Василев отговори на Борисов: Повишихме пенсиите!

По думите му, също градините са станали безплатни
Обновена: 1 сеп 2022 20:51 | 1 сеп 2022 18:15, Петя Славова
156

След като лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви, че политиката, водена от предишното правителство е довело до финансова катастрофа, Асен Василев реши да даде свой отговор на ситуацията.

Бившият финансов министър заяви във видеообръщение, излъчено на страницата на "Продължаваме промяната" във Facebook: "Господин Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза и може би ще фалира."

Думите му са по повод на речта на Борисов, че "финансовата катастрофа, която е оставена от бившия финансов министър Асен Василев, е непоправима".

Още по темата

Василев коментира, че докато е бил финансов министър са били повишени пенсиите, спрян е корупционният канал на "Капитан Андреево" за отровни храни, както и това, че детските градини са станали безплатни, а родителите на некласираните деца имат възможност за компенсации.

"Мога да уверя господин Борисов, че като спечелим изборите, ще повишим пенсиите отново, ще повишим минималната работна заплата и всички средства на държавата ще отидат при нейните граждани, както и че антикорупционната комисия ще заработи и най-накрая ще започне да гони корумпираните“, каза още Асен Василев. „Не се притеснявайте, мафията ще фалира наистина", категоричен беше още Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чипоноско, провалихте държавата!
75
5
 
19
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
НАЙ ДОБРЕ БЕШЕ ПРИ БОЙКО, КОГАТО ДАДЕ КОВИДНИТЕ, ОТДЕЛНО 6% УВЕЛИЧЕНИЕ ПО ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО, ПЛЮС НОВОГОДИШНИ И ВЕЛИКДЕНСКИ!
74
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как можаха да назначат този мошеник за финансов министър който фалирал собствената си фирма, оставил дългове за 8,7 млн.пауна в Лондон и измамил сътружниците си??? Как можа жалкият фигурант да ни натресе този ококорен дебелак?
73
4
 
20
 
! Отговори
ЩО ТАКА? преди 1 година
КАТО ГИ СЛУШАМ КИРО И АСЕН И МИ СТАВА ЕДНО ХУБАВО, АМА И ГЛАДНО?
72
5
 
21
 
! Отговори
Состин преди 1 година
Увеличихте пенсиите а инфлацията я увеличихте толкова много, че с увеличебието пенсиите имат тридесет процента по малка покупателна способност. Да ви се изходим на увеличението бе Кокорчо.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма държавата да не бъде във финансов колапс, когато се правят безпрецедентни разходи, поголовно, и за нуждаещи и не нуждаещи. В резултат всички ще го отнесем при повишаване на данъците. Би трябвало да има по- голяма финансова дисциплина и ограничаване на харчовете. За пример вземете ТЕЛК където безконтролно се отпускат помощи за щяло и нещяло. Такова нещо не съм виждал никъде по света.
70
2
 
21
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Пенсионери, чухте ли? Имате повишение на пенсиите! Стига мрънкахте! И на 2ри октомври не гласувайте за БСП, защото пак ще ви увеличат пенсиите по същия начин!
69
3
 
21
 
! Отговори
ДАЛ БИЛ? преди 1 година
ГЕРБ КРАДЯЛИ ПО 9 МИЛИАРДА НА ГОДИНА- ЩО НЕ ГИ ВИДЯХМЕ ТЕЗИ ПАРИ? МИНА ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА, ДА СА СТАНАЛИ 15 МЛД? НЕ ВИДЯХМЕ И ТУНЕЛИТЕ, МОСТОВЕТЕ И МАГИСТРАЛИТЕ? ВИДЯХМЕ, ЧЕ СЕ ТЕГЛЯТ 12 МИЛИАРДА!
68
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когаааааа!Къде бе г-н Василев детските градини са безплатни?Или сте имали предвид градските градини.Хаахаха типично за представители на промяната.
67
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Тоя колко министри изплющя бедна ви е фантазията като започнем от читалището и пак се върнем към културата все културата го отнесе
66
6
 
30
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Никога повече ПП във властта! Били увеличили пенсиите. А сметките на пенсионерите се вдигнаха двойно. Майка ми е пенсионерка и ако не и помагам финансово е абсурд да има каквито и да е достойни старини.
65
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев отговори на Борисов: Повишихме пенсиите!" - А ЦЕНИТЕ ?! Скокът им веднага "изяде" повишението !!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
2
 
17
 
! Отговори
НЕ СТИГАТ преди 1 година
МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЧИСТО - 500 ЛВ? ХЛЯБА ДВОЙНО, БЕНЗИНА ОТ 1.80 - НА 3.50? ОЛИО ОТ 2.00 НА 5.00. СЕГА ЧАКАМЕ И ТОПЛОТО, ТА ДА НИ ДОВЪРШИ? ДОВОЛНИ СМЕ ОТ ТЕБ И ОТ КИРЕТО, МНОГО РАЗБИРАТЕ, ТАКА КАЗА РАДЕВ.
63
1
 
16
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Този в нормална държава няма да получи и 1%. Вместо да каже колко завода е построил, каква инфраструктура, той се хвали колко пари е раздал от бюджета? Със заеми. Е, това лови дикиш само тук. Да кажеш колко си склонен да раздаваш на нищоправците и да ги привлечеш за теб. Кой и как ще ги връща не му мисли сега? Смях
62
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсията ми я повишиха с над 38% за една година, а инфлацията е малко над 17% за същия период. За лузъpите повишението е повече, заради храните.
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асенчо Крадеца.
60
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, вярно е, че повишиха пенсиите и то доста повече от инфлацията, която за година е 17,3%.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам коментарите ми става ясно че актопода е разпрострял пипалата си навсякаде
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със заеми! А има ли кой да плаща?
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ни набута тази галопираща инфлация и не само на нас, а на всички държави в ЕС.