Светът още в стрес от откриването на Олимпиадата: Величие на свободата, гавра или гей парад

Гледали са го над 23 милиона по телевизията, а на живо 326 000 души
28 юли 2024 06:50, Петър Бойчев
382
Светът още в стрес от откриването на Олимпиадата: Величие на свободата, гавра или гей парад
Снимка БГНЕС

Светът още се тресе от разнопосочни коментари за шоуто при откриването на Олимпийските игри в Париж.

Реакции на политици и други светски личности започнаха да валят веднага след церемонията и не спират. Една част да възхитени, а други сериозно разкритикуваха сценария, трети са потресени.

Русия и Унгария отправиха критики във връзка с церемонията по откриването на Игрите в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Русия беше изключена от участието в голямата спортна проява заради нашествието й в Украйна, припомня агенцията.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви в "Телеграм", че церемонията е била "огромен провал". По време на нея е имало много неща, които не са сработили. Тя спомена за проблемите в транспорта, след саботажа по високоскоростни железопътни линии във Франция, както и това, че зрителите, гледали откриването на живо, е трябвало да стоят часове наред под проливен дъжд, тъй като организаторите не били предвидили нито навеси, нито прилагане на технологии за разпръскване на дъждовните облаци.

Захарова също така разкритикува Париж, чийто център, според нея, се е превърнал в гето и бил наводнен от плъхове, и добави, че един от факлоносците на олимпийския огън е бил "рапърът токсикоман Снууп Дог".

Говорителката на руското министерство на външните работи отправи остри критики и срещу това, че по време на церемонията по откриването на Игрите е имало "ЛГБТ пародия на Тайната вечеря", по време на която "апостолите са били представени от травестити". Захарова припомни, че Тайната вечеря е "свята тема за християните".

Подобна критика дойде и от Руската православна църква, която изрази възмущение и спомена за "историческо и културно самоубийство" в една "християнска столица на европейската цивилизация".

Критики дойдоха и от премиера на Унгария Виктор Орбан, който заяви, че церемонията е въплъщавала "западната празнота".

"Малко, по-малко те се отърсиха от метафизичните връзки с Бог, с отечеството и със семейството", заяви той в изказване пред унгарци, живеещи в Румъния, визирайки западняците като цяло. Това според него е довело до липса на обществен морал. Като илюстрация за тази липса той посочи именно церемонията по откриването на Игрите в Париж.

В самата Франция се надигнаха гласове от страна на крайната десница относно някои сцени от церемонията. А епископи изразиха съжаление, че по време на церемонията е имало "сцени на подигравка и на осмиване на християнството".

Разнородни коментари имаше в медии в целия свят. Френският "Монд" отбелязва, че сценографът Тома Жоли е успял да представи импресивно шоу в една столица, превърната в гигантска сцена. Клонящият вдясно френски "Фигаро" определи церемонията, като страхотна, но допълни, че е имало ненужни провокативни сцени, в това число и очевидно разиграване на сцената с Тайната вечеря на фона на модно дефиле.

Според "Ню Йорк таймс" церемонията от една страна е била различна и развлекателна, но от друга страна е била поредният раздут спектакъл, създаден за телевизията. Според "Вашингтон пост" церемонията е върнала блясъка на това събитие, помръкнал през последните години и е въплъщавала дръзко мислене, добавя БТА.

Германският в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" нарече церемонията "толкова щура, колкото и красива" и каза, че Франция е направила революция в този род церемонии така че накрая дори дъждът е бил победен.

Британският "Дейли мейл" определи церемонията като "фарс", главно във връзка с прекъсването на движението на влаковете по-рано през деня, но вестникът също така прецени, че залогът на Париж за времето се е "провалил зрелищно". Британският вестник "Гардиън" написа, че "големите амбиции за церемонията са били помрачени от некачествено изпълнение".

В Италия "Гадзета дело спорт" написа, че церемонията е била "нещо безпрецедентно, дори извънредно. Великолепно шоу или дълга, досадна работа, в зависимост от гледната точка и чувствителността ви".

"Кориере дела сера" оприличи шоуто на спектакъл на съвременното изкуство, като отбеляза, че "някои зрители бяха отегчени, други се забавляваха, за мнозина спектакълът беше разочароващ". Левият италиански всекидневник "Република" заяви, че церемонията е засенчила спортистите. "Много Франция, много Париж, много малко Олимпиада", коментира изданието, цитирано от БТА.

На церемонията реагира и Илон Мъск, който заяви, че интерпретацията на "Тайната вечеря" е била изключително неуважителна към християните.

Към мнението му се присъединиха още Доналд Тръмп, Пиърс Морган и други.

На пресконференция вчера сценографът на церемонията Тома Жоли защити концепцията й срещу критиките. Подобна защита направи и ръководителят на организационния комитет на Игрите Тони Естанге, добавя БТА.

