Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ

Според него ГЕРБ се държат като втора политическа сила
7 май 2023 11:13, Нели Христова
129
Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов като че ли се самоблъфира, изигра много празни ходове. Макар, че държи три карти в ръка, никоя не е коз. Пред него има три опции - да повтори случилото се в 48-ия парламент, когато ГЕРБ бяха първа сила и не успяха да съставят кабинет. Първата опция е да отидем на избори. Втората е да се съберат партиите на Прехода. Чух, че това е план Б на Борисов. Третият вариант е най-работещ - да подкрепи втория мандат. Това коментира пред NOVA Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

"Не мога да разбера защо ГЕРБ се държат като победени. Те се държат като втора сила. Те имат отговорността и са на ход. Бездействието на ГЕРБ ни кара да бъдем открити и прозрачни към избирателите си. Ние предложихме и състав на кабинет. С конкретни личности, които могат да изпълнят заявената управленска програма. Искам да видя малко лидерство от ГЕРБ”, добави народният представител. И посочи: "Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ".

Ананиев уточни, че предложената управленска програма е била за 18 месеца. "След това видяхме пресконференция на ГЕРБ, на която се оказа, че Excel-а ги затруднява. Това е проста програма, всеки млад човек може да се справи с нея. За нас е важно да има редовен кабинет, който да реши кризите в България", е мнението му.

"Един от жокерите на Борисов се самовзриви в ръкава му. Господин Гешев няма как в момента да бъде използван след това, което се случи с него", допълни Ананиев.

От ПП-ДБ са категорични, че няма да променят имената в проектокабинета си. В тази връзка Ананиев припомни, че мандат на ГЕРБ или правителство с тяхно участие няма да подкрепят. "Дали сме решение и възможност, сега чакаме първата сила да предприеме ход. Не трябва Борисов да се страхува. Като че ли в него има някакъв страх. От кого се страхува?", пита той.

Относно изявленията на Борисов, че ГЕРБ ще предложи кабинет от личности, депутатът от ПП-ДБ каза: "Единствено моята молба е при тези личности да няма магнетичен характер и да не са хора, влезли или с потенциал да влязат в "Магнитски". Нека първата сила предложи кабинет и си осигури подкрепа за него", призова депутатът първите в парламента.

Според него от ГЕРБ се опитват да „вбият клин между "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". И беше категоричен, че няма разцепление в коалицията.

Ананиев обяви, че от ПП-ДБ обсъждат различни кандидатури за кмет на столицата. "Ще се борим и вярвам, че ще спечелим София", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ананиев сънувал мокър сън, че държи Борисов за ш л и ф е р а, от там разбрал какъв сън има Борисов!
59
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не е политик, а мошеник!!и малките деца го разбраха вече..
58
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Голяма алтернатива-избор между мутри или шарлатани. Айде нема нужда.
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоя сън е да си го мериш с Бойко, ама ти си политик джудже
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов няма вечно да кани ДБ, които членуват в ЕНП, както и ГЕРБ. Щом с поведението си, на патерица, на БСП и на шарлатаните от лявата популистка сбирщина ПП, ДБ не ценят членството си там, никой вече неможе да им помогне.
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гордост. Не всеки може да се похвали със самозаснет трбухдокато звучи химна в парламента, като Ананиев. Грозното лице на ПП.
54
2
 
16
 
! Отговори
ха преди 1 година
настимиро твоите мокри сънища са от спалнята на Борисов :)
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, които са свързани с криминално проявени спонсори, държи ДБ за заложник. ДБ са вечната патерица, под диктата на шарлатаните от ПП.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов ГЕРБ, цени членството си в ЕНП, както и това на ДБ, там. Борисов искаше да работи с ДБ, но това няма да трае дълго, щом ДБ искат да са заложник на корпоративния проект ПП. Понеже ПП, които не са припознати в европейските институции, и рейтингът им започна да пада, се "отъркаха" по дума от речника на търбухаАнаниев, от безпринципната патерица ДБ.
51
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мокрият сън на Борисов е Мата Хари.
50
2
 
19
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Този настинал ли та Нора го е кръстила Настимир? Синове и внуци на комунистите в мокрите си сънища искат пак да заграбят властта!
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мазния не мога да го гледам.
48
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов се помисли за голям политик през 2017г. когато заби нож в гърба на Реформаторския Блок. Те се съгласиха на коалиция с него против волята на избирателите си. Когато подкрепата им падна, той предизвика предсрочни избори и ги изхвърли от парламента, след като преди това ги употреби. Добър трик, но работи само веднъж в живота. Сега ако ще и светът да се срине, никой няма да се коалира с тази ГЕРБ-хунта. Ще има избори докато стане на 80 години ако трябва.
47
1
 
18
 
! Отговори
Тоя няма една преди 1 година
Мозъчна клетка, само хормони го тресат..пролет е и всички животни искат..кекс!
46
1
 
16
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Типично за тоя , Атанасов и цялата им коалициика. Като няма какво да кажеш собствено! Обясняваш каво искал да каже Борисов, какви опции имал Борисов, какъв бил Борисов. Земманета популисти с черният ПиАр в уста да демагозят само могат.
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
cекcyални и хазaртни асоциации от пп&дб
44
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Никой не иска да се отърка във вас , щото сте заразени с бяс. Симптомите не може да ги скриете-остра вирусна невроинфекция с фатален край за мозъка , иначе си фантазирайте, не ни пречите.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има чувството, че тия политици още не са излезнали от пубертета!
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вещество е събирателен образ за думата "УБИ*ТАК"
41
1
 
26
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Извинете, но всички в ППДБ ли са бивши комунисти работели за Държавна Сигурност или деца на бивши комунисти партийци от БСП????