Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
400
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
8
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 8 часа
За всички е ясно, че ГЕРБ и Бойко Борисов е най-лошия вариант за управление на България. Май само мутрата не се усеща
186
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Тия ПП-ДБ ще тормозят държавата докато не паднат под 4% и не изпаднат. Дотогава избори през 3 месеца.
185
1
 
3
 
! Отговори
4 преди 8 часа
Пазарлъците вече започнаха!
184
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Бойко Борисов ГЕРБ, е уважаван политик в Брюксел и не само. Урсула ЕК и Манфред ЕНП, вярват само на Борисов. Те дойдоха в България и лично го подкрепиха пред избори. С което никоя партия не може да се похвали. Концентрирането върху неговата личност от страна на вечните аматьори от ПП ДБ, означава само едно, страх. ПП,ДБ създадоха прецедент в световната политика, да поставят условие, с 39 депутати и то е, лидерът на най-голямата партия, първа няколко пъти, с голяма преднина, да не е премиер?!
183
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Сега краварската диктатура усеща ли се от центаджиите? Щото всички останали доста осезателно я усещаме
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Все тая, нито една политическа партия няма ясно виждане за управление, все популистки безмислени нещица, дето се търкат от 30г., но май и това вече изчезна, понеже се купуват гласовете :))
181
2
 
4
 
! Отговори
Здравко преди 8 часа
До РеалистАбе ти нормален ли си ? През тези 12 години докато тиквата управлява пътувал ли си въобще в България и в чужбина за да видиш колко много сме затънали на дъното във всяко едно отношение ! Че си се писал и Реалист тук, що за наглост !
180
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
При социализма преди 1989 година се крадеше малко. След 1989 година при капитализма се краде много, като особено много откраднаха първо СДС, а после и ГЕРБ.
179
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
"Руската диктатура" изобщо не се усещаше" - Не се усещаше от партийците. Явно всичките русофили преди сте били партийци с големи облаги. Пазарували сте от Кореком, децата ви сте пращали да учат в Харвард, а вие сте яли черен хайвер в скъпите соц ресторанти. Питайте оцелелите от Белене дали не се усещаше руската диктатура.
178
0
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 8 часа
Добре е потенциалните избиратели на ППДБ да знаят това, което Василев е казал. ДА СЕ ЗНАЕ! Да няма после оправдания. Човек прави грешки, една грешка като я правиш за първи път е обяснимо и простимо. Като я направиш 2ри път обаче и трябва да се зададе въпроса доколко това е грешка и доколко е целенасочено действие.
177
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Хаах, колко е жалък Кокорчо! Който не може да спре, да преяжда, после, друг му виновен, че се е напомпал като охраненшопар. Освен всичко друго, страх бере от Борисов. Той и корупционната секта ПП,ДБ, се страхуват само от Бойко Борисов. И има защо. Не им се ядат повече шамари, а и съд ги чака.
176
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Русия е прекрасна страна - изкоренила от Българските Ковбои - Селяни Земята. Изкупила Българските Курорти. Окрала цялото Злато на България. Окрала цялата История на България. Даже учат децата по училищата, че Кирил и Методий са Руснаци... Абе въобще Москва е най-чистата столица по Света, позлатена с Чисто и Свято Българско Злато от Иззетите Пендари висещи по Гърдите на Българските Съпрузи и сега почиствана от български метачки с метли и от Мара Отварачката за да имат какво да папат от бурканчета
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
От около 15 години средната заплата в Русия е по-висока от българската. Какви ги плещите?!
174
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 9 часа
Само тези дето Боко им санира блоковете без пари са 500000 гласа. Та така другари комунисти от ППДБ.
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
"Руската диктатура" изобщо не се усещаше, докато сега американската диктатура и диктатурата на големите държави от ЕС доста неприятно се усещат. Май не си живял съзнателен живот преди 1989 година
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Те и без това изборите са купени от години, да не кажа десетилетия, все ни е тая на нас простолюдието :))
171
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 9 часа
И защо да не е той бе, ***? След като когато Борисов беше премиер се строеше из цялата страна и имаше пари за всичко. А сега всичко е спряло.
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Много ми е чудно днешните русофили живели ли са по времето на НРБ и СССР? Май не си спомнят тези времена, щом им се струва много романтично да се върне руската диктатура.Добре че поне в Украйна си спомнят и затова се бият до смърт, но да не попадат пак в същия ад.
169
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
161- - имат и комуналки в центъра на най чистият град и както виждаме в ЮТУБ няма кой да ги ремонтира...има и дървени 100 г блокове които са продънени, има улици никога неасфалтирани, а пенсиите са 200лв./400лв, мин заплата 360лв, средна 1700лв, ипотечен заем 22.8%, нямат пари за водку и пият Боярешник- наистина е НЕЗЕМЕН рай! Олигарсите им живеят в кофтия запад, 20/35 000 000 и те в ЕС и САЩ- Рай бе РАЙ!
168
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Бойко Борисов ГЕЛБ, е уважаван политик в Брюксел и не само. Урсула ЕК и Манфред ЕНП, вярват само на Борисов. Те дойдоха в България и лично го подкрепиха пред избори. С което никоя партия не може да се похвали. Концентрирането върху неговата личност от страна на вечните аматьори от ПП ДБ, означава само едно, страх.