Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози

Те ще осигурят млечни продукти на местните деца
14 авг 2024 19:00, Нели Христова
189
Благодарност за оръжията: Русия изпрати на Северна Корея 447 кози
Снимка: БГНЕС

Русия изпрати 447 кози в севернокорейския град Расон. Предполага се, че животните са изпратени в знак на благодарност за оръжията, с които Северна Корея оборудва Русия.

След срещата на върха между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун през юни, на която двамата лидери обсъдиха взаимното сътрудничество, Москва направи подарък на Пхенян.

Русия изпрати 447 кози според съобщение до медиите от руския орган за наблюдение на безопасността в селското стопанство Росселхознадзор.

Козите, които са изнесени от руската Ленинградска област, представляват първата партида селскостопански животни, които Русия възнамерява да достави на Северна Корея. Козите ще осигурят млечни продукти на местните деца, за да се облекчи недостигът на храна в Северна Корея, причинен главно от правителствени политики, като положението се влоши по време на пандемията COVID-19.

По данни на Хюман Райтс Уоч 10,7 милиона от общо 25,9 милиона души в Северна Корея са недохранени, а 18% от децата са с нарушен растеж и развитие поради хронично недохранване.

„В районите и окръзите на община Нампхо в КНДР са изградени козеферми с голям капацитет. В резултат на това е консолидирана фондация за безпроблемно осигуряване на млечни продукти за децата в общината", съобщи същия ден севернокорейската Корейска централна информационна агенция, като косвено потвърди пратката.

Русия се сближава със Северна Корея след пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г. Северна Корея открито подкрепи нападението и беше обвинена, че доставя оръжия, за да помогне на руските сили на бойното поле.

В миналото и Русия, и Северна Корея са отричали твърденията, че Пхенян доставя оръжия или боеприпаси на силите на Кремъл, пише VESTI.

По време на неотдавнашното пътуване на Путин до Северна Корея двамата лидери подписаха споразумение, което ги задължава да си оказват „взаимна помощ в случай на агресия срещу един от участниците" и е част от широкообхватен договор, обхващащ всичко - от образование до селско стопанство и туризъм, според руските държавни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
До Фалшив Долар преди 1 месец
Говори ми в кози другарю! Кажи сега колко е външния дълг на САЩ в кози??
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ ЩЕ В РУБЛИ. МАЛЕЕЕЕЕЕ СВЕТОВНА ИКОНОМИКА ИМАТБЛЯДОВЕТЕ.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не 500?
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това от харема на Кадиров ли са?
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по-добре от рубли :)
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе сега на копейките в България с кози ли ще им плащат от Москва?
20
5
 
2
 
! Отговори
Фалшивият Долар преди 1 месец
в който ЕвроАтлантите си Мерят Богатството е само от 1913 година, кога ЮдеюСемитите правят Фалшивият Федерален Резерв, който нито е Федерален, т.е. Държавен, нито е Резерв, това са има няма 111 години, а Козата е Богатство от 1 Милион и 111 години! как мислите с 35 000 000 000 000 да, 12 Нули - Трилиона, Дълг на САЩ - колко да е Богатство Хартийката без Покритие - Долар?!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Козата е новате конвертируема валута на Русия. След като рублата се срина до тоалетна хартия. А и козите ги приемат навсякъде за разлика от рублите.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ТИЯ КОЗИ НЯКОГА И ГИ ПОДАРИ ТОДОР ЖИВКОВ. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
17
2
 
4
 
! Отговори
Еха преди 1 месец
Путин, само това мога да кажа за гражданите на Путин Русия. Те ще хапват на вожда Путин, Путин!
16
1
 
9
 
! Отговори
от района на Дунава преди 1 месец
Предлагаме да изпратим на Северна Корея малко хора от БСП, например, Жан Виденов, онзи който доведе през 1997 г. България до тотален крах. Вчера научавам, че това чедо на активните борци срещу капитализма е станало на 65 лазарника и ще взема по 3400 лева месечна пенсия. Този който ни докара до Жанвиденовата зима, той в знак на нашето българско уважение към него, ние българските данъкоплатци ще издържаме този класически некадърник в живота и то с такава голяма пенсия за България! Срамно е ..!
15
0
 
3
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Козо*ба е позиция...:)))
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Африка все още има племена където богатството се измерва в кози или глави ***. Русия се нарежда до тях.
13
8
 
4
 
! Отговори
А Барба Ганиос преди 1 месец
като ЕвроАтлант си Яде от Палма Млякото, от което и сиреното му правят, щото няма ни Кози, ни Краави, ни Овце, умира си от тези Канцерогените и се Присмива на Русия и Северна Корея - Богати, Индустриални Държави и двете и с Атомно Оръжие!
12
2
 
8
 
! Отговори
хюго капет преди 1 месец
Жалкарска история
11
2
 
9
 
! Отговори
денги нет преди 1 месец
Следващият път като закъсат за муниции ще разменят рускини със с. корея.
10
1
 
11
 
! Отговори
от Плевен преди 1 месец
Ами онази от БСП злобна *** - *** нинова, тя ми дрънкаше, че нейното чедо е било най-ученолюбивото на Света, но го е пратила не в Северна Кория, а в прогниващата Америка. Интересно, ама защо тези хора от БСП не пратят да учат и да живеят в Северна Кория, Иран, Венецуела, Еритрея, а ги пращат там където има само лоши неща?
9
2
 
10
 
! Отговори
бл преди 1 месец
Смейте се вие ама тези кози ще ги обучават в специалните сили. Придвижват се бързо в пресечени местности, катерят се като ... кози, имат остри рога и бодат яко. 2 седмици специална подготовка и ги връщат на Русия да ги хвърли на подстъпите към Киев!
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новата руска валута - козата, измества долара от световните пазари!
7
3
 
7
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 1 месец
Интересно какво друго болния мозък на московията може да изпрати на една от най-бедните страни в юго-източна Азия? Техният всемогъщ владетел и властелин на глупостта и велможа на нарцисизъма, онзи който доведе своето население до гибел, а в същото време харчи нечувани парични потоци за да избие своите комплекси, той произвежда оръжия с които се убиват десетки мирни хора в Украiна, този *** не трябва да съществува нито ден на този Свят!

Спонсорирани публикации