Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ

12 юли 2024 23:24, Александър Попов
225
Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин смята, че е голяма грешка на Запада да не забелязва ударите на Киев по Запорожката атомна електроцентрала, предаде ТАСС.

"Фактът, че врагът сега нанася удари директно по централата, това, разбира се, изисква специално внимание от наша страна и, за съжаление, не привлича вниманието на онези хора и онези сили, които днес поддържат киевския режим", подчерта Путин на среща с губернатора на Запорожка област Евгений Балицки.
Президентът е сигурен: "Това е тяхна голяма грешка, ние ще я помним, ще говорим за нея неведнъж".

"Виждам и такива неща, които не могат да бъдат пренебрегнати, също свързани с безопасността, - това е, на първо място, разбира се, безопасността на Запорожската атомна електроцентрала", заяви Путин.

ТАСС отбелязва, че през последните месеци въоръжените сили на Украйна (ВСУ) редовно атакуват инфраструктурата на Запорожие и Енергодар. Сутринта на 3 юли Киев нанесе удари с безпилотни самолети по подстанция "Радуга", при което са ранени девет служители на Запорожката АЕЦ.

В същото време след нападението на ВСУ на 19 юни, когато градската подстанция "Луч" беше напълно разрушена, втората градска подстанция "Радуга", частично повредена на 21 юни, остава единствената, която снабдява Енергодар с електроенергия.

Възстановяването на всички икономически сфери в Новорусия върви с добри темпове, заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с губернатора Балицки. Държавният глава отбеляза приоритета на възстановяването на жилищния и комуналния сектор.

Путин също така изрази увереност, че сигурността на Донбас и Новорусия (термин от времето на руските царе за части от Южна Украйна) ще бъде гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
17
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Когато ДеГол отива в СССР, в речта си на руски на два пъти бърка СССР с Русия :) Нещо като Байдън на срещата НАТО, ама не баш. Веднага след това вади Франция от НАТО :)
131
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ссср се разпадна,защото произвеждаше повече танкове,отколкото храна. Същите танкове,които изгоряха по украинските пътища,наредени в равни редички
130
12
 
17
 
! Отговори
само факти преди 1 месец
супер върви въстановяването голяма работа като путин примерно в марионопол са построили ОБЩО цели пет броя три етажни панелки вяка с по един ход с цели 16 квартири ...
129
10
 
1
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Вижте. Троцки, един от създателите на СССР, ако не и най-важният-украински евреин, взел псевдонима Троцки от надзирател в затвора, който бил много ербап. Хрушчов-украинец или поне с влияние в УССР. Брежнев-човек на Хрушчов-украинец. Леонид...хубаво украинско има, хаха. Цялата история на СССР е почти само украинска. Въпросът обаче е, че Украйна съществува като държава от трийсетина години. И си мисля, ако не бяха тия украинци на власт в СССР, дали щяхме да се разпаднем...
128
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даже украинците навремето са искали да построят повече,а от Москва не им дали. Точно както на нас не ни дадоха да произвеждаме рено. Късопаметници
127
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 151 Да, нещо ги ядеше, май Нато им викаха и разкъсаха гръцки Кипър на две. Сега Гърция е около 10 милиона население. Нато взе страната на турците, на мюсюлманите. Украйна и тя ще бъде поорязана разбира се. САЩ кога ще върнат на Мексико - Калифорния, Аризона, Ню Мексико, Юта, Тексас?
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно и АЕЦ Козлодуй руснаци са го строили. За Украинска съветска социалистическа република не сте ли чували? То бива,бива ама вие сте ептен изкукали
125
1
 
6
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До да 135 И тая АЕЦ са я строили руснаци , а украинците само гледали...Нали бяха една държава бе , приятел ? С една обща икономика.
124
7
 
18
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
Но вар-вар-ск-ия акт на Путин се забелязва ясно от световната общност.Отритната от всякъде , Русия никога няма да бъде същата. Путин съсипа и собствената си държава и си изпроси врагове.
123
4
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 149 преди 1 месец
Охлю, и в Гърция е православие. Нещо яде ли ги?
122
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Югославия от близо 24 милиона. Днес разпокъсана като Сърбия е с население 6.6 милиона. Сега явно е ред на Русия и Украйна да си редуцират населението. На САЩ и Западна Европа православието им боде очите и им бърка в отверстието. САЩ за Афганистан тръгнаха като аслани и си тръгнаха като ***.
121
0
 
13
 
! Отговори
? преди 1 месец
До да Руснаци ли са я строили, или граждани на СССР? Има голяма разлика!
120
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столтенберг бившия шеф на Нато заяви, че масовия обстрел над Югославия е бил легитимен. 2300 авиоудара. 15 000 тона убеднен уран. 11 седмици легитимен терор. Сега същото правят и с Русия, тормоз и терор. Разбира се легитимен.
119
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи новорусия ще бъде спасена а останалата част за рецеклиране в ЕС като нашия народ . За 30 години фалиралия запад ще ги обезлюди напълно и Русия ще си върне само опразнените територии както явно ще стане и с България .
118
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ е огромен тумор на лицето на земята! Светът ще стане много по-добър без САЩ - империята на злото.
117
15
 
22
 
! Отговори
моше преди 1 месец
Русия е огромен тумор на лицето на земята!Спрете незабавно,издаването визи на руснаци за ЕС!
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Do 137 охроняват си собственоста!
115
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До безсмислици! В Дира е същото.Че и те блокират даже,ако не им харесва коментара ти.
114
9
 
18
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Айде махай се оттам бе, кагебейски иzрод!
113
26
 
16
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 1 месец
Вън наглите окраинци!

Спонсорирани публикации