US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна

Американският изтребител е на прицел от руските ракети още преди да е долетял
29 апр 2024 15:49, Петър Бойчев
438
US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна
Снимка Bussines Insider

Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле, на което изтребителите американско производство F-16 са се сблъсквали досега, твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ.

Самолетът ще трябва да издържи на съвременните руски системи за противовъздушна отбрана - както С-300, така и С-400.

"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали конфликти“, се казва в статията.

Русия разполага и с "огромен флот“ от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с голям обсег, а военните й са в състояние да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

"Руснаците имат оборудване от висок клас за войната в Украйна“, докато предишните противници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, "обикновено използваха остаряло съветско оборудване и вероятно военните им не бяха толкова добре обучени“.

Когато украинските F-16 излетят, те вероятно веднага ще попадат в обсега на руските системи за противовъздушна отбрана. Украинските пилоти може да се окажат "под прицел, дори преди да започнат да използват собствената си тактика".

По данни на ресурса Oryx, който проследява военните загуби, Украйна вече се е простила с най-малко 86 самолета от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: небеУкрайнапилотиF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна спечели, Боби ще си скъса вдички дипломи!
280
10
 
11
 
! Отговори
Велес преди 1 месец
Хм.... И сега, кво праим? Руснаците със тези многогодишни санкции, как ще вземат резервни части за новопридобития американски неунищожаем танк Абрамс м1 ? Щот, те няма вече с какво да воюват! Това им остана единствената бройка военна техника... Живи да ги ожалим!!!!
279
31
 
19
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 1 месец
Защо Русия, петата икономика е на 52 място по покупателна способност на населението? Кремъл не се интересува от рaята, а още по малко колко гладни гърла ще се затворят на фронта! Ето ви обяснението, защо русия винаги дава повече жертви от противника!
278
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А смятайте какво става когато братушките пуснат в действие новото си супер скретно звуково оръжие с което могат да приспят цял град.
277
1
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
"Колко"пита Бобката:):):)Ами кажи ти бе:):):)
276
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт неоспорим.е че американците пригежават единственият невидим дори за човешкото око изтребител и това е именно ф 16. Толкова е невидим че някои като нас българите дори чертежите му не могат да видят.
275
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
.....твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ...... Мдааа, а какво твърди Филанкишията? Ай сиктир!!!
274
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плюс АУАКС? А руснаците нямат ли си А-50 ? Упс, чакай, вече си нямат )))))
273
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия няма как да е дала много жертви, защото Киев беше взет за 3 дни още по-по-миналата зима. Или беше по-по-по-миналата?
272
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 276 Неточна статистика Ф-16 ПЛЮС АУАКС(А ТОВА Е МНОГО МНОГО ВАЖНО ДА НЕ КАЖА СЪДБОНОСНО) е 0:65(няма да споря за цифрата защото не показваш от къде си я взел)
271
9
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До анонимен *** Русия е дала много жертви? Колко? И още един ФАКТ за размисъл. От 2014 до сега са издадени минимум 5 милиона нови руски паспорти поне един милион са подадени заявки и то това само от хора от Украйна.
270
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е. До момента резултата от срещите между Мигове и Ф-16 е: 0:65. Шейсет и пет боя, шейсет и пет победи на Ф-16 над миговете. Каква касапница ще бъде сега, изобщо не ми се мисли.
269
8
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До ЕВРОПЕЕЦ Полша може със собственото си ПВО да затвори максимум 100км след границата а останалите 900км до сегашната линия на съприкосновение?
268
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Европеец Те руснаците ще се събудят,ама такива като теб никога няма да се събудяте ,ще си останете същите заблудени оффффце. Ориенталецо.... Европеец хахахаааааа
267
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ей това със чиповете от пераните ли го правят - царе са
266
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще падат еФки като за световно...
265
21
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Едно от най хубавите неща от тази война след това,че русия ше даде много жертви е,че Европа поне 100г вече ше ги натири и няма да ги погледне колкото и газ и нефт да имат:):):)И тук в Натовска България да си руснак е позорно:):):)
264
10
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 266 СЕРИОЗНО? 1. Има ли в РФ увеличение на БВП(не ми говори в ДОЛАРИ БВП В ДОЛАРИ ВАЖИ САМО ЗА САЩ) - ДА има. 2. Има ли ПРОФИЦИТ във външната Търговия? ДА има. 3. РФ е една от страните с НИЩОЖЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ. 4. Санкциите принуждават ли РФ промишленост и икономика да се модернизират - ОПРЕДЕЛЕНО ДА 23000 Санкции/СТИМУЛА са приложили САЩ и сие. 5. Има ли силна власт която прави каквото трябва и не прави компромиси - Оределено ДА - Та за какво разпадане говориш?
263
18
 
8
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 1 месец
Не ви ли писна от глупави лъжи и измишльотини? Полша е готова да затвори въздушното пространство на Украйна със своята система за ПВО ! Какво ще се случи тогава? Същото ще направи и Румъния . Как ще направи Русия ? Една бомба не е паднала в Русия! Идва времето когато ще усетят коравото руснаците и ще се събудят от сладкия комунистически сън !Когато почнат бомби да падат в Москва и всички големи градове! Когато хиляди умират всеки ден!Отрезвяването на руснаците ще спре войната!
262
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Молодец, товарищи! Мачкайте задокеанската ос на злото!