе Авдеевка който беше с население 20 000 човека и руската армия безмилостно напредва с по 20 метра всеки ден и с цената на 500 чувала с човешки останки върнати към Кремлин аз съм сигурен че до края на годината Русия ще унищожи 3ти а защо не и дори 4ти танк Абрамс! Путин трябва да бъде оставен на власт възможно по-дълго така руската армия може и да изчезне от само себе си.
59
3
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 месеца
Не е паднал още, но ще падне. Бойци от 98 дивизия на руските Въздушни Десантните Войски ВДВ вече са в града и се водят преки бойни действия. Ако някой афроатлантик иска наистина да помогне на украинците а не само да се къори пред екрана сега е момента да отиде да помага в Часов Яр преди града да са го прекръстили на Шойгунбург.
58
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 4 месеца
Подозирам че Часовий Яр ще бъде превзет сравнително бързо,защото името е неблагозвучно и неудобно за западните медии да го употребяват с месеци.
57
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ma кво напредват pyшляците ве бате те за 2 години не са превзели и 25 % от Украйна. На година напредват с някой друг 10 000 град. С това темпо Путин ще стане на 100 години и още ще са на никъде
56
5
 
11
 
! Отговори
Вижте там преди 4 месеца
В тик ток има клипове от боевете в Часов Яр и украйнски те трупове и техника по улиците.
55
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не е паднал. свобода за Украйна, крах на руската империя!
54
3
 
12
 
! Отговори
До 43 преди 4 месеца
Кръстовете са за мотивация на руснаците. Да покажеш хитлеристки кръст на руснак, е като да покажеш на бик червено.
53
2
 
3
 
! Отговори
Мафия преди 4 месеца
Не е прокопсал,а ние как се прокопсали само,най бедни,окрадени ,болни и нещастни.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То Харков пада до август месец ,те за Часов Яр питат хахаххахааааааааааааааааааа
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В украйнската уикипедия укретата още държат Бахмут, смятай :)
50
3
 
26
 
! Отговори
Мислете преди 4 месеца
Хора заради Украйна страда цяла Европа,обедняване, високи цени, инфлация, криза, фирми затварят и тн. и колкото по рано Русия унищожи фашисткият режив в Киев, толкова по добре за всички.
49
25
 
7
 
! Отговори
Сът преди 4 месеца
Украйнци,прежалете тия 20% територия! Спрете да се избивате! Оставете тия ДНР и ЛНР да си блъскат главите с мизерните господари от Кремъл. Вие си влезте в Европа,а те след 5-6 години ще искат сами да се върнат към Украйна! Никой не е прокопсал в съюз с Русия.
48
2
 
23
 
! Отговори
Не на Бандера преди 4 месеца
След терористичната атака над 100 000 са се записали доброволци в Червената армия.Или Русия,или Украйна.Преговори няма да има вече.
47
3
 
15
 
! Отговори
Видео преди 4 месеца
В Харков са унищожени две ракетни установки "Вампир"минути преди да започнат обстрел на гр.Беогород.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако се вземе предвид, че съобщението е на Дойче веле, трябва да се знае, че 50% от него не е вярно, а другите 50% са манипулативни
45
2
 
23
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Не е превзет,ама ще го превземат.По-бързо от Авдеевка,де.