Василев отговори на Борисов: Повишихме пенсиите!

По думите му, също градините са станали безплатни
Обновена: 1 сеп 2022 20:51 | 1 сеп 2022 18:15, Петя Славова
156

След като лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви, че политиката, водена от предишното правителство е довело до финансова катастрофа, Асен Василев реши да даде свой отговор на ситуацията.

Бившият финансов министър заяви във видеообръщение, излъчено на страницата на "Продължаваме промяната" във Facebook: "Господин Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза и може би ще фалира."

Думите му са по повод на речта на Борисов, че "финансовата катастрофа, която е оставена от бившия финансов министър Асен Василев, е непоправима".

Още по темата

Василев коментира, че докато е бил финансов министър са били повишени пенсиите, спрян е корупционният канал на "Капитан Андреево" за отровни храни, както и това, че детските градини са станали безплатни, а родителите на некласираните деца имат възможност за компенсации.

"Мога да уверя господин Борисов, че като спечелим изборите, ще повишим пенсиите отново, ще повишим минималната работна заплата и всички средства на държавата ще отидат при нейните граждани, както и че антикорупционната комисия ще заработи и най-накрая ще започне да гони корумпираните“, каза още Асен Василев. „Не се притеснявайте, мафията ще фалира наистина", категоричен беше още Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
14
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
Този защо само се хвали колко пари е раздал на калпак? Що не обясни, кой ще ги връща тези пари? Че тези "увеличения" на пенсиите са далеч по малки от галопиращата инфлация в която ни набутаха! И с пенсиите при Борисов можеше да се купи много повече. Явно искат отново да се докопат до кокала, да оглозгат още колкото могат, и да си бият камшика! Дори Радев, който ни ги натресе, се отрече от тях, и заяви че са оставили държавата в пълен хаос!
55
4
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ = 36.5 % преди 1 година
ПП =11.8 %
54
2
 
14
 
! Отговори
ааа преди 1 година
Е така се прави - повишаваш пенсиите и си биеш камшика. Кий и как ще ги плаща...
53
4
 
17
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Този с какви очи говори за повишение на пенсиите? Той ги е увеличил номинално с два пъти по-малко от ръста на инфлацията. Дефакто хората обедняха. Да намери някаква друга упорка, защото хората не си слепи и виждат какво става в магазина. Газа е неизползваем на тези цени, както и много храни. С какви очи говори? Ококорени. Забравих.
52
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повишиха цените с 50%, а пенсиите с 20% - евалла, машалла, така се прави, ХарварТ мaйна! Aко ги изберете пак, ще ви вдигнат пенсиите с още 40%, ама и цените със 100%. Хахаха.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това е много добре, но ако спрете вноса на отпадъци и изгоните Дънди Метълс, ще бъде още по-добре.
50
8
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
Абе,много още ти трябва за да можеш да лъжеш като Бойко и да ти вярват,това само школа не е достатъчно!!!А като лъжеш важно е да не ти личи и това е магията !!!
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчото го беше измислил да тегли 10 милиарда заеми до края на годината и 30 за целия мандат - половината щеше да ги открадне и с другото може би щеше да хвърли някакви трохи на *** пенционери. Добре че се гласува с машини и тия ******нари няма да излязат да гласуват, че познавам 7-8 все за подмяната реват, че им били дали 50 лева отгоре , цените че станаха двойни не гледат. Изобщо това е деструктивна политика - теглиш заеми да вдигаш пенции, а младите ги гониш - това е подмяната
48
3
 
13
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Какво вдигнал тия? Не бяха ли БСП или най вече, че всичко е на кредит!
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо геройство! Взехме заем и вдигнахме пенсиите. Всяка следваща година нов заем за пенсии! Да го ду.ат младите дето ще плащат с лихви и няма да видят пенсия!
46
22
 
6
 
! Отговори
Пенсия преди 1 година
Браво на ПП! Като пенсионер го казвам. За седем месеца вдигнаха пенсиите ( най - ниските в цял ЕС) няколко пъти с общо над 15%! Само за сравнение за 12 години господин Борисов ги вдигна два пъти с ...по 2%! Такива са суровите цифри ..всеки ,който взима пенсия знае . Другото е демагогия
45
3
 
9
 
! Отговори
Не е важно преди 1 година
колко ти е пенсията, а колко време ще я взимаш!
44
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сколко са вдигнали пенсиите ? А с колко олиото ,тока ,парното ,газа , хляба ??? Не ни трябват евроатлантически партии с техните европейски цени за да има усвояване . Трябва ни Възраждане.
43
0
 
14
 
! Отговори
На есен преди 1 година
Започва миналогодишната въртележка! И така до края на света!
42
5
 
16
 
! Отговори
УМНИТЕ БЯГАТ ОТ КИРО преди 1 година
ЗАЩО..??
41
3
 
17
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
КАКВО НИ ДАДЕ БЕ АСЕНЧО? БЯХ ЗАДЕЛИЛ 1000 ЛВ ЗА ПОГРЕБЕНИЕ, А ТЕ СТАНАЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС - ПП 700ЛВ? А ПОГРЕБЕНИЯТА ПОСКЪПНАЛИ - 2000ЛВ?
40
4
 
14
 
! Отговори
ЖЕНИТЕ БЯГАТ ОТ АСЕН преди 1 година
ЗАЩО...?
39
4
 
12
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 1 година
ОТ ЛАБОРАТОРИЯТА НА КАПИТЕН АНДРЕЕВ МОЖЕ ДА ПОКРИЯТ САМО ПЕНСИИТЕ НА РАДЕВ И ДАМАДЖАН! ЗА ДРУГИ НЕ СТИГА?
38
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ПП. Браво Василев.
37
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, разглезиха се пенсионерите, то не можеш се вреди при масажист от тях. Налитат на лукс стоки, живеят като аристократи и да се чуди човек що са такива кахърни по улиците. Те си знаят, горките, как връзват двата края с "големите" пенсии на Кокорчо.