В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня

Украинският президент подчерта значението на справедливия мир
2 юли 2024 15:30, Елка Василева
187
В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан е призовал по време на визитата си в Киев украинския президент Володимир Зеленски да разгледа възможността за бързо прекратяване на огъня, което може да ускори мирните преговори, каза унгарският министър-председател на съвместна пресконференция с украинския лидер, предаде Ройтерс.

Орбан каза също, че Унгария би желала да има много по-добри двустранни отношения с Украйна и че неговата страна е готова да вземе участие в модернизацията на украинската икономика.

Унгарският премиер добави, че Унгария оценява украинските мирни инициативи, но призова Зеленски да работи за прекратяване на огъня, което да направи възможни преговорите за мир.

Орбан посочи още, че би искал подобряване на отношенията с Украйна и подписване на широкообхватно двустранно споразумение за сътрудничество.

От своя страна Зеленски подчерта пред унгарския си гост значението на справедливия мир в Украйна, посочва Франс прес.

На общата пресконференция украинският президент заяви, че посещението на унгарския лидер илюстрира общите европейски приоритети и колко е важно да се постигне справедлив мир в Украйна и в цяла Европа.

Зеленски помоли също унгарския премиер Орбан, който в миналото е блокирал изплащането на помощта на Европейския съюз за Киев, да запази европейската военна помощ за Украйна.

"За всички нас в Европа е много важно също европейската подкрепа за Украйна да остане на достатъчно ниво, включително и защитата ни от руския терор", каза Зеленски на пресконференцията при посещението в Киев на известния с близостта си с Москва унгарския премиер, чиято страна вчера пое ротационното председателство на Съвета на ЕС.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 ден
Ами той и Радев го призовава да спре огъня, що ли?
177
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 ден
Украйна + НАТо ще доубият рузката фашистка държва и рузките фашисти (които оцелеят) че работят да изплатят щетите. Това е накратко прогнозата. Досега Украйна воюваше с една вързана ръка. Целта на толкова дългото разтягане на войната е да се обезкърви Просията до степен, когато е безсмислено да употребяват ЯО. Путин ВЕЧЕ е прецакан.
176
3
 
3
 
! Отговори
БЕЗ ТАЗИ ВОЙНА преди 1 ден
ЗЕЛКАТА И ХУНТАТА МУ В КИЕВ, НЯМАШЕ ДА ВИДЯТ И ЦЕНТ ОТ СЕГАШНИТЕ МНОГО-МИЛИАРДНИ ПОМОЩИ
175
0
 
3
 
! Отговори
26 АПРИЛ =11.09.2001 преди 1 ден
Щом са те ПРЕБИЛИ значи си ВИНОВЕН е девиз на МАФИОТИТЕ на ОРХАН МУРАД............Точно Преди да УМРЕ Марк Аврелий заповядва абсолютно всички Християни да се ИЗБИЯТ и ИЗТРЕБЯТ което ПРЕВЕДЕНО ОТ МАФИОТСКИ език означава ХРИСТИЯНИТЕ СА ЗАРАЗИЛИ РИМ И РИМСКАТА ИМПЕРИЯ С ЧУМАТА ЗАЩОТО ИМАЛО ЗАЩО МАРК АВРЕЛИЙ да ги избива и изтребва.................Има вероятност Чернобил да е взривен с цел УНИЩОЖЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
174
4
 
6
 
! Отговори
Напред на нож преди 1 ден
А Олена Зеленска си е купила лукс автомобил за 7 (седем) милиона евро. Помагайте на Украйна. Г'лупаците не трябва да се поливат, те сами си растат.
173
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 ден
Справедливия мир за Украйна бяха Минските споразумения, които те не спазваха под диктата на запада. Също справедливи бяха договореностите в Истанбул, които запада им каза да отхвърлят. Сега предложението не е толкова справедливо, но това е реалността. Следващото ще включва и загуба на достъп на Украйна до Черно море.
172
1
 
2
 
! Отговори
26 АПРИЛ АНТИХРИСТИ преди 1 ден
ВОЕНИЯТ МАРК АВРЕЛИЙ воювал до дупка но се появила ЧУМАТА и съвсем малко преди да умре Марк Аврелий извършва своя грандиозен кървав геноцид над Християните пред очите на ужслучайният турски турист Реджеп Тайип Ердоган които посъветвал Марк Аврелий цитирам:"ЩОМ ИЗТРЕБВАШ ХРИСТИЯНИТЕ ЗНАЧИ ХРИСТИЯНИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА УМИШЛЕНОТО ЗАРАЗЯВАНЕ С ЧУМА НО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗБИВАШ ДА НЕ ТИ ПУСНАТ И КОВИД-19"!Подплашеният от Реджеп Тайип Ердоган Марк Аврелий даже врътнал телефонче на СОРОС да пита ВЕРНО ли е
171
5
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 ден
Всъщност все повече чувам, че главния комик на Украйна иска да преговаря за мир чрез посредници. Което противоречи на украинския закон, който забранява преговори с РФ. Задачата на господарите на Укр е да изчистят предимно руското население там, като го изпращат на един вид гражданска война срещу руснаци от РФ.
170
0
 
2
 
! Отговори
Конспирацията преди 1 ден
Шефът на ИСЛЯМСКИЯТ ДЖИХАД е ЮДЕОЮМРУКА на Джордж Сорос с кучешката му ужрелигия ИСЛЯМ защото преди да УМРЕ МАРК АВРЕЛИЙ без милост е избивал и изтребвал ХРИСТИЯНИТЕ следователно ХРИСТИЯНИТЕ са заразили Европа с коронавируса Ковид-19 и ЧУМАТА а самият Джордж Сорос и ТУРЦИЯ НЕВИННИ
169
1
 
