След падането на Чаушеску

Започват предварителните прожекции от тазгодишното издание на София Филм Фест
2 мар 2012 10:58, Петя Славова
2
След падането на Чаушеску
Кадър от „12:08 източно от Букурещ“. Снимка: София Филм Фест

От 2 март стартират предварителните прожекции от 16-ото издание на София Филм Фест. В Дом на киното от 18.00 часа може да видим пълнометражния дебют на Корнелиу Порумбою „12:08 източно от Букурещ“. Ироничен, забавен и истински оригинален, филмът обобщава някои от най-спорните тези, свързани с падането на Чаушеску, както и горчивото чувство, останало след преждевременно попарените надежди.

От 20.00 часа на същото място ще бъде показана най-новата творба на Алексей Балабанов „Огнярът“. Режисьорът на „Карго 200“, „Жмичка“, „Война“, „Брат“ и „Брат 2“ ни пренася този път в света на Русия от края на ХХ век.

Сюжетът фокусира вниманието върху живота на ветеран от войната в Афганистан, герой на Съветския съюз, който се препитава като обикновен огняр с прякор Якут. В неговия образ се превъплъщава един от любимите актьори на Балабанов – Михаил Скрябин, за когото това е и последна роля в киното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този румънския филм съм го гледал, давали са го преди, много як!!! препоръчвам сърдечно
1
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До убийството на Чаушеску Румъния нямаше нито една лея външно задължение, след неговото убийство до сега виждате какво стана с Румъния за външен и вътрешен дълг като България, бедни и по-бедни. Запада каквото целеше си го постигна !