Левски удари ЦСКА в края в здраво дерби

Макун донесе успеха на "сините", ЦСКА отива при изпадащите
19 окт 2024 18:05, Инна Ангелова
164
Левски удари ЦСКА в края в здраво дерби
Снимка: LAP.BG

Левски победи с 1:0 ЦСКА в голямото дерби на България футбол! В герой за "сините" се превърна Кристиан Макун, който донесе успеха за "сините" в последните минути на големия мач! Пред близо 30 000 зрители на националния стадион двата гранда изиграха много зрелищен сблъсък.

Головите положения пред двете врати бяха многобройни, но футболистите на Станислав Генчев и Александър Томаш така и не намериха верния път към вратата чак до 86-ата минута, когато настъпи звездният миг на Макун.
Преди това най-добрият шанс за 26-кратния шампион на България изпусна Александър Колев, който нацели гредата. За ЦСКА Аарон Исека не успя да вкара сам срещу Матей Маркович.


Главният съдия на мача на мачовете – Драгомир Драганов, също имаше много работа. От Левски имаха претенции за директен червен картон на Лиъм Купър за фаул с бутоните срещу Мустафа Сангаре, който се откъсваше сам срещу Густаво Бусато.
После "червените" искаха дузпа за нарушение на Маркович срещу Исека при споменатия пропуск на нападателя. Съдийската бригада обаче реши, че и при двете спорни ситуации няма нужда се намесва.


В класирането Левски събра 28 точки и се изравни с лидера Лудогорец, който е с два мача по-малко. ЦСКА заема незавидната 14-та позиция с 10 пункта, само с една точка повече от предпоследния Ботев Враца и на три точки от последния в класирането Хебър Пазарджик.
В следващия кръг "сините" приемат Берое, докато "армейците" са домакини на Ботев Враца.

Станислав Генчев направи една промяна в титулярния състав от загубата с 0:1 от Ботев Пловдив. От 1-ата минута започна Асен Митков, който зае мястото на отпадналия от групата Келиан ван дер Каап. Това означаваше, че капитанът Вандерсон Цунами се завърна в центъра на защитата, където действаха още Кристиан Димитров и Кристиан Макун. Атаката на Левски поведоха Александър Колев и Мустафа Сангаре.

Лиъм Купър, който беше под въпрос за Вечното дерби, не само започна титуляр, но изведе ЦСКА с капитанската лента. Александър Томаш заложи още на Тибо Вион, Джейсън Локило, Джонатан Линдсет и Зюмюр Бютучи, които не бяха титуляри при изненадващата загуба с 0:1 от Септември. На върха на атаката за "червените" действаше Аарон Исека, а сред 11-те на "армейците" отново нямаше българин, което се случва за трето поредно дерби.

Двата отбора влязоха в различно настроение в мача на мачовете.  Левски беше на три точки от шампиона и лидер Лудогорец, който има мач по-малко, докато ЦСКА изживява трудни мигове от началото на сезона, като загуби шест от първите си десет мача.

Без съмнение 26-кратният шампион на България показва по-солидни игри от Вечния съперник от старта на кампанията, но историята показва, че невинаги този, който е в по-добра форма и е по-сработен, печели дербито.

Възпитаниците на Александър Томаш лъкатушат още в изявите си при новия треньор, печелейки два, губейки два и завършвайки наравно в един от петте двубоя под негово ръководство. Но ЦСКА влезе в дербито в серия от две поредни победи и без загуба от Левски от над две години – 3 успеха и2 равенства.

Първото полувреме беше много зрелищно и двата отбора имаха отлично шансове за голове. Още в 14-ата секунда Мустафа Сангаре се озова на стрелкова позиция, но опитът му мина малко над горната греда.

Отговорът на ЦСКА не закъсня. След изпълнение на корнер Тибо Вион засече с глава на близката греда, но Матей Маркович внимаваше и изби. Последва далечен удар на Мика Пинто, който премина в опасна близост от целта.

В 24-ата минута Сангаре изведе Александър Колев сам срещу Густаво Бусато. Нападателят на Левски напредна, отправи фалцов удар, с който преодоля вратаря, но гредата спаси ЦСКА!

После Алдаир проби по нетипичния за него ляв фланг и намери Сангаре, но Купър с перфектна намеса блокира шута на нападателя, с което спаси почти сигурен гол.

Вечното дерби продължи да бъде двуостро и в края на полувремето Аарон Исека беше изведен сам срещу Маркович. Нападателят преодоля вратаря, но в последния момент Вандерсон Цунами с героична намеса изчисти пред голлинията. От ЦСКА веднага поискаха дузпа, но такава не беше дадена и "червените" пропиляха отличен шанс да поведат.

Второто полувреме също беше зрелищно и на два пъти Бусато спаси хубави удари на Евертон Бала. След малко повече от час игра Илиан Илиев намери непокрития Джонатан Линдсет на точката за дузпата. Норвежецът стреля от движение, но на сантиметри от целта. Малко след това и Годуин Коялипу шутира силно, но в аут.

