Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си

Никой няма да ни помогне докато сме във война, заяви той
26 юни 2024 21:45, Нели Христова
756
Путин се оплака: Русия може да разчита само на себе си
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин се оплака, че никой няма да помогне на Русия, докато води война срещу Украйна.

Руският президент каза, че страната му може да разчита "само на себе си", докато се обръщаше към военния персонал, събрал се в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец.

В забележки, заснети и публикувани в Telegram от държавната телевизия, той говори за необходимостта от стабилна икономика в Русия, която да подкрепя нейното министерство на отбраната.

"Всеки има значение: и заплатата, и новото оборудване, и поръчките – това е много важно. Това е база", каза Путин.

"В този смисъл можем да разчитаме само на себе си. Никой няма да дойде и да ни даде нещо с протегната ръка, всеки сам ще си го направи. Ние го можем", добави той.

Коментарите на Путин идват, след като той подписа договор заедно със севернокорейския лидер Ким Чен Ун за обещание за взаимна военна помощ в случай на атака срещу Русия или Северна Корея.

Споразумението гласи, че "другата страна предоставя военна и друга помощ без забавяне с всички средства, с които разполага".

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповеди за арест във вторник, 25 юли, за бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и генерал Валери Герасимов по обвинения в извършване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството за нападения срещу цивилни.

Съветът за сигурност на Русия твърди, че заповедта за арест на МНС за Сергей Шойгу е част от хибридна война на Запада срещу Москва, според държавната информационна агенция.

69-годишният Шойгу беше смятан за ключова фигура в решението на Путин да нахлуе в Украйна, преди да бъде сменен като министър на отбраната през май тази година.

Нахлуването, при което Русия очакваше бързо да превземе Киев и вместо това да постави марионетен лидер, се сблъска със сериозна съпротива от вълна смели украинци.

68-годишният Герасимов, който е началник на генералния щаб от 2012 г., продължава да ръководи военните операции в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


756
Още от Русия
Министрите на отбраната на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
0
 
3
 
! Отговори
още нещо преди 5 часа
не се чуди бай ПутИн грабвай кофа с вазелин то ще ти е съйзник як срещу надървения казак
601
0
 
3
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 5 часа
много е смешен Папутиняка като гледа като оборсрано дете.
600
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 часа
няма ги Англия и Америка да дават поомощ както когато имаше веждусюзническа вона между СССР и фашистка Германия. Чэрчил ш Рузвелт не са живи до пжмжгат.
599
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
тоз путиняр пак гледа обидено (и малко изнасилено)
598
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
"У России есть только два союзника еe армия и флот" - Александр III, император Всероссийский.
597
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Путин не се е оплакъл, Heло. Путин се гордее, че страната му може да смачка фашугите сама, въпреки подлия, нarъл Запад. Е, няколко милиона снаряда (а почему нет и крупнокалибрено РСЗО?) от другаря Ким няма да навредят, нацито и наглоcakса с камък да го утрепеш пак няма да сбъркаш...
596
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
тоз путянски защо на всяка снимка гледа като изнасилен? И щом сам си търси е*ането, защо все гледа сякаш някой друг му е виновен?
595
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
какво ли мислят олигарсите на путин относно положението че независимо дали русия ще задържи или загуби окупираните украински територии, ще трябва да налеят всичките си пари да възстановят тези райони. май май путин ще опъне петалите с изплезен език скоро.
594
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Путин да не се оплаква ами да продължава смело да си разширява аналната халка, както досега правеше. А собственото му обкръжение да продължава да крои планове как да му затегне вратовръзката веднъж завинаги.
593
0
 
4
 
! Отговори
Путин се оплака преди 19 часа
Как така се оплакал? Само на мен ли ми звучи смешно. Въобще, заглавието на статията можеше и да звучи по-добре...Русия, можела да разчита само на себе си. Да! Правилно. Кой на кого напада? На картата в видно.Дано Русия продължи да разчита само на себе си.На контрактники и всякакви други не годни за война федерати, тръгнали да заработят пари с автомат в ръка. А там...птички!
592
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кирил и Методий са от Солун което е Егейска Македония. От там е дошла азбуката факт. Има Вардарска Егейска и разбира се Пиринска македония най чудното място на света. Така е.
591
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кирил и Методий са от Солун което е Егейска Македония. От там е дошла азбуката факт.
590
5
 
3
 
! Отговори
До 583 преди 1 ден
Ами защото не искат да живеят в Руския свят. И защото искат договорите да се спазват. Например съгласно договора, Украйна сдава ядрения си арсенал на РФ и в замяна получава гарантирана териториална цялост. После Путин започва да го варушава и виждаме какво става. Сега научаваме че Путин подписал договор със Северна Корея. РФ ще го изпълнява докато получава облага и ще го скъса когато трябва да изпълни задълженията си. Както Бисмарк е казал: Договор с Русия струва по-малко от хартията на която
589
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 1 ден
Руската дума е хамство. Означава грубиянщина. Путин ни каза че Българската азбука била създадена от Македонците. Държи се нагло с българите. Окуражи Радев да размахва юмрук пред президентството. Създаде ПП за да предизвика нестабилност в България и ни обяви за врагове. Как иска да му отвърнем?
588
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако се чувстваш задължен на Русия за сегашното деридже на постсоциалистическа България, трябва ли да си затвориш очите и да я подкрепиш и в най абсурдните и действия, или по принцип си слепец?
587
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия беше единствената страна която помогна на Италия в Пандемията но получи неблагодарност. Тя получи неблагодарност и от нас българите и аз се срамувам от това.
586
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Верно ли, бе товариш? Що не разчиташ на помощ от Чечня, Грузия, Полша, Финландия, Прибалтийските републики.... А, забравих, щото сте нападали всичките си съседи. Яж го ся!
585
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Юлианчу, пак ли си нощна смяна бодигард (пазач) на строителния обект? Ни съ отплесвай в щypyтии, да ни ти задигнат тухлити!
584
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Путин се оплаква че разширената му анална халка почва да го боли. Споко, скоро подчинените му ще му затегнат вратовръзката веднъж завинаги, и нашия жужко ще изпъне петалите с изплезен език
583
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всички знаят, че украинците са чисти етнически руснаци. Изглеждат като руснаците, неотличими са генетично, същата религия и говорят руски без акцент. Това са едни и същи хора, без абсолютно никакво съмнение. Т.е. едни руснаци убиват други руснаци. От едната страна на фронта умират руснаци и от другата страна също умират руснаци. При това мнозина твърдят, че Путин постъпва напълно правилно и това трябва да продължи. А защо тогава някой трябва да е против?