Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия

Бърнс заяви, че западните лидери не трябва да се плашат от риториката на Путин
8 сеп 2024 17:00, Нели Христова
293
Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Западните лидери не трябва да се плашат от заплахите на Кремъл за ядрена ескалация. Увереност в това изрази директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ в рамките на дебат в Лондо за това дали ракетите Storm Shadow трябва да се използват от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за удари дълбоко в Русия, съобщава британският вестник The Guardian.

Бърнс, който е на посещение в столицата на Обединеното кралство, подчерта, че "САЩ са отхвърлили страховете“ от руски ядрен удар през есента на 2022 година, и отбеляза, че заплахите от Москва не винаги трябва да се приемат буквално.

"Путин... ще продължи да дрънка със саби от време на време. Не можем да си позволим да бъдем уплашени от това... трябва да го имаме предвид. САЩ предоставиха огромна подкрепа за Украйна и съм сигурен, че президентът ще обмисли други начини, по които можем да ги подкрепим“, коментира Бърнс.

Що се отнася до Украйна, директорът на ЦРУ бе попитан дали във Вашингтон и други западни столици са притеснени относно риска от ескалация на войната чрез даване на разрешение далекобойната ракета Storm Shadow да бъде използвана за удари по цели дълбоко на територията на Русия.

"Никой от нас не трябва да приема с лека ръка рисковете от ескалация“, предупреди Бърнс, като призна, че в ЦРУ са били убедени през първата година от войната, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия на бойното поле.

"Имаше момент през есента [есента] на 2022 година, когато смятам, че имаше истински риск от потенциално използване на тактически ядрени оръжия от Русия в Украйна“, обясни директорът на ЦРУ.  Но по думите му "никога не съм мислил... че трябва да бъдем ненужно уплашени от това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от САЩ
Има простреляни на магистрала в Кентъки, стрелецът се издирва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
1
 
! Отговори
80г.ОТ червенатаЧУМА преди 1 седмица
Тръмп обеща 24 неща ако бъде избран: 9. Спира войната в Украйна. При 100 долара за барел петрол Русия воюва. При 40 долара за барел Русия не може. САЩ имат петрол и ще задължат ОПЕК чрез контрола си върху МеждуБанковия Разплащателен SWIFT код, както блокираха банковата търговия на Русия. 14. САЩ не участва във войни. 18. Ще разследва училища втълпяващи на деца расови, транссексуални и политически теории. Тръмп разследва администрацията на Джо Байдън за подтикване на Русия да нападне Украйна.
245
1
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Американската и британската *** трябва да бъдат ударени с всички видобе ядрени оръжия и *** и последния кравар и последния островен плъх. Тогава, останалите живи могат да мислят за мир.
244
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Понеже твърдението на десните е че комунистите и фашистите са близки затова ли ППДБ е пълно със сбирщина от фашисти и комунисти, както и с деца и внуци на полковници и генерали от Държавна сигурност - ДС?Не гласувайте за най-фашистко-комунистическо десарската партия в България.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2024/09/08/pone-120-bylgarski-grajdani-sa-bili-ubiti-po-vreme-na-syvetskata-okupaciia-v-bylgariia.619516
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И все още ще.. Само почакайте и продължавайте така.
242
0
 
6
 
! Отговори
Болните ви мозъци преди 1 седмица
Били убедени само се чудите какво зло да сътворите! Сеете смърт навсякъде по света!
241
0
 
8
 
! Отговори
етичен комикс преди 1 седмица
Ама те милите янкита, не им пукало да дикнат укрите във война даже и под огъня на тактически ядрени оръжия. Истински презокеански братя, готови на всичко за да сринат Европа, като почнат от укропия.
240
5
 
1
 
! Отговори
До 240 преди 1 седмица
Е то ако на 7 ноември Украйна остане на спомен, както искаш ти, дали ще остане нещо и от Москва в следващите 10 минути?!
239
0
 
7
 
! Отговори
Лошо преди 1 седмица
Е то още не е късно, но ще бъде по- на запад от Киев, според мен.
238
2
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Признание, че побойникът САЩ отдавна щеше да използва оръжие за масово унищожение в тази ситуация. Русия отново прояви човечност и разум.
237
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това в статията звучи точно така :"Напред,народе,към ядрени войни!С укро пропаганда руснаците задължително дразни!Ако не вържат пробвайте с Китай,Иран....важното е да се сцепи света с уран!".Много умно,няма що!Като ги подценявате към ядрена война ни водите.Вие ако сте някакви перковци си е ваш проблем!На обикновените хора им се живее и вина,че вие като Борис Джонсън от дрогата сте изперкали тотално, те нямат!!!
236
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако метне атома никой няма да прости на Путин, нито руснаците, нито света. Става история.
235
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има риск, голям, но не трябвало да сме уплашени. Ченгето си мисли, че отвъд океана е безопасно. Ченге и да мисли, чудо някакво
234
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако на 5 Ноември Тръмп не спечели, на 7 Ноември Украйна ще стане на спомен.
233
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
ЦРУ познаха от първия път Русия ще използва ядрено оръжие да заличи Сащ теса терористи. Сащ са заплаха за световния мир и Русия ще ги онищожи
232
22
 
7
 
! Отговори
fighter преди 1 седмица
Масква разбира само от сопа.Дайте на украинците далекобойни оръжия и те ще ви свършат мръсната работа.Русия е гигант на глинени крака.С Русия е свършено и това ще бъде най-доброто нещо за мира в света.
231
5
 
13
 
! Отговори
ха,ха,ха преди 1 седмица
Не се плашете,който не умее да плува не се дави,а вие сте първокласни плувци.Вервайте на Зеленски,че няма червени линии.
230
6
 
13
 
! Отговори
до 12 ужаса преди 1 седмица
Че то Русия и без атоми си унищожи приблизително 500 хиляди войника за две години. Жертвите в Хирошима и Нагасаки са около 200 хиляди !!!
229
1
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 1 седмица
От ЦРУ май са ядосани и объркани че нещата не вървят по техният сценарии!
228
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 236Според вас имаше и атомно оръжие в Ирак и какви са последствията))Разбира се, че имаше химически оръжия които докота ООН то се вземе в ръци и изпрати инспектори Садам го изнесе в Просия. В момента в Близкият изток Ирак е икономически най-добре.
227
7
 
4
 
! Отговори
SmO преди 1 седмица
Време е за демонстрация.Както в Хирошима и Нагасаки.