Хънтър Байдън се призна за виновен, чакат го до 17 г. затвор

Той e виновен за укриване на данъци
114
Хънтър Байдън се призна за виновен, чакат го до 17 г. затвор
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Синът на американския президент Джо Байдън, Хънтър Байдън, официално се призна за виновен днес за укриване на данъци в съд в Лос Анджелис - неочакван за прокуратурата обрат, който му спести нов процес след осъждането му през юни по друго дело за притежание на оръжие и употреба на наркотици, предадоха световните агенции.

Петдесет и четири годишният Хънтър Байдън каза, че е искал да използва така наречения "прецедент на Алфорд", според който обвиняемият се опитва да постигне сделка със съда, признавайки, че има достатъчно доказателства, за да бъде осъден, като едновременно поддържа тезата, че е невинен, но когато прокуратурата отказала, се е признал за виновен.

Бившият адвокат и бизнесмен беше изправен пред едно обвинение за данъчна измама и две обвинения за подаване на неверни декларации за това, че не е платил данъци в размер на 1,4 млн. долара през последното десетилетие, посочва Франс прес.

Съдията определи присъдата да бъде произнесена на 16 декември. Хънтър Байдън е заплашен с до 17 години затвор и до 450 000 долара глоба, отблелязва Ройтерс.

Още преди началото на процеса в Лос Анджелис адвокатът му Аби Лоуел заяви пред съдията, че клиентът му е готов да се признае за виновен, но използвайки специален прецедент в американското право, който му позволява да приеме присъда, като същевременно обяви, че е невинен. Прокуратурата обаче отказа тази процедура, като предпочете да продължи процеса.

Признаването на вината, макар и без сделка с прокуратурата, ще позволи на Хънтър Байдън да избегне публичен процес, на който свидетелите могат разкрият нелицеприятни факти, свързани с разгулния му живот, прахосничество и употреба с наркотици.

Американският президент Джо Байдън неведнъж заяви, че няма да помилва сина си, ако той бъде осъден, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Ако щете - вярвайте
Промени във връзката, с които ще станете по-щастливи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
13
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 седмица
В ДОНБАС РУСКИТЕ СИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ НАПРЕДЪКА СИ НА ЮГ КЪМ КУРАХИВКА
80
2
 
12
 
! Отговори
ЗАРАДИ Т'ВА МОМ преди 1 седмица
Е ВОЙНАТА В УКРАЙНА
79
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
девиза на шопа е "Оти да се косим,като че ми мине?"...Започвам да се замислям:..-Оти да пишем,като чемъизтрият ?...Така ли е при "Криворазбраната демокрация" ?
78
2
 
12
 
! Отговори
на бас,че преди 1 седмица
даже няма да види вратите на затвора на гугъл мапс. Даже и да го осъдят.
77
8
 
5
 
! Отговори
sev преди 1 седмица
Това е работеща съдебна система!
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Taти ще го помилва. Затова трябва да се надява бързо да го осъдят.
75
5
 
7
 
! Отговори
Брейка преди 1 седмица
Хънтърчо, аз кога съм въртял далавери в Слава Украiнi ти си вървяло право под масата. Колите, парите, жените... долари, марки, борците... машинки, мултигруп, бизнесменки...Хънтърче!
74
12
 
16
 
! Отговори
Няма да лежи преди 1 седмица
Много скоро Камала Харис ще го помилва.
73
3
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 седмица
аматьотор,ако с ебеше родил българин нямаше и да знае какво означава думата данъци,8 млн.богоизбрни укриват,ама никой не смтее да ги пипне,даже точно обратното,управляващите ги галя с перце да не би да се разсърдят
72
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путинофили, гледайте и се учете какво е демокрация.
71
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало, путинофилите, обадете ми се, когато в Русия осъдят бивш президент, или син на президент.
70
7
 
10
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
И при демокрацията и при комунизЪма всички са равни пред закона. Някой обаче са по-равни. Слабостите на сина са ползвани за манипулация на бащата, по съвместимост президент на най-силната държава в света. Оттук и всичките бъркотии.
69
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Проблемното дете е осъдено....
68
1
 
11
 
! Отговори
до 68 преди 1 седмица
Имаше изслушване в конгреса на шефът на ФБР !Той каза че незнаел къде е лаптопът ,въпреки че е бил описан.Относно Уинър , има множество случаи в които е уличен че се представя в онлайн със псевдонима Карлос Дейнджър .С този прякор е дебнел и изпращал половите си части на непълнолетни момиченца (това беше голям скандал 2010 2011). Уийнър и Хънтърр Байдън се познават по интернет и са обменяли файлове с детски парно .Хилъри тогава още държавен секретар на САЩ в първото управление на Обама ги е пазила заради връзката си "жената "на Уинър .
67
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малoуmнитe копейки се подмокриха от радост,а не вдяват едно нещо.Това може да се случи само в демократична държава...Колко такива като този са осъдени в блатная например???То един такъв им е президент в момента.
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Няма лежи Сигурно тази информация лично от ФБР са ти я изпратили...
65
4
 
10
 
! Отговори
Няма лежи преди 1 седмица
Ако вярвате че такива хора влизат в затвора значи несте в ред в главата! Само данапомняче лаптопа който Хънтър забрави в хотел и беше предаден на ФБР и после от самата агенция обявен за изгубен от склада за доказателства .Защо го загубиха ?Ами той не само съдържаше парно и ДЕТСКО ПАРНО ами и файлове изпратени от Антъни Уийнър бивш предст на конгреса на САЩ и кандидат за кмет на голямата ябълка.Жената на Уйнър, Хюма Абидин помощница илюбовница на Хилъри Роддъм Клинтън.ДА ХИЛЪРИ Е ИМА ВРЪЗКА С ЖЕНА
64
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Безмозъчните червени кхмери безжалостно бият мазни палци по клавиатурата но с това нещастна рашка не може да бъде спасена - отиде на кино .
63
11
 
6
 
! Отговори
sdsdsd преди 1 седмица
ей колко руска *** се е събрала тука... защо живеете в ЕС и НАТО, а харесвате ***, а боккклучета+?Виждате ли разликата с вашата губерния - в САЩ, дори комунистите от Демократическата партия не са защитени от съда, а в Русия не иска никой да живее, дори олигарсите. Байдън е комунист, като Путягата. И двамата са престъпници. И двамата ще бъдат изхвърлени на боклуккка.РАзликата е, че САЩ ще си останат велика държава след Байдън, а Русия е вече приключила. До 2050та година, ще бъде на парчета.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затова ли писахте вчера за децата на Путин? Изводът е очевиден - Байдън са престъпна фамилия

Спонсорирани публикации