Светлана Каменова: Несправедливо е да се боксираш срещу противник, който има физическо преимущество

Тя благодари на българите за подкрепата
4 авг 2024 15:40, Нели Христова
311
Светлана Каменова: Несправедливо е да се боксираш срещу противник, който има физическо преимущество
Снимка: LAP.bg

"Благодаря на цяла България за подкрепата. Моля ви, предайте само това на хората в България. Обичам ви. Усещах непрестанно позитивната ви енергия. Заради вас, хора, нямаше как да хвърля ръкавиците и да не доиграя мача. Още веднъж ви благодаря на всички. Дадох всичко, бих се за всички вас и заради цялата любов, която изпращате." Това заяви пред "24 часа" Светлана Каменова след четвъртфинала й с Ю Тин Лин.

"Смятам, че е несправедливо да се боксираш срещу противник, който има физическо преимущество", коментира още тя, но държеше предимно да благодари на българите.

След мача говори треньорът на националния отбор по бокс Борислав Георгиев, бесен, че Каменова е тотално ощетена в чисто спортен аспект. Георгиев вдигна надпис върху лист: "Спасете женския спорт", а на втори лист пишеше: "Искам да играя само срещу жени. Аз съм ХХ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Момичето от ДанияНяма значение как са възпитавани. XY хромозомата им е дала мъжки тип телесна структура, "мъжки" мускули и мъжка сила, която винаги ще е различна и по-голяма от тази на ХХ хромозомните. На ринга използваш мускулите си, а не възпитанието си срещу противника. Ако хомосексуална двойка възпита осиновеното си дете като жена, а то е биологичен мъж, това дава ли му право да се бие срещу жени на ринга?
220
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
От кога цензурирате термини от научната литература...?!
219
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Нещо много дезинформация се получи. Тази/този не е транс и не си е сменяла пола, ами има най-просто казано мъжки полови хромозоми. На *** език нещо като ***. При условие, че има 23та полова хромозома ХУ се води мъжки фенотип. Родена е с женски полов орган, мъжки хромозоми. Сбъркана работа, кофти е, но няма място там където се бута. При жените не е честно спрямо другите участнички, при мъжете няма да е честно спрямо нея. Да беше станала шахматистка!
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не бойкотира мача? Знаеш как ще свърши, ама пробва да му счупиш главата! И като нестана почна едно реване по всички медии. Е айде стига. А. По-добре да беше отказала да играеш. Сега се жалваш пред всички в името на какво? Ако не беше играла, щеше да запазиш уважението на всички.
217
4
 
3
 
! Отговори
Митоша преди 1 месец
Защо излезе,на ринга тиииииПробва за медалче,но по слаба сиииии.Ако беше била,нямаше да ревеееешА бързо бързо,щеше в стаята да се приберееееш
216
2
 
2
 
! Отговори
Момичето от Дания преди 1 месец
Пак мнозинството коментиращи не са разбрали за какво става дума, но иначе отсъждат категорично и без никакви съмнения... Всъщност двете проблематични същества са от тези 0,3-0,5% от човешката популация, които най-общо биват определени като интерсекс, т. е. между двата пола. Тук може да има също няколко възможни варианта, но ние не знаем кои са те в конкретния случай. При раждането са определени като женски пол, възпитавани са според това определение, така че какви всъщност са ?
215
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доколкото разбирам е имало проблем с хормонални тестове в руската федерация, после ги е минала успешно на интернационално ниво. Руските стандарти са спорни, на нито дума от там не вярвам. Родена е жена, не е оперирана, има снимки от детството и си е баш момиченце с барбита. Стига ревахте.
214
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нейната противничка си е жена, макар и мъжкарана. Никога не е била мъж, няма и не е имала мъжки пoлови органи, не си е правила операции, и това е точка по въпроса за всеки християнин. А боксьорка да реве, че опонентката и е била по-силна от нея е смешно.
213
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо изобщо се боксира срещу мъж ? Или от евротолерантност
212
5
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Как може такова нещо, нейният противник си е мъж. Това е безобразие.
211
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда ...стефчето що мълчи?
210
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да,Светле тази олимпияда е фарс ,содом и гомор ,гейпарад . А оная укринка скочи Само 2м. ,па уж подобрила на Стефка рекорда ? Излъгаха-фалшифицираха ,че е скочила 2,10м -ей така политкоректно ,че украта "победила" - Отвратително Бе !
209
4
 
2
 
! Отговори
Е то и в бягането преди 1 месец
не е справедливо първите десет да са африканци от една и съща държава с генетично предимство.
208
1
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 1 месец
Двама трябва да бъдт изгонени от спорта: Треньорът, че не е подкрепил нашата боксьорка да напусне ринга и Стефка Костадинова, че си мълчи. Няма го Батето, няма го.Сега е излишен плачът. Ревете, не ревете, фактът си е факт.
207
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сехга пък българетата ореваха орталъка, защо я били пускали... ами нали е Олимпиада! Като не искаше защо не си стоя вкъщи? На крива ракета... нали знаете кое й пречи?
206
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костадинова няма достойнство за оставка, подкупена е с много висока заплата и ще кляка пред МОК колкото трябва. Само руснаците имат достойнство да се изправят пред джендъризма, но не всички. Запада си купуват съвести и морал чрез много евра и власт.
205
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италианците са дали 50 000$ на боксьорката си. Нашите нещастници какво ще дадат за геройството на Каменова да пребие мъж? Със съдийски хватки тикнаха джендъра напред, нали така е модерно вече в демократичния свят.
204
17
 
3
 
! Отговори
Лицемерка преди 1 месец
Е нали още след края орева медиите че искала да хвърли ръкавиците, искала да се откаже след първия рунд но треньора и не разрешил. Сега пък "усетила" подкрепа и нямала как да хвърли ръкавиците.
203
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги виждат, че са мъже защо се лакомят и пускат нашите боксьорки на ринга срещу тях, а не бойкотират олимпиадата?
202
2
 
25
 
! Отговори
Май преди 1 месец
Съдията и той е джен дърт. Светла беше сама срещу двама.

Спонсорирани публикации