Борисов: Единственото добро в зима и война е редовно правителство

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията му е готова с кабинет
Обновена: 10 ное 2022 09:04 | 10 ное 2022 08:52, Петя Славова
245
Борисов: Единственото добро в зима и война е редовно правителство
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му е готова с кабинет и той няма да е номиниран за премиер. "Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте". Това заяви той пред bTV.

Борисов обясни, че може да ръководи "най-добре от всички", но няма да е премиер на страната. Също така той благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение като не бърза да връчва мандата за да се постигне консенсус.

Още по темата

По думите му, единственото добро в зимата и войната, е редовно правителство и работещ парламент. "Това го иска народът, това го диктува здравият разум, всичко останало е катастрофа", каза той.

"Вече имаме една много добра коалиция. Има един факт – гласуванията в парламента – този съюз се оформи още по темата РСМ с огромно мнозинство около ГЕРБ", обясни Борисов.

Според него решението за предоставяне на военна помощ за Украйна също е получило огромно мнозинство в парламента. Така е станало и с решение за втората част на ескадрилата за F-16, която е дала стабилно мнозинство от четири партии. Примерите продължиха с решението за еврозоната, решението за 100% диверсификация на руското гориво.

"Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним защо го разваляме?", попита Борисов. Той коментира и връщането на хартиената бюлетина като нарече твърдението за "хартиена коалиция" - "груба инсинуация". Лидерът на ГЕРБ подчерта, че машинният вот остава на 100% и всеки българки граждани, искащ да гласува с машини, може да го направи, но към машините се прибавя и хартиената бюлетина.

Борисов заяви, че е готов да се срещне с лидерите на другите партии в парламента, при подготвена среща от експерти. Той обясни, че не искал подкрепа с мандата на ГЕРБ, но и те нямало да подкрепят другите.

Той изрази мнение, че в края на контактните групи в Народното събрание трябва да се подпише документ, в който да бъдат включени всички приоритети на партиите и след това да се гласува само по тях и уточни, че ако всички са мъдри, ще има и правителство.

Борисов също така не изключи идеята да има съставяне на кабинет без политически лица, министрите от който да изпълняват само точките, по които партиите са се споразумели.

Според него, най-лесното правителство ще е с мандат на "Български възход", който обаче ще е с кратък живот.

Лидерът на ГЕРБ коментира още и изслушването на Росен Христов в парламента за доставките на газ като допълни, че е доста ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката.

"Служебното правителство е да прави избори, не оценки. От къде на къде Христов ще напада нашите възможни партньори – "Продължаваме промяната". Той извърши политически акт на атака срещу ПП. Да, вярно е, но има ДАНС, прокуратура, а Христов каза чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, но предполагам, че ще вземат мерки", заяви Бойко Борисов и подчерта, че не вярва на този министър. Той съобщи също така, че иска оставката на Росен Христов, тъй като по думите му, не можел да напада по подобен начин ПП.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Господин Грах се надигна, изкашля се, изпъчи гърдите си и рече: - Долуподписаните Череша първа и Череша втора смятат, че бидейки собственички на въздуха, трябва да бтдат признати и за собственички на дъжда. Затова те искат от всички граждани да им заплащат такса, съзлизаща на 100 лева за обикновен валеш, на 200 лева за бури с гръмотевици и светкавици, на 300 лева за снеговалеж и на 400 лева за градушка. Следват подписи на Домат, Картоф, Люта Чушка, Ленено Семе и Печена Тиква!
120
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО СТАВА? ВСИЧКИ СЪВЕТНИЦИ СЕ ОКАЗАХА НЕКАДЪРНИЦИ? ЕЕЕ СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА, РАЗНИ ГМО ПАРТИИ И МАШИНИТЕ НА МАДУРО И КОМПРОМАТИ И КАКВО НАПРАВИХТЕ?СИРЕНЕТО Е 18 ЛВ.ПРИ ББ 8 ЛВ.КОГАТО ГЛАСУВАМЕ ЩЕ СИ ГЛЕДАМ СЕМЕЙНИЯ БЮДЖЕТ !НЯМА ЛЕВИ ДЕСНИ И МОШЕНИЦИ ЧУДЕСНИ!
119
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото добро тикво е да не те виждаме повече , стар корумпиран наглец, от всички като тебе в парламента ми се повръща
118
3
 
