Диана Дамянова: Пеевски надигра и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ

Борисов трябва да направи правителство
28 окт 2024 10:31, Инна Ангелова
90
Диана Дамянова: Пеевски надигра и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Сравнително повишената избирателна активност се дължи на факта, че нямаше голяма кампания и хората не успяха много да се ядосат, на мнение е комуникационният експерт Диана Дамянова.

Пред БНР тя сподели, че сега сме в ситуация, в която Бойко Борисов трябва да направи правителство. Според Дамянова, ако не успее опитът да се създаде правителство с ПП-ДБ, "преди да хвърли пешкира", Борисов ще се опита да създаде "насипно правителство", с широка подкрепа.

Експертът е на мнение, че още по време на “сглобката” е трябвало с малки стъпки да се върви към общи цели, а е стаило точно обратното.

"Пеевски ги надигра по нещо много просто – забърка тази бетонирана каша с ВСС и други мнозинства, която много дълго напред няма да можем да разсечем”, каза още Дамянова и каза, че ако ПП-БД бяха казали истината за “сглобката”, тя щеше да бъде приета от електората им, с огромен компромис. Разкриването, крачка по крачка, че те лъжат, доведе до срив на доверието.

"Те го правят с идеята, че са някакви месии и ние не сме дозрели до техните величави идеи, затова ще ни сервират слона на малки хапки. Но истината е, че българският народ е малко по-узрял от тях самите. Малко да се вземат в ръце и да знаят, че не представляват някакъв елит, който не може да бъде разбран и който може да манипулира хората си”, допълни Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от Избори 2024
Бой, флекс, клишета, негласуващи... Живеем в политическа симулация
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Герб+ПП+ Берлускони и готово!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
30%партиите нелегити преди 3 часа
Хахахаха и тиквуции вече по едно село хора гласуват за него, хахахахаха тиквениците първи с 60 човека в параламента, на пресконференцията мрачен с пълен памперс бръщолевеше нещо, притесняваме да не скъса па минискуса, хахахахаха, 30% глсували, сите накаляли гащата,хахахаха а прасчо сумати пара изръси за няколко човека повече, веч трудно и до зглобка ще се докопат боко т,ъ,п,ото и киро про100то, убаво си гласяха нова сглобчица преди изборите ама без кръчмаря, хахахаха, кеф, тикве как е минискуса.
4
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 часа
С кого ще направи правителство,като НИКОЙ НЕ ГО ИСКА
3
0
 
8
 
! Отговори
Public enemies преди 3 часа
Всички малцинства гласуват за Доган, кой гласува за ДПС на Пеевски и сега пак като няма кабинет отново пак ли ще се набута с купени гласуве за следващите предсрочни избори.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
partizanite ot parvite tri pobeditelki partii triaa da opitat da napraat kabinet ili sichki out! az i bez tova ste gi izhvarlia vsichki pak.
1
6
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 часа
какъв елит са пп геиове и парапети как може разумен човек да гласува за тяха дб не ги коментирам изобщо избори напролет