В последните минути на дербито Левски беше по-активният отбор на терена и логично стигна до успеха. След няколко поредни корнера, последният най-накрая даде резултат. Кристиан Макун засече с глава на близката греда, Бусато спаси, но топката вече беше преминала голлинияра и "сините" стигнаха до голямата победа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от За да се разбираме
Как да поддържате мозъка в кондиция?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
КУРск за ЛеФски и Путин и лека ноч
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Колко жалко сте и от двете страни да се вълнувате от тези 2 сееелаки обора!
141
0
 
3
 
! Отговори
до 137 преди 11 минути
Лефски - отбор на доносници, комунисти - Цола Драгойчева, Ангел Солаков, Иван Славков, майори от Държавна Сигурност - Гунди, милиционери, престъпници, наркопласьори - София Запад, мафиоти - Таки, назначени от БКП милионери - Грашнов, Лафчис, Батков.
140
1
 
1
 
! Отговори
ЕЙ КОМУНЙЕТА преди 11 минути
МАЙКА ВИ ШЕЕБА
139
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 12 минути
Ако не беше Бусато, мачът отиваше на разлика с 2-3 гола.
138
1
 
1
 
! Отговори
Макуун преди 13 минути
СИНЬО ЦУНАМИИИИИ и Руснята бега за живота си
137
2
 
2
 
! Отговори
СексТерорНадКмунисти преди 33 минути
Левски, това е отборът на народа. Отборът на българина. Свободбият българин! Вековният българин! Демократичният! Прогресивният, който винаги гледа напред и не забравя миналото. ЛЕВСКИ, ТОВА Е БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ, ТОВА Е ЛЕВСКИ!
136
1
 
1
 
! Отговори
ЛЕВСКИ е МОНОПОЛА преди 44 минути
БИЙ ЧЕРВЕНИТЕ ДС И БКП Б О КЛУЦИ ПО ГЛАВАТА БИЙ БИЙ БИЙ!
135
1
 
1
 
! Отговори
Ultras1914Levski преди 48 минути
УМ1РЕТЕ ЧЕРВЕНИ БОЛШЕВИШКИ БЕ З РОДНИЦИ!
134
1
 
1
 
! Отговори
ЛевскиСвастикаСофия преди 52 минути
Всичките които прюете по Левски - Вървете намайкаСиУпутката монголоидни болшевишки 4иFУти !!!См1рт на Комунизма!!!!
133
0
 
1
 
! Отговори
ЛевскиСвастикаСофия преди 56 минути
128 Ду х ай *** на нацистите рус0роб сплескан
132
0
 
2
 
! Отговори
УИНДЗОР Болшевишкия преди 1 час
Бойко ЧЕРВЕНИЯТ град БАНКЯ е известен с червената школа на ЦК на БКП по научен комунизъм демек марксизъм и ленинизъм...........Пожелателно е със същият успех във Банкя да си създадете от школа по Научна Демокрация до чак школа по Научен Национализъм защото НЕ ГИ РАЗБИРАТЕ ТЕЗИ НЕЩА и трябва червените отново да тръгнете на училище започвайки от първи клас иначе НЯМА ОПРАВИЯ
131
0
 
2
 
! Отговори
БРИТИШ ИМПЕРИУМ преди 2 часа
ЧЕРВЕНИТЕ БЕЗ РОДИНА И БЕЗ МОЗЪК пак отново НИЩО НЕРАЗБРАЛИ..............Да Ви го поясни УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ че НАЦИОНАЛИЗМЪТ е ВИСША ЕЛИТАРНА МИСЛОВНА МЪДРОСТ която НЕ Е ЗА ВСЕКИ И НЕ Е ЗА членове на БКП..............Членът на БКП второ поколение БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ да Ви превърне ВИСШАТА ШКОЛА ВЪВ БАНКЯ ПО МАРКСИЗЪМ И ЛЕНИНИЗЪМ НА ЦК на БКП във ВИСША ЧЕРВЕНА ХИТЛЕРИСТКА НАЦИ-СОЦИАЛИЗЪМ ШКОЛА не го успяхте защото сте без мозък пък червените смешници тръгнали дори с НАЦИОНАЛИСТ МЪДРЕЦА ЧЪРЧИЛ...?
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Ние дерби с Литекс нямаме... ;)
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Левски отборът на антибългарската мафия.
128
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До до 116.. НА РУСОФИЛИТЕ МОЖЕ ДА ИМ НАПРАВИШ ПО ЕДНА ТУТУРУТКА НАЦИСТ НЕДОУБИТ
127
2
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 2 часа
Искаш ли да гледаме как аз бия тебе дърт русофил такъв
126
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ФК ЛЕВСКИ Е ОТБОРЪТ НА КОРУПЦИЯТА, МАФИЯТА, МУТРИТЕ, АНТИБЪЛГАРИТЕ
125
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Левски = отборът на мафията
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Радвам се че субсидирания с мафиотски пари оранжев отбор падна. Мутристан = ЦСКА-София бившия Литекс-Ловеч. Нямат приходи но разни мафиоти, същите които грабят държавата, по някаква причина спускат готови пари към отбора с червената звезда, пък онези хем данъци не плащат хем че и стадион им правят. Това ако не е национално предателство, не знам какво е?

Спонсорирани публикации