Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер

При какви условия биха преговаряли?
Обновена: 25 окт 2024 10:03 | 25 окт 2024 10:03, Нели Христова
274
Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ може да има, но Борисов не трябва да е премиер
Снимка: БГНЕС

"Правосъдната реформа трябва да се завърши и най-накрая държавата да се управлява по закони, а не с телефонни обаждания". Това каза в студиото на bTV Асен Василев, кандидат за депутат от ПП-ДБ. По думите му коалиция с ГЕРБ може да има, ако първо се приемат антикорупционните закони и Бойко Борисов не е премиер.

"Преди да тръгнем да редим кабинет, трябва ГЕРБ да докажат две неща – че са се отървали от влиянието в тяхната партия и най-накрая след четири години опити да тръгне правосъдната реформа", каза Василев.

"ГЕРБ не искат да приемат три антикорупционни закона. Трябва да се спре и това състезание с един участник за главния прокурор. Това не е нормално и има варианти как да има повече от един участник", посочи Асен Василев.

"Видяхме, че хартията, която се подписва с ГЕРБ, нищо не значи. Когато тръгна ротацията, идеята беше цялото това законодателство да бъдат приети. 60 бяха приети, тези три не бяха и те станаха ябълката на раздора и ГЕРБ бламираха собствения си премиер Мария Габриел, само и само тези закони да не бъдат приети", припомни Василев.

По думите му ГЕРБ не приемат трите закона, защото не им  се позволява и защото ги е страх да тръгне антикорупционни законодателство в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от Общество
Предизборната кампания приключва в полунощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 18 секунди
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 11) Камбаната бие, попът се мие. Камбаната спря, попът умря!
261
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 1 минута
При Асан Василев олиото беше 8лв., нафтата 5лв. Пак да го изберете, шилета!!!!
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 минута
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 10) Еднинка маслинка, кундур кукуряк каманче!
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 минути
Някой български броенки - броеници за броене на изборите:9) Две петлета се скарали пред поповата врата. Поп излезе и им каза: "Иш, миш, то жумиш!"
258
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Тук въпросът е само един: как да лекуваме успешно хората гласуващи за ПП-ДБ
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Време е, за всички които могат да допринесат, България да излезе от блатото, в което я вкараха променкаджиите ПП,ДБ, най-вече. Не гласувайте,те за ПП,ДБ, ако не искате скъпи почти милиард, избори безкрай и фалит на държавата. Няма инвестиции, спряха парите по плана на ПП ДБ. Няма Шенген,заради ПП,ДБ. Защото с още едни избори, това ни чака.
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 минути
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 8) Горе на Балкана бие барабанът. Долу във полето се пече кюфтето! Ей, дядо попе кажи на детето да не яде кюфтето, че юе му се пукне шкембето!
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 минути
Фани едните та удари другите. А всички заедно по Копейкин и комунистите. Така сме се забатачили, че няма измъкване.
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Кога е имало нещо стабилно в България? Та сега искате стабилно правителство. Всеки 5/10 години се обръща палачинката и тотално се сменя режима. То не бяха диктатури, то не бяха демокрации, то не бяха петилетки, то не бяха преходи, то не бяха кризи, то не бяха режими на вода, ток , храна, купонна система. Държавата ви е една к..о..ч..и..н..а.. управлявана от с..в..и..н..е..
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 7) Друг вариянт: В джунглата шум се вдига, мирише на прясна кръв. НегритеХодят боси по заповед на царя лъв. Една баба Цоцолана, яхнала едно магаре, а след нея сто деца, яхнали една овца.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
НАРОДЕЕЕЕЕЕЕ, БАЛЪ*ЦИИИИИИИИИИ.
251
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
По-добре Възраждане, отколкото разсипниците и неможачите ПП,ДБ
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 6) В джунглата се носи рев. мирише на прясна кръв. НегритеХодят боси по заповед на царя лъв. Яхнала баба Пена крокодила Гена, а отзаде сто деца я замерват със яйца ( при игра на ластик) Друг вариянт: В джунглата рев се носи, мирише ми на прясна кръв. Бум! НегритеХодят боси по заповед на царя лъв. Бум! Яхнала баба Пена крокодила Гена, а след нея сто деца я замярват със яйца.
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
Киро просто и Кокорчо, с летящият Ники, откриват Харвардски курс във Факултето, под името "Рап училище". Среднистът Ицо средния пръст в НС Хазарта, ще е почетен лектор. Ще направи пауза и ще си дойде за целта, понеже учи английски в Брюксел, като европейски депутат. Смях!
248
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Като най-голяма партия, ГЕРБ е в позиция да поставя условия, не ПП,ДБ. А защо да не е, коалиция с ПП,ДБ, само без Кирил Петков, Аклсен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова във властта.
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
Някой български броенки - броеници за броене на изборите: 5) Вчера ме нападна хулиганска банда. Казаха ми "Стой" и "Парите брой". Аз извадих портофела и преброих двеста лева. Казаха ми "Стига, стига, че милицията пристига" Друг вариант: От небето падна хулиганска банда, тя ми каза: "Стой! И парите брой!". Аз наброих двеста лева, тя ми каза: "Стига. стига. че полиция пристига!" Вкараха ме във затвора, аз избягах със мотора.
246
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Страх тресе охранетияшопар Кокорчо, лично, от Борисов. Жалък.
245
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 18 минути
По-глупав изказ от Ас. Василев не съм чувал отдавна.А той е: "ГЕРБ да докажат ,че са се отървали от влиянието на тяхната партия."Как може да влезеш в една партия , като си приел философиата, програмата,ценностите и управленския екип и да се отървеш от влиянието и. Глупаво е нали?
244
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
Асене, кой си ти, че да казваш какво да бъде? Щом ГЕРБ печели избори, значи Борисов ще е Премиер. Такава е логиката. Освен това Борисов показа, че е добър и способен в политиката. А ти, Асене, ходи да съсипваш други държави. Тук ти сърбахме попарата 4 години. Учил- недоучил измамник си ти!
243
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 18 минути
225 Който се хване с ПП,ДБ се проваля. Зощото наглеците от корумпираната брокерска секта ПП,ДБ, обичат да командват и оставят коалиционните си партньори на гладна диета. ИТН,БСП, ГЕРБ вече опитаха от нея, при "ротацията". Но само Борисов ГЕРБ, им зашлеви заслужено шамари. Никога с лъжците ПП,ДБ. Иначе агонията в държавата ще продължи.