Контузия спря Григор от US Open, отказа се срещу Тиафо

Двубоят продължи 3 часа
Обновена: 4 сеп 2024 07:26 | 4 сеп 2024 07:20, Анисия Иванова
91
Контузия спря Григор от US Open, отказа се срещу Тиафо

Григор Димитров загуби от Франсис Тиафо с 1:3 (3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване) сета в четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ по тенис - US Open.

Двубоят продължи точно 3 часа.

Българинът загуби първата част след множество непредизвикани грешки, а във втората падаше с 1:4, но сътвори обрат, взимайки частта след тайбрек.

В третата при 2:3 Тиафо проби, след което постепенно Григор започна да изпитва трудности, причинени най-вероятно от контузията, получена на осминафиналите на "Уимбълдън" по-рано през сезона.

След края на този сет, отишъл в полза на Тиафо, Димитров се възползва от медицински таймаут, но в четвъртата част се видя, че няма как да се върне на 100% и в крайна сметка българинът се отказа.

Двубоят бе наблюдаван "на живо" от легендите от близкото минало Роджър Федерер и Тим Хенман, предава Фокус.

Именно на най-големия корт в света - "Артър Аш", където се игра днешния сблъсък, Григор обърна от 1:2 сета на 3:2 сета своя кумир Федерер през 2019-а година, за да стигне до полуфинала на тогавашния US Open.

В битка за място на големия финал Тиафо ще спори със своя сънародник Тейлър Фриц, който спечели в 4 сета срещу Александър Зверев.

Още за спорт - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: US openГригор Димитров
Още от Коронавирус
Д-р Бацелова: Отново има повишение на случаите на COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
3
 
! Отговори
До Емо преди 2 седмици
Емо - отивай да бачкаш стига писа,. Пили са БАБИНИ ЗЪБИ. Но не са ходили по фустите в Монако да хойкат, а са си пазили мъжката сила. Джокович по манастири ходи, не по нощни клубове с к-у-р-во-лъка хайлайфовски
57
2
 
3
 
! Отговори
Емо преди 2 седмици
Единствено Надал,Джокович и Федерер които не се знае какви БИЛКИ пият са играли на ниво топ 10 толкова дълго време.... Един ден ще се разбере
56
4
 
2
 
! Отговори
До 47 Анонимен преди 2 седмици
Не само, че не знаеш какво е блудство, ами и от тенис и Гришо явно не разбираш, пък акъл тръгнал да дава. В момента в мъжкия тенис се смята, че Григор има най-добрия слайс в АТР тура.Справка Джон Макенроу, Джон каквото каже после берат срама-справка сестрите Уилямс ! Та "специалисте" да знаеш Григор Димитров има най-добрия слайс бекхенд в мъжкия тенис в момента, а това разбирай в тениса в момента !!!
55
10
 
1
 
! Отговори
Емо преди 2 седмици
Абсолютно съм сигурен,че на Джокович му подариха олимпийската титла.... Няма как след операция и на 37г да имаш сили да се пребориш с играчи като Алкараз.
54
3
 
1
 
! Отговори
До 47 Анонимен преди 2 седмици
Вижда се, че ти не знаеш какво е блудство !!! Блудство е всеки сексуален контакт с лице от противоположен пол, когато и двамата не състоят в брак. Лъжливите мирски представи нямат нищо общо с истината. По мирските представи - гордостта, прелестта се смятат за нещо добро, а блудството се смята за нормални човешки отношения. Затова българския народ е на първо място по умиране в света, а "герои"са му заблудени масони-сатанисти, като Левски Ботев и Раковски !!!
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре, че си имаме Григор Димитров, та и България да има някакви успехи в мъжкия тенис. Безспорно най-големия успех е участието в турнира на осемте най-добри тенисисти в света и спечелването му от Гришо. В крайна сметка титлите не са толкова важни. Важното е мястото в ранглистата, а Гришо стоя дълго време на трето място. Колко тенисисти могат да се похвалят с такъв успех?
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голям левак излезе това жиголо на негърски, руски, румънски парясняци
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Странно как някакви загубеняци проектират собствените си очаквания за успех на Гришо върху него и го оплюват, че не ги е изпълнил. Това си е ваш пробелм загубеняци, а не на Гришо.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още на първия кръг отпаднаха тенисисти като Циципас, Руне, Алиасим, Хачанов. На втория кръг отпаднаха Алкараз, Хуркач, Корда. На третия кръг отпаднаха Джокович, Бен Шелтън, Музети. На четвъртия кръг отпаднаха Рубльов, Рууд, Томи Пол, Попирин. Гришо отпадна на четвъртфиналите заедно със Зверев. Днес още двама топ играчи ще отпаднат на четвъртфиналите. Трябва да си много залупен, за да твърдиш, че отпадането на Гришо на четвъртфинала и то след контузия било провал.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До освирквам го Отиди да се ОПИТАШ да удариш три поредни топки с тенис ракета и после ела пак. Празнодумци, нямащи представа какво ниво плюят.
48
3
 
