Радев ще даде време на партиите "да наваксат" и да приемат важни закони

Много е важно накъде ще тръгнат партиите тези дни, заяви той
Обновена: 24 апр 2023 10:26 | 24 апр 2023 10:25, Нели Христова
95
Радев ще даде време на партиите "да наваксат" и да приемат важни закони
Снимка: БГНЕС

Виждате, че политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. За разлика от предишните, 49-тото Народно събрание не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони, дори и да няма правителство.

Това обясни президентът Румен Радев пред журналисти и добави, че именно заради това е започнал с консултациите по-рано.

"Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и откровение по време на проведените консултации", каза той и добави, че ако се следва стандартният темп на връчване на мандатите, те няма да имат време нито да приемат бюджета, нито важните закони. "За да можем да наваксаме и да приемем поне най-важните закони, парламентът има нужда от време."

"Много е важно накъде ще тръгнат партиите тези дни", отбеляза държавния глава. "Важно е времето на връчване на мандата, още по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която искам да продължи поне още 10 дни. Всеки ден е ценен."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
6
 
! Отговори
до хаха преди 1 година
"***" хаха-тоя е първи рашки агент ве..къв *** те гони
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламента трябва да гласува най важното,твоят импийчмънт и незабавното ти отстраняване от власт,предполагам вече всички партии са стигнали до истината,че докато ти се подвизаваш във власта,във България няма да работещ парламент и редовно избрано правителство!
12
2
 
8
 
! Отговори
Законите преди 1 година
напоследък се пишат с цел ощетяване на общия интерес, наместо обратното..
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на радев е ясна като бял ден .Оставя 10 дни за да се приеме убийствения бюджет с който се спира еврото.И помага на шарлатаните при приет бюджет е по лесно да отказват на Герб. ББ обаче не е вчерашен Да го излъжат е невъзможно.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера по улиците на България излязоха десетки хиляди българи, които казаха: НЕ НА ВОЙНАТА! ИСКАМЕ МИР! Събитието беше отразено от големите медии в рамките на 10-15 секунди, като беше казано, че това са възрастни хота които протестират против войната и са подкрепени от БСП.Бяха покани снимки на които нарочно се виждаше участието на малко хора. Това е срам за БНТ,БТВ, НОВА и останалите големи медии.Истината е че на тези събития имаше много и всякакви хора.Хора искащи МИР за БЪЛГАРИЯ!
9
3
 
8
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 1 година
Ще им даде време, не за друго, а зощото няма технологично време за юлски избори, а август не е ок. Втората неделя на септември ще станат изборите.
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важни за кои, за САЩ долни мишенници така е най сладко няма отговорност , заробвай България мишенници.
7
5
 
7
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Който и краварски закон да се приеме, отиваме на кино.
6
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Ама те веднага се хванаха да гласуват най важното. Може да няма правителство, да не се знае дали парламента въобще ще работи, но си гласуваха по високи заплати и почивки за да ходят да се обрежат. Какво по важно от това да гласуват заплатите си и почивките си? То има ли друго останало? Пак ли ще трябва да ходят на работа за да гласуват нова почивка? Ей ще ги скъсате от работа тез депутати.
5
6
 
7
 
! Отговори
Законите преди 1 година
Точно тези Закони, Американецо НЕ СА ВАЖНИ. Изменяте Закони за БНБ, евро, семеен кодекс, домашно насили, енергетика, вода, Концесии, Търговски Закон.Как не ви е срам, продадохте България за жълти стотинки и продължавате да го правите. Промените ли един от Тези Закони сте продаЖници. Не ви е срам, да мамите хората по толкова циничен начин. Нямате достойнството да им кажете, че чрез тези Закони вкарвате България в 3-та национална катастрофа. Безбожници.
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пpeзиgeнтът Pageв noнacтoящeм e нaй-читaвия ни gъpжaвниk, ako npegnoлoжим, чe изoбщo имaмe gpyrи читaви...
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този откакто е на власт затънахме до гуша в тинята
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пapтиитe в Бr нe ca бълrapckи, cтpaнaтa e xвъpлeнa нa neтokoлoнни HПO-тa зa nлячkocвaнe...
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рублен Крадев, кремълската пионка и гробокопач на България.