Как да останете заедно въпреки трудните моменти?

Обърнете внимание на конфликта
19 окт 2024 21:10, Михаела Лазарова
4
Как да останете заедно въпреки трудните моменти?
Снимка: Istock

Ако трябва да определим една връзка като успешна, определящи са не само продължителността, но и способността на партньорите да се справят с трудностите. Как да постигнете това?

Подхождайте към проблемите като екип

Преодоляването на трудностите в живота често означава да работите за постигане на споделени цели с нагласата „в това сме заедно“. Може да не сте съгласни с всичко и може да се наложи да направите някои компромиси, ако искате да продължите към споделеното ви бъдеще. Въпреки това, да знаете, че си пазите гърба по време на промените в живота, може да бъде мощно лекарство да ги преодолеете заедно. Може да ви помогне и да направите списък с проблемите, пред които сте изправени в момента, и да обмислите възможни решения като двойка.

Преосмислете целите на връзката си

Стресовите времена понякога изискват преоценка на състоянието на връзката ви. Може би е време да помислите за индивидуалните си цели и общите си цели като двойка. Когато обмисляте връзката и целите си, задайте си следните въпроси: „Подхождаме ли към конфликта по здравословен начин – или избягваме конфликт?“; „Кои от нашите основни ценности и цели съвпадат – и кои не?“; „Нуждаем ли се още от работа в нашия стил на общуване?“; „Какви комуникационни техники са били успешни за нас в миналото?“

Въпреки че може да е болезнено, не всяка връзка може да премине през трудни времена. И двамата партньори трябва да бъдат проактивни и да положат усилия, за да направят връзката успешна. Ако смятате, че връзката ви ви причинява повече вреда, отколкото радост, или че съдържа фундаментални несъвместимости, които не могат да бъдат преодолени, може би е време да преоцените състоянието на връзката си. Решенията са възможни, когато и двамата партньори: са съпричастни към нуждите на другия, споделят основни ценности, посветени са на справянето с предизвикателствата на живота като екип.

Източник: 7 съвета да поддържате мозъка в кондиция 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Свободно време.
Общи черти на хората с ниско IQ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Уф! преди 31 минути
Обръщат значи внимание на конфликта и какво установяват? Не са координирали целите на връзката! Тя мечтае за брак, но на него му се ергенува. Или той я е харесал за спътница в живота, но тя не желае да се вози на голф втора употреба. Авторката съветва да се прости, но кой от двамата партньори какво да прости на другия?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
До 1 Написаното от теб звучи красиво. Но как да умpe като дърво онзи, който не е успял да се откъсне от неподходящата среда?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Фундаментални несъвместимости? След като подходите към възникналия конфликт като екип, установявате, че единият партньор е забравил да каже на другия, че е семеен/семейна.
1
3
 
2
 
! Отговори
преди 1 час
Ти си това ,което правиш с Действия ,а не това ,което говориш ,че ще правиш! Ако живеете в лоша среда е ваш основен дълг и задължение да я смените.Обикновено проблема не е във вас, а в средата.Бягайте от токсична среда на живот и от лоши манипулативни хора, като Дявол от тамян Всички половинчати опити да сглобите и слепите счупената стомна неизбежно ще доведат до горчиво съжаление така никога няма да получите това,което истински заслужавате.Ако искате промяна ,променете се или умрете като дърво