5
 
! Отговори
освирквам го преди 2 седмици
Джокера ще се запомни като мъж на място и гений в тениса.Опълчил се на лудостта Ковид.Доказа, че е прав и му се поклониха.Григор ще се запомни с вечното падане по турнири и никакви големи титли.Вкъщи, че плаща на един да плюе по разочарованите хора от играта му.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Българин Нито знаеш какво е "блудство" защото ако знаеше нямаше да го използваш за Григор, нито имаш представа за какво говориш. Таланта и работата е едно, тавана на възможностите са друго. Григор не е от калибъра на играчи като Мъри и Вавринка (да не говорим за Федерер, Джокович и Надал). Ако знаеш тениса ти е ясно - Григор не разполага с нито един отличаващ се като "топ" удар в световния елит, а когато нямаш такъв не можеш да достигнеш върха. Въпреки всичко кариерата му е ТОП.
46
4
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
За едно са прави хейтърите - старите грехове си казаха думата ! Ако не беше хойкал на времето щеше и Тяфу и Мяфу и Фритц да отнесе, защо не и Синър. Има голям талант, ама мъжката сила трябва да се пази ! Живял си живота, но с тоя мач остави тълпа разочаровани българи и фенове. Колко жалко ! Блудството е смъртен грях, не случайно когато искат да победят един народ гледат да го карат в блудство ! Разочарование и мъка !
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 41 Някакъв анонимник нехващал в живота си тенис ракета му било "втръснало" да гледа един от най-добрите тенисисти в света щото му се струвало че се бил "излагал". Плащат ли ви да плюете по българите с постижения или наистина сте толкова комплексирани?
44
3
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 2 седмици
Нито правилниците знаеш, нито смисъла на ранглистата. Не се хаби да коментираш неща, които не разбираш и едва ли някога ще разбереш.
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Четвъртфинал на юс опън е голям успех за България и за Григор Димитров. Само неудачниците не го разбират
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не вярвам на официалната версия. По много проста причина. Правилниците в тениса предвиждат завоюваните позиции да се защитават. Т.е., ако веднъж човек е стигнал някакво ниво в този турнир, при следващото му участие е длъжен да го потвърди, ако не - следва спад в класация или нещо си там друго. Но така или иначе, Г. Д. съвсем не е сигурен, че може да потвърди това постижение, и затова не му е нужна по-весока класация. Освен това е възможно да има и задкулисна финансова сделка с американеца.
41
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гришка, постоянно се излагаш , бе човече.Вземай сега парите от това шоу с Джокович и се махай, срам ме е да те гледам.Втръсна на всички.Вечната надежда.Ако е само за пари, направил си ги, махай се, не си и патриот като Джоко.
40
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Големи хейтъри сте обаче
39
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 42 Глупаво и неточно сравнение! Къде е Григор, къде е Божинката? Кога отдавна никому неизвестния Божинов, е бил сред 10-те най-добри футболисти в света? И бъди спокоен за парите на Гришо. Сигурно има повече отколкото ти можещ да напишеш! Аман от завистливи разбирачи...

Спонсорирани публикации