Българка от Лондон: Секциите бяха малко, много не гласуваха!

Хора чакаха на студа над 3 часа, допълни Елена Божинова
7 ное 2016 11:22, Анисия Иванова
34
Българка от Лондон: Секциите бяха малко, много не гласуваха!
Снимка: Bulgaria On Air

Имаше много хора, които се отказаха да гласуват. Имаше и такива, които трябваше да бъдат върнати, защото дори с удължаването на изборния ден, нямаше възможност за тях. Това бяха хора, които чакаха на дъжда и на студа над 3 часа. Това каза в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR българката Елена Божинова от Лондон.

Тя заяви, че последните промени в Изборния кодекс, са направили отварянето на секции изключително трудно, и  е добре отново да се мисли за тяхната промяна.

"Трябва да имаме възможност информацията да стига до българите в чужбина. Това в момента го правят активисти, но не е достатъчно. Хората не знаят, че трябва да си подадат заявление по-рано и нямаше да има такива опашки", посочи Божинова.

Според нея липват правила, липсвали са и достатъчно материални възможности за гласуване.

"В секция има само една тъмна стаичка и когато гласуват 600-700 човека нещата вървят много бавно", уточни сънародничката ни.

Божинова допълни още, че българите в чужбина нямат представителство и позицията им не се чува.

"Кампания имаше, срещахме се с представители на политически партии. Всеки депутат е получил анализ за последните 4 години по данни на ЦИК, който да покаже, че тези промени със секциите ще доведат до това, което се случи", заяви българката.

По думите й броят на секциите трябва да се увеличи, за да упражни всеки правото си на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах по тв. репортаж за опашката пред секцията за гласуване в Страдфорд мисля. Имаше наистина много българи чакащи отвън на студа и дъжда (казват че и вътре било студено ).Защо правят тази жертва ?- не си струва. Те са избягали от страната в Англия не от добър живот. Виждат, че тук нещата продължат да са същите, сега всички се юрнаха заради референдума, но след време ще видят че в БГ западната демокрация просто не работи! На парче не се правят нещата, нужна е революция, тотална смяна на провалени от десетилетия политици, но това никой не го предлага -нямат полза.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е замисъла на не мине референдума.
23
0
 
0
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Прасетата им е кеф в ***....вие сте като тия на Самуил на сто слепи по един с едно око да ви води...
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо, но имам чувството, че след балотажа ще има едно оспорване на резултатите и то точно заради затруднения, но задължителен вот.
21
2
 
1
 
! Отговори
Narum преди 7 години
Stom bg mvr i bg mvnr nemat doverie na bg ID karti i bg Pass na bg Grajdani i na tenite registracionni adresi i gi karat da pishat po 2 Deklaracii na vhoda na urnite predi glasuvane, zasto svetat da ima doverie na bg pravitelstvo, bg upravliavasti i bg izborni rezultati?! Stom bg pravitelstvo nema doverie na bg post i na bg grajdani da im prasta po bg post izbornite materiali s tsel informirane i popalvane za pismen otgovor do 30 dena, zasto bg glasopodavateli da imat doverie na bg pravitelstvo?
20
5
 
6
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тия хора са също българи по цивилизованите и интелигентни българи ,тия които вие прогонихте пълзящи ,гърчещи се червеи...
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живеещите трайно в чужбина не трябва да имат право да гласуват!!!
18
1
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Аз бях на опашка в БГ и гледах хората на опашки в Англия и ги слушах както и слушах хората на българската опашка останах с впечатлението че съм объркал опашките...това обяснява много неща примерно защо е ТАКА както Е....
17
9
 
7
 
! Отговори
До #13 преди 7 години
Дреме ми за вашата съвест... децата ви носят смешни имена, български не знаят, вие смятате постижение на живота си, че сте ,,избягали"! Ай по-кротко, на никого не му пука за вас.
16
8
 
7
 
! Отговори
Са преди 7 години
Щом за лична карта може да си идвате идвайте си и за избори!Ако толкова не можете да оставите миенето на чинии си е ваш проблем
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те хората Ви казват,защо всички се изнизват от тая корумпирана и обречена на мизерия държава.С тези дето все си ги редите в Бг нищо няма да помръдне.
14
1
 
7
 
! Отговори
made преди 7 години
Много добре се знае колко хора гласуват навън, но всичко беше направено много целенасочено. А коментари от типа на 14 само показват защо всичко това беше направено. Простотията се управлява без проблеми за съжаление.
13
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Според мен не би трябвало хора живеещи в чужбина да определят как да живеят хората в България. На мен като ми писна и си вдигнах чуковете си бях с ясното съзнание че съм преключил с живота в България съответно нямам право да казван на хората които не са какво да правят. *** е че повечето от интелигентните и способни хора напуснаха страната и при негласуване България ще върви към идиокрация, ама като гледам сегашното положение - колко по-зле може да стане? Успехи на всички. :)
12
9
 
3
 
! Отговори
аааа преди 7 години
Ами като искат толкова да гласуват да дойдат и да гласуват в БГ или в консулството Както е при всички нормално държави. откъде накъде ще им се разкриват безброй секции навсякъде по света Не сме видели при британски избори примерно да има толкова секции навсякъде в БГ Като искат отиват в консулство посолство или Англия
11
4
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Твоя животец си го определяте ти и сутеньорът ти; бъдещето на страната го определят всички българи, където и да са те.А тези в чужбина (без Турция) са хората, които гласуват по съвест, а не по нареждане на началника, кмета или партийния разносвач на предизборни банкноти и кебапчета.
10
16
 
12
 
! Отговори
Див ирокез преди 7 години
И пак питам - защо разни невъзращенци ще ми гласуват, за да определят моя живот тук? Като идат в чужбина, изведнъж ги обхваща някакъв плам да гласуват на изборите и да се занимават с граждански инициативи, а тук са хрупали тиквите.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията не ходи из гората. Тя е с нас навсякъде.
8
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кинем си ризата , че не са могли да гласуват !В България има повече секции , да си седят тук и да гласуват като искат .Ако живеят в чужбина ... да не ми определят моето бъдеще . Въобще да няма секции в чужбина и не само за Турция става въпрос .
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3А кой докара държавата до тук? Такива като Вас! Като толкова сте доволни от политиците за които гласувате и обърквата изборите, чий го дирите у чужбина?Нали сте доволни от това което избирате! Аман от *** българи! Никой не гледа какво се прави в действителност в парламента /В.Енчев/,а всеки вярва на обещания /Марешки/. Ама то има една притча: Кучето докато оправи ***, цяла фурна топъл хляб обещало-и после-чао! Та и българинът е така. Вярва на обещания на КАПИТАЛИСТИ!
6
7
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Ами ти,какво правиш в омерзен български сайт?!?!И спри да пишеш на български,защото явно не се имаш за българин!След като сте направили "печелившия" ход,какъв го дирите постоянно в БГ сайтове и си пишете драсканиците "колко е гот тук..а пък да знаете как са го направили тук...рай ти казвам и т.н."-търкай си чиниите и не се занимавай повече с България,в нея живеят българи,а ти си никой,и в техните очи!!!!