Петков: Ще направим кабинет, няма да затягаме коланите

Той е убеден, че коалицията ПП-ДБ ще са първи на изборите
18 мар 2023 11:17, Александър Попов
363
Петков: Ще направим кабинет, няма да затягаме коланите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия премиер Кирил Петков цялата полемика за криза, че държавата фалира и че курсът лев-евро е под риск, е била една фалшива новина.

„Ако сравним януари 2022 г. и този януари, ще видим, че би трябвало да има близо 400 млн. по-високо събиране на ДДС, отколкото в момента е събрано. Според нас има риск чадърите над някои големи фирми отново да са опънати”, заяви той пред Нова тв.

Според него данъците могат да не бъдат повишавани.

„Просто НАП да си върши работата, това е съвсем възможно, доказали сме го. И преди миналите избори имаше пресконференция със страшната зима и завършихме на 2,9% дефицит”, допълни Петков.

„След няколко седмици ще направим редовно правителство и този проблем няма да съществува. Няма да се налага да затягаме коланите”, посочи той и допълни, че ПП са влезли в политиката, за да вдигнат стандарта на живот в България.

Основна тема, по думите му, е и Шенген. „Не само защото трябва да пътуваме по-лесно без паспорти, но и малките и средни фирми могат да се конкурират по-добре в Европа”, каза още той.

Петков е убеден, че коалицията ПП-ДБ ще бъде първа на изборите и със сигурност ще има правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да се каже, че Киро П. сам или в съдружие с К.Н. спаси Украйна в първите 6 месеци на войната, осигурявайки снаряди за тежкокалибрените 155 мм оръдия и 122 мм гаубици, боеприпаси за реактивните системи за залпов огън РСЗО, за ръчните гранатомети РПГ-7, противотанкови управляеми снаряди и милиони патрони за автомати и леки и тежки картечници Калашников. Нинова отричаше, но Петков се хвалеше с тази помощ. Наскоро комисарят по въоръженията мина на преглед във ВМЗ за ускоряване на украин.поръчки
197
2
 
18
 
! Отговори
777 преди 1 година
Голяма смешка, нали вие ни вкарахте в канала, за няма и половин година управление. Хазната не е била така продънена от 15 години. Вие я продънихте за месеци. Браво бе, то това с,,можене,, става.Да си ходиш и никога да не те виждаме вече. Майтапчия!Внимавай българино за кого гласуваш!
196
2
 
8
 
! Отговори
про100 Киро иКокорчо преди 1 година
Айде ЪРььь У ЛЕВО !!!Хванете ме за ПАРАПЕТА !!!
195
1
 
20
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
Кире Т., за да напрайш "кабинет" първу трябвъ да спечелиш изборите с 51%, демек - Абсурд. Другият вариант - коалицийкъ, нъл помниш колку изкара първия път - цели Шест Месецъ! Верну, за тия Шест Месеца, Ти успя да вкараш Бг в такава криза, от която няма да можем да излезем и след Шест Години!
194
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да си призначт, че теглят кредити за социалните плащания и да затегнат коланите, обещават да харчат още пари и да ни вкарват в нови дългове. И на всичкото отгоре се чуват гласове за повишаване данъците за истинския бизнес, на който и бездруго вече свалиха кожата от задължения. Така икономика не се гради.
193
3
 
12
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 1 година
Тоя какъв е тиняк
192
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно Вие няма да затягате коланите, ще ги затягаме Ние. Кирето ще вземе някоя кака и със самолета за сметка на данъкоплатеца към Гърция да огледат гръцките парапети.
191
7
 
5
 
! Отговори
Мазен паразит е тоя преди 1 година
Омазнен от престоя си във властта. Също като БОКО. Лика прилика. И май ще се вземат. Под егидата на Козяк!
190
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Корни лъжата вика няма да подкрепят затягане на коланите и данъчни промяни, днес синчето и Киро Канадеца повтаря дословно същото, къде е обаче Юда брадата той какво мисли и той ли подкрепя Корни
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще направиш ти на маку си у п.ата
188
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре да не правите кабинет специално вие. Вие я докарахте почти до фвалит. Всеки друг да.
187
1
 
2
 
! Отговори
its me преди 1 година
На разни "политици" им стана навик да обикалят кафетата в центъра и да твърдят, че са народоодобрени и народоподкрепени, да ги изброим ли Борис Джонсън, кафе Табаков на центъра, и този кафетата на Старбъкс и тези асоциирани с тях, никой не им бил казвал нищо докато обикаляли, в нета също може да изразяваме мнение, Борис Джонсън беше ужасен, а и е турчин, такива турски идеи и навици, плс
186
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кики няма предпоставките да е лидер- той е мазно пльоснат по корем пред стопанина с винаги да на устата! Не ви ли е срам това да ви е лидер?!
185
2
 
14
 
! Отговори
its me преди 1 година
Това е просто обидно, с обикаляне на кафетата да се управлява държавата
184
2
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
кико продължава да ни ПРОДАВА надежди :) въпроса е дали ние сме готови да му плащаме за това отново
183
1
 
5
 
! Отговори
its me преди 1 година
и какво му е трудното? върти се около кафетата на властта, отзад на БНБ на Старбъкса, където бил "Харвард", кое му е трудното на тоя, и не само там, разни кеймбриджки кафета, ама плс, аз не подкрепям автоматично всички влезли в кафето
182
3
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Сега разбирам аз каква е работата - ПП+ДБ са си направо БСП. Нищо по различно, само абривиатурата е сменена ама идейте са същите - да се харчи на макс, да вдигнем стандарта на живот с заеми, кой ще ги връща не е важно, важното е да има кинти който да се раздават без да се мисли.
181
1
 
3
 
! Отговори
its me преди 1 година
този се върти около нас цяла седмица и твърди сега че е подкрепен
180
14
 
3
 
! Отговори
За демокрация преди 1 година
Ще гласувам за ДА,България ....но съм скептичен за голям успех. Защото народът ни е ........мисълта на тиквата...... потвърждение.....САМО В БЪЛГАРИЯ НА ЗАВЪРШИЛИТЕ В ХАРВАРД СЕ ПРИСМИВАТ, А НА ЗАВЪРШИЛИТЕ ШКОЛАТА НА МВР ИЛИ БИБЛИОТЕКАРСКИЯ ИНСТИТУТ....са отворени всички врати...тези ценни (само за България ) кадри са навсякъде...и дори във Върховните съдилища или членове на Конституционния съд. Милиционерските прависти... в момента създават ,тълкуват и решават правото в България. Тъжно..
179
1
 
14
 
! Отговори
its me преди 1 година
? този мързел и припрян псевдоработещ канадски венеролог ще направи... какво? пак?