2
 
! Отговори
ВСЯКАКВАТА ЛЮБОВ преди 1 ден
ЩОМ МАРК АВРЕЛИЙ преди да умре БЕЗ МИЛОСТ е ИЗБИВАЛ Християните значи точно Християните умишлено са заразили град РОМА и Римската Империя с ЧУМА като има продължение че КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ Е ВИНОВЕН за това че НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ Е ИЗБИВАЛ И ИЗТРЕБВАЛ ХРИСТИЯНИТЕ докато и тримата от Ватикана Диоклетиан, Галерий, ХИТЛЕР са изтребвали и избивали ХРИСТИЯНИ
168
0
 
0
 
! Отговори
Пералните свършиха преди 1 ден
не са клюки,нито келифарски локуми. На въпросите :къде са парите,оръжията, боепропасите,хуманитарната помощ и западните войници; днепърскотоизчадие най подигравателно,иронично и гадно нахалитетно мърмори: войниците ви ги върнахме защото спряха да дишат, клякат и залягат, а само лежат; парите се изпариха; боеприпасите се пренесоха в украинските ДЛНЕри а пушките ги сменихме за пари, за да купим самолети, след което самолетите продадохме за да купим ракети, а ракетите ни ги откраднаха за изследване
167
0
 
1
 
! Отговори
ЮМРУКА НА ТУРЦИЯ преди 1 ден
ХРИСТИЯНИТЕ включително тея престола на Свети Петър от Рома УМИШЛЕНО СА ЗАРАЗИЛИ цялата Римската Империя и най-вече град Рим с ЧУМА............Точно Преди да УМРЕ Марк Аврелий заповядва Християните Без жалост и без Милост ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ И ИЗТРЕБВАИ следователно ХРИСТИЯНИТЕ умишлено заразяват град РОМА с ЧУМА при Марк Аврелий твърди общият ИСЛЯМ-ЮДЕО-ДЖИХАД ЮМРУК на Реджеп Тайип Ердоган, Джордж Сорос.Волдимир Зеленски
166
2
 
0
 
! Отговори
ИСЛЯМ от Света Рома преди 1 ден
ИЗБИЙТЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ ХРИСТИЯНИ е девиза на град РОМА начело с кървавите ГЕНОЦИДНИ убиици Галерий и Диоклетиан.............. НИКОГА В НИТО ИЗТРЕБВАНЕ НА ХРИСТИЯНИ НЕ Е УЧАСТВАЛ само КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ............. Доказано още чумавия Марк Аврелий ИЗБИВА Християните........ГАЛЕРИЙ изтребвал и избивал ХРИСТИЯНИТЕ............. Диоклетиан ИЗТРЕБВАЛ и ИЗБИВАЛ ХРИСТИЯНИТЕ
165
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 ден
Защо украинците искат земи наслени с "рускоговорящи". "рускоговоящ" източноправославен е РУСНАК. Зелиния ако иска да живее по дълго да слуша Орбан и да се смири.
164
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че Зеленскi не е започнал войната....100 години война.... плужецуте орбан и радев що веднъж не кажат .'.*** спри войната
163
2
 
2
 
! Отговори
Фалафелов преди 1 ден
До Глупости са това тавариш мисли си каквото щеш, но ще подчертая известни факти - хаймарсите спряха окончателно настъплението на *** през 22ра, след което взеха само Бахмут с помощта на пригожин и много пушечно месо. Атакмсите пък спряха настъплението което се заформи след като 6 месеца укрите бяха на самоиздръжка без помощ от щатите. А дори без тази помощ никакъв прорив на фронта нямаше. И още пиндосите доставят само оръжие с малък радиус на действие и ограничават ползването му.
162
4
 
4
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 ден
До Фалафелов: Като им дадат на украинците чудното западно оръжие и големи чудеса ще стават, така ли? Какво още не са получили? Ф16 - ще им дадат. И с тях ще спечелят война с Русия? Няма как да стане. Получиха Хаймърс - чудо оръжия, получиха ракети Сторм Шедоу - също голяма реклама, получиха АТАКМС - пак много приказки. Е, напредва ли украинската армия? Не, всеки ден губят по хиляда и повече човека и отстъпват. Да преоварят за мир - това е най-доброто което могат да направят.
161
6
 
5
 
! Отговори
ZELKA преди 1 ден
ВЪРНИ РУСКИТЕ ОБЛАСТИ ДОНБАС И КРИМ НА РУСИЯ И КРАЙ НА ВОЙНАТА
160
9
 
2
 
! Отговори
Фалафелов преди 1 ден
До Не е ли ясно? Не е ясно тавариш, в мрежата е пълно с холопи от донбас които се жалвт от руския мир. Разбира се те са достатъчно кyxи *** за да не проумеят че при руския мир другояче не може, но дали донбас ще се върне в украйна не зависи от тях, а само то Америка дали ще даде достатъчно джепане на укрите. Те знаят как да боравят с него и ще заврът путиноорките в rъза на сабаката.
159
4
 
8
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 ден
До Фалафелов: Няма как да стане това. Крим, Донбас, Запорожка и Херсонска област са вече части от Руската федерация. След осем години гражданска война в Украйна руското население там вече не иска да живее в една държава с националистите от Киев. Ако някой си мисли, че руската армия ще се изтегли и ще ги остави на изтребление много се е объркал.