Франс прес съобщава, че церемонията е била гледана във Франция от над 23 милиона зрители по телевизията, а на живо от 326 000 зрители, разположили се на различни места в центъра на Париж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олимядите трябваше да ги закрият отдавна . Ползват се само за политическа пропаганда още от хитлерово време . Държавите стимулират вземането на допинг за да си направят реклама . Ивсичко това се плаща от народите домакини а после съораженията за милиарди са изоставят и не се ползват . С всички тия пари които се хвърлят на вятъра могат да се направят много по добри неща за народа . Да не говорим че няма хора по трибуните дори при безплатни билети . Няма гледаемост а милиардите се харчат .
145
2
 
15
 
! Отговори
Тома неверни преди 1 месец
Когато не са им засегнати финансовите интереси,нашата християнска църква,оглушително мълчи.....А искаха часове по вероучение в училище,на какво тоно ще учат децата ни???????????
144
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция тъне в мизерия, но гейовете си направиха парад със спортно събитие. Силно напомня на ваймар, когато докато населението мизерства елита се отдава на оргии.
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да има десетилетие на почивка от спортни събития.
142
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да реват с крокодилски сълзи неудачниците, застинали в Средновековието, светът е пъстър и радостен, и нехае за яловите им, злобни, невежи душици. Критикарите да си намерят по-продуктивно занимание.
141
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гаврва с нашата християнска религия от сатанистите
140
4
 
17
 
! Отговори
Фотограф преди 1 месец
Величието на евроатлантизма ! Не мернахте ли там и Дебелян Пеевски >
139
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Илон Мъск с най правилно мнение.
138
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно доставят физическо удоволствие сношенията мъжду мъже, иначе нямаше да го правят. Тук въпросът е харесва ли ви да живеете с и да вървите с ypoдитe, драг кралиците, сатанистите, yродeни и изкривени до неузнаваемост човешки същества, снизени до най-силните им животински страсти които се ръководят само от физическите фубкции и удоволствия?
137
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олимпиадата беше одобрена от Бриджит Макрон..... какъв е изводът????
136
4
 
16
 
! Отговори
Олимпиеца преди 1 месец
Какъв евроатлантизъм струи от розовите *** , шарени перуки и отвратителните изрисувани мутри на гейско-атлантическата общност ! Колко ми е евроатлантическо !
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помощник президента Николай Патрушев о готовности Киева к переговорам: Вы же знаете, что есть указ Зеленского, когда он еще был легитимным президентом, о том, что он сам себе запретил вести переговоры с Россией. Это раз. Второе во время СВО мы сейчас имеем преимущество. Запад и Украина заинтересованы в том, чтобы восстановить свои силы, им нужна передышка. Поэтому все эти заявления именно имеют тактический характер. На самом деле, если мы посмотрим, никаких действий, чтобы вести переговоры, они не ведут.
134
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция винаги е налагала на света гадости.Нима френската революция в своята същност да не беше едно отвратително клане.Липса на всякакъв морал, убийство на държава, Църква, крал.Беше.Не е била нужна изобщо, защото реформите на модернизацията са направени от краля слънце и всичко е било ненужно изопачено от банда адвокати и психически болни жени и мъже.Същите култаджии на Сатаната днес си правят вакхания на Сена.Нищо различно от тогава.
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След световното в Катар мислех, че дъното е ударено. Но след като видях организацията на европейското в Германия и сега откриването на олимпийските, разбрах че има още накъде да се дълбае.
132
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой каквото има в главата, това му е харесало и това е търсил. И това което показаха, е в главите на хората на Запад.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На церемонията реагира и Илон Мъск, който заяви, че интерпретацията на "Тайната вечеря" е била изключително неуважителна към християните". - на християните нищо няма да им стане от неуважението, християните не търсят уважение. Но след като на запад казват че няма Бог, че човек е свободен да прави всичко с тялото си (а това тяло от къде го има, той ли си го е създал) тогава защо все се захващат с религиозни теми, и с хрисичните, и с мюсюлманите. Нека си живеят в безбожие, какво ги бъркат другите, нали са толерантни.
130
3
 
29
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Подиграха се с християнство, но пък страшно уважават всякакви различия. Изритаха руснаците, но държави, които експлоатираха колонии или "въвеждаха" демокрации в чужди страни - техните спортисти участват. Общо взето - лицемерие, липса на вкус, пари хвърлени на вятъра.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така с удоволствие бих прекратил всички спортни събития , ако можех..!!! Вместо пари за зрелища, тези милиарди давани за състезания , биха могли да се дадат за наука , изкуство , здраве!!!! С какво един спортист допринася за човечеството?!! Ако нямаше такива състазания , тези можеше да вършат истинска работа и да допринасят с нещо!!! Просто хората не са мръднали особено от римско време!
128
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народ, който излива акото си в морето, татковците ходят облечени като петгодишните си синове с бръснати глави, тениска, къси *** и сандали с лепки, майките са татуирани като послучай излизането си от затвора, джапанката е официална обувка, а по магистралАТА се избиват повече хора, отколкото в Украйна, седнал да мрънка, че Франция унищожила културата и цивилизацията с шоуто си за откриването на Олимпийските игри.
127
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Началото на края на олимпийското движение.От самото начало то беше антихристко и реставриращо езичеството.В началото имаше успех сред работниците и плебса.В самата си същност спорта, професионално трениран, е пълна глупост.Тялото дадено ти за труд се вкарва в една ненужна натовареност.Ментално това е чиста суета.Ненужна и вредна.Казах, това е началото на края на олимпиадите.В самата античност те и така приключват с един император на Римската империя, който забранява олимпиадите.

Спонсорирани публикации