Димитър Динев идва у нас на София Филм Фест

Писателят пристига за да представи филма "Испания", на който е съсценарист
Обновена: 5 мар 2012 10:47 | 5 мар 2012 10:47, Петя Славова
0
Димитър Динев идва у нас на София Филм Фест
Кадър от "Испания". Снимка: София Филм Фест

Първата му книга носи името „Надписът” (Die Inschrift), а първият му роман „Ангелски езици” (Engelszungen) е сред немскоезичните литературните сензации на 2003 г. Той е български писател, роден в Пловдив, който през 1990 г. емигрира във Виена.Книгите му достигат масови тиражи в Австрия и Германия.

Последната издадена е сборникът с разкази „Светлина над главата” (Ein Licht über dem Kopf). Пиесата му „Кожа и небе”, чиято премиера на немски език е на 5 декември 2006 в театър „Рабенхоф”, получи наградата „Аскеер” за българска драматургия през 2007.

Автор е още на пиесите „Къщата на съдията” (включена в програмата на „Бургтеатер” за театрален сезон 2006-2007) и „Душата – това деликатно нещо”, която се играе през театралния сезон 2008-2009 във „Фолкстеатер”.

Димитър Динев се завръща у нас за да представи филма „Испания”, на който е съсценарист. Продукцията може да видим в програмата на 16-ото издание на София Филм Фест.

„Испания“ разказва 4 истории на хора търсещи своето щастие: чужденец, ненадейно блокиран в Австрия, който опитва всичко, за да стигне до първоначалната си дестинация – Испания; реставраторка, която е в конфликт с бившия си съпруг; съпругът, полицейски служител, който наднича в личния живот на смесени семейни двойки; и пристрастен към хазарта мъж, търсещ помощ от съмнителна финансова институция.

На пръв поглед историите нямат много общо помежду си, разказват за настоящето, за тук и сега, когато на дневен ред е трафикът на хора, но също и строгите имиграционни закони, и пристрастяването към хазарта, дълговете и кризисните бизнес сделки от всякакъв вид.  "Испания" е игрален пълнометражен дебют за Аня Соломоновиц.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари