Диана Дамянова: Пеевски надигра и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ

Борисов трябва да направи правителство
28 окт 2024 10:31, Инна Ангелова
90
Диана Дамянова: Пеевски надигра и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Сравнително повишената избирателна активност се дължи на факта, че нямаше голяма кампания и хората не успяха много да се ядосат, на мнение е комуникационният експерт Диана Дамянова.

Пред БНР тя сподели, че сега сме в ситуация, в която Бойко Борисов трябва да направи правителство. Според Дамянова, ако не успее опитът да се създаде правителство с ПП-ДБ, "преди да хвърли пешкира", Борисов ще се опита да създаде "насипно правителство", с широка подкрепа.

Експертът е на мнение, че още по време на “сглобката” е трябвало с малки стъпки да се върви към общи цели, а е стаило точно обратното.

"Пеевски ги надигра по нещо много просто – забърка тази бетонирана каша с ВСС и други мнозинства, която много дълго напред няма да можем да разсечем”, каза още Дамянова и каза, че ако ПП-БД бяха казали истината за “сглобката”, тя щеше да бъде приета от електората им, с огромен компромис. Разкриването, крачка по крачка, че те лъжат, доведе до срив на доверието.

"Те го правят с идеята, че са някакви месии и ние не сме дозрели до техните величави идеи, затова ще ни сервират слона на малки хапки. Но истината е, че българският народ е малко по-узрял от тях самите. Малко да се вземат в ръце и да знаят, че не представляват някакъв елит, който не може да бъде разбран и който може да манипулира хората си”, допълни Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Избори 2024
Бой, флекс, клишета, негласуващи... Живеем в политическа симулация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 часа
Адски противна тази Дамянова. Все Пеевски защитава.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ako parvite trima pobediteli ne napravat vednaga cabinet, do 40 dena sa out s kamane i darve!
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
мафията си има държава, масата харесва мафията
23
2
 
14
 
! Отговори
Питащ преди 3 часа
Винаги съм се чудил, кой допусна Шишо през годините да добие тази власт, а тя е навсякъде както казват специалистите, в МВР, в съдебна система, в прокуратурата и къде ли не? Как един слабо грамотен младеж(сигурно купена диплома от ЮЗУ Благоевград) изигра грамотни, политически обиграни политици? Излиза, че е по добър от тях след като е станал това, което е днес!
22
9
 
5
 
! Отговори
евроатлантист преди 3 часа
Нека да имаме една широка евро'тлантическа коалиция. Това е лесно: ГЕРБ-СДС + ДПС НН + ПП ето ти едни 130-140 депутата от раз и няма да има проблем да се изкара цял мандат.Важно е да ни обедини евро'тлантизма като висша ценност над всичко и всички,това е нещо много по-важно от хората, от народа и от държавата.
21
7
 
7
 
! Отговори
Борисов преди 3 часа
...не е унищожил никой, който е играл с него! Отсамосебе си отпаднаха тия, на които им даде власт, а те скочиха срещу него!
20
1
 
16
 
! Отговори
байко бубайко преди 3 часа
ДП си купи избирателите със собствените им (ни) пари. Раздаде, разпредели и отпусна средства, като че са негови собствени. А те са наши. Наши! Слугите на хранилка изпълняваха безропотно - пускаха и спираха кранчето, а овчедушните гласоподаватели му се радваха като малки деца... на Благодетеля, на този, който им ремонтира пътища и облагородява общини, дарява, подпомага, отпуска средства.... нашите собствени пари, разпределени от Него- - там където трябва да спечели гласове... Народеееее???
19
3
 
11
 
! Отговори
Шиши и Баце преди 3 часа
Са си скачени съдове.В Дулово и двамата купували пенсионерски клубове-обшо 11.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
О-О...ГЛЕДАМ БАЦЕ Е ЗАОБИКОЛЕН ОТ НЯКАКВИ НОВИ ЗВЕЗДИ,КОИТО ДОРИ НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ ДО СЕГА...КАТО ИЗКЛЮЧИМ ТОМИСЛАВ И РАЯ...ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ДОСТА НЕПОЗНАТИ,НО И ИЗГЛЕЖДАТ НАХЪСАНИ И ГОТОВИ ДА ИЗКОНСУМИРАТ ВЛАСТТА!
17
5
 
12
 
! Отговори
..? преди 3 часа
И какъв "компромис"са направили Менкаджиите със сглобката, бе , като Борисов ги остави 9 месеца да дерибействат? И те решиха че властта им се полага щот са "най-умни", "най-красиви" и "най-готини"? Имаха реалният шанс да се докажат, а те се ос'раха, защото са алчни, некадърни и крадливи... Е, и си слушкат ДС-сценаристите зад гърба си, иначе, ..няма аллабала!
16
9
 
10
 
! Отговори
Не зная преди 3 часа
Кой е надиграл Пеевски,но така,както Борисов унищожаваше всички, които са играли с него,така Шиши ще унищожи ГЕРБ.
15
2
 
7
 
! Отговори
expert преди 3 часа
АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО - Да се вдигне бариерата на 6% за влизане в парламента ИЛИ да се вкара мажоритарен вот, или да се прави президентска република, ЩЕ БОКСУВАМЕ ВСЕ ТАКА! Толкова са *** повечено партии, че не вкараха нови лица ПП можеше да има ново диалогично лице и да се получи коалиция , НО ТЕ ЛАКУМИ! БСП са в същото положение !...националистическите партии Величие, МЕЧ , ако не направят коялиция ЩЕ СИ СТОЯТ В НИЩОТО!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Пеевски сам постигна почти същия резултат, който обединеното ДПС постигаше в по-спокойни времена! А ако ги събереш двете ДПС-та, са втора пол. сила, с близо 20%! Наистина ги надигра
13
1
 
13
 
! Отговори
Баба Диана, преди 3 часа
Откакто я махнаха от ПП,обикаля от медия в медия и ги плюе.Сега е пристанала на Шиши.Преди две седмици в ПИК,тя беше написала,че Пеевски ще е втора политическа сила .
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Махнете ББ! Иначе няма да има кабинет. Не го допускайте до властта! Изживява се като Господар на света. Самозабравил се.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Bg medii, noi, bnb, sadebnata systema, prezidentstvoto, partizanskite listi sa rutinirana fiktivno shengenska mafia. Togava da vi upravliavat v hanko bratia na lili ivanova bursenskite bulgari ;)))) iiiiiiiihhhhuuuu okadar!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Пеевски надигра защото имаше чадър за масовото купуване на гласове за него!!!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Трябва да има лимит за избор на министър- председател. До 3 мандата. Президентът има право до 2 мандата, министър- председателят да е до 3 мандата. Иначе сте стига до тоталитаризъм, диктатура и всякакви анормални отклонения.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Като гледам изборите в България и напълно разбирам комунистите, защо като са дошли на власт и са изпотрепали тогавашния "елит", ми явно добре са направили.
7
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 часа
Тази е сменила хранилката.Сега сипва Глиганът.Доскоро пееше дитирамби за ПП/ДБ.