10
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Оно язека пръво нема да сум премиерин, ама като видат дебелио па че ме викнат, оти язе сум най-опитния крадец, каза селянина-мъдрец Борисов пред захласнати мисири и ***
117
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А най-добро е тиквите в ЦСЗ!!!
116
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тия стари корумпирани старчоци ми се повръща , всичките милиардери начело с кръглия суджук от Банкя са за затвора , как не го е срам тоя плондир да се показва още
115
12
 
5
 
! Отговори
КИРО АСЕН НАЙ ДОБРИ преди 1 година
РАДЕВ ВДИГНА ЮМРУК И ПОВЕДЕ БУНТОВНИЦИТЕ И ВЪСТАННИЦИТЕ СРЕЩУ ГЕРБ? СЕГА СЕ МОЛИ НА БОЙКО И РАЗЧИТА НА ГЕРБ ДА СЕ ВЪРНАТ ДА МУ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ?
114
15
 
4
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ преди 1 година
ДВАДЕСЕТИНА ПАРТИЙКИ СТЪРГАХА ГЕРБ И НАКРАЯ НАРОДА ПАК СИ ИСКА БОЙКО?
113
16
 
6
 
! Отговори
ОТ 2 ГОД 50%ИНФЛАЦИЯ преди 1 година
САМО БАЦЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА! САМО ТОЙ ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО 130 МИЛИАРДА БРУТЕН ПРОДУКТ! САМО ПРИ ГЕРБ БЕШЕ СПОКОЙСТВИЕ, СТАБИЛНОСТ И РАСТЕЖ!
112
5
 
15
 
! Отговори
единственото добро преди 1 година
Единственото добро в случая е престъпника Боко да е в затвора и някой Хасан да му показва нови форми на любов.
111
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно редовно правителство за редовни предателства спрямо собствения си народ. Айсиктир... Тикво, правителство може да направиш в Белене за другите затворници.
110
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕТО БОКИЧА СЕ ПРАИ НА ОТГОВОРЕН, НЕ Е ГЛУПАВ ТОЙ - НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА ПАК ЩЕ ВЗЕМЕ ВИСОК %, А ПП ЩЕ ХОДЯТ ПРИ СЛАВИ СЪС СВОЕТО ЕЖЕНЕ.
109
14
 
8
 
! Отговори
р преди 1 година
Бойко се връща - ще има видов дан за "почтените" !Иванчева е първа.Да се готят Киро, Кокорчо, Лена-парапета, Бойко Рашков и цялата пасмина на т.нар. промяна.
108
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 1 година
"да вземе"
107
4
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Ами Боко да мземе и да чете коментарите
106
3
 
3
 
! Отговори
Furie said to me.... преди 1 година
Тоя построи златен дворец на принц Уилям, който сега някой да обясни как трябва да бъде махан и принцъп ***, какъвто е Уилям трябва да бъде гонен с просташката му шайка и как ще се поправи възпитанието на, тези които са нон стоп с този принц, Герб могат само простотия да внесат, дори турците не са толкова прости колкото Уилям, това ваше ново робство е странно? И сложихте паметниците на осбодителите под арест и с някакви странни постройки, you are out of any historical connct with your state
105
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестирахте 6 месеца да свалите бойко. Той сам си слезна за 2г, почина си малко и сега ще се събере с тези, с които го сменихте. И вие ще сте доволни, защото Путин е лош.
104
5
 
18
 
! Отговори
Ха преди 1 година
ВИНАГИ ДОЛО ГЕРБ !!! Най - крадливата партия, с психични отклонения !
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ Е КАТО УПОРИТА СРАМНА БОЛЕСТ. ТАМЪН СЕ УСПОКОИШ, ЧЕ ИЗЧЕЗВА И ЕТО ГО ПАК НАПИРА ДА СЕ ПОЯВЯВА.
102
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквенякът пак се напъва да управлява !? Нагъл крадлив толуп ! Сретан Йосич , кога ще ни отървеш най-после ?!