Суперзлодеят Мегаум покори боксофиса

Триизмерната анимация се изкачи на първото място в дебютния си уикенд
Обновена: 8 ное 2010 15:31 | 8 ное 2010 15:30,
3
Суперзлодеят Мегаум покори боксофиса
Плакат: Forum Film

Триизмерната анимация "Мегаум" (Megamind 3D) на Dreamworks е начело в боксофис класацията в Северна Америка през премиерния си уикенд, с приходи от продажбата на билети в размер на 47,7 милиона долара.

Филмът, режисиран от Том МакГрат („Мадагаскар 2”) и продуциран от Бен Стилър, разказва за най-съвършения суперзлодей на света, който се опитва многократно да завладее Метро Сити по всякакъв начин, но плановете му са опропастявани от непобедимия супергерой Метро Мен.

В крайна сметка Мегаум убива Метро Мен, но така остава без цел в живота. Единственият начин отново да има такава е като си създаде нов противник – супергероя Титан (Джона Хил), по-голям и по-силен от Метро Мен.

Но Титан решава, че е много по-забавно да бъде злодей вместо герой, който не само иска да управлява света, а да го унищожи...

Второто място в боксофиса заема комедията на режисьора Тод Филипс "Път с предимство" (Due Date) с Робърт Дауни-младши и Зак Галифианакис в главните роли, чиито приходи са 33,5 милиона долара.

На трето място също е премиерен филм – "За цветнокожите момичета" (For Colored Girls). Филмът с участието на Упи Голдбърг и Джанет Джексън е донесъл на създателите си 20,1 милиона долара.

На четвърто място е екшън комедията "БСП: Бесни Страшни Пенсии" (Red) с Брус Уилис, Морган Фрийман, Джон Малкович и Хелън Мирън с приход от 8,9 милиона долара.

Още по темата

Хорърът "Убийствен пъзел 3D", който бе начело в боксофиса миналата седмица, сега е на пето място с продадени билети за 8,2 млн. долара.

Следват го хорър чудото Paranormal Activity 2 и болезнената комедия „Jackass: Кретените 3D“.

Осмото място е за sci-fi хоръра “Светлина в тунела” (Hereafter), а деветото е отредено на драмата "Секретариат – конят легенда".

Тази седмица Топ десетката на голям екран по приходи в Северна Америка завършва филмът на Дейвид Финчър "Социалната мрежа", стартирал от първото място в боксофиса в началото на миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: боксофисМегаумmegamind
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, ама нищо не се казва за българската премиера. Кога щее, днес.бг ?
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как пък го разбра преди да си го гледал? Тове е пародия на филмите за супергерои, ако не си разбрал. Откога пародиите са бози?
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боза след боза ... Толкова отдавна не е излизал истински качествен филм!