Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
Обновена: 27 юни 2024 10:11 | 27 юни 2024 10:10, Красимир Ангелов
449
Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи резултата като "сриване на всичко" и "нито една положителна новина за България".

"Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи", допълни Борисов.

“Темата за експертен кабинет е глупост. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии.

“Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС.

“Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от Избори 2024
Екзотично е да говорим за правителство на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
0
 
5
 
! Отговори
Хейт преди 1 ден
Ако не беше Баце да изкраде 570млрд, вече с тези пари щяхме да сме цъфтяща средноевропейска държава. Щяхме да сме настигнали Унгария и да сме много пред Румъния. Откакто дойде Тулупа разсипа всичко - закрепи ни стабилно като последната държава в ЕС.
408
0
 
4
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 ден
Българинът е пpoocт и необразован и най-големите му кумири са чалга изпълнители и мутри. Радвайте му се до края на жалкото си существувание в олющената гарсониера, където менторът на тоя престъпник ви натика като доо6итък.
407
2
 
0
 
! Отговори
Made in Harvard преди 1 ден
Сега, плюете, не плюете, боката си го казва точно. Нищо не можем да направим. Дори и едно решение. И затова боката е виновен. Не трябва да управлява той, не трябва да има думата, но той е виновен. Било вредно гербаджиите да създадат правителство, но ако нямало те са виновни.
406
0
 
0
 
! Отговори
Боко Айдука преди 1 ден
Аз казах ли а? Казах ли ви че тъй ша стане? ААаааа! И сега пак ви казвам и ще продължавам да казвам но НЯМА да направя НИЩО. Само ще казвам за да ви го натяквам после.
405
1
 
1
 
! Отговори
Инфо преди 1 ден
Протест без причина няма!
404
3
 
0
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 1 ден
И вън всички рубладжии
403
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бедна държава, *** народ, казват старите. Може би, продължилата бедност при комунизма и трудният преход, направиха от нацията народ с ниско самочувствие и къс ум. Само такъв народ може да си причини това, което направиха Радев, черепа, червената олигархия, ИТН,БСП,ПП,ДБ и всички които гласуваха за тях. Сега да си сърбат попарата, защото още не са се получили от огромните грешки, които направиха. С алчност, наглост, лъжи, продължават да рушат държавата си. Бог да пази, тази клета страна!
402
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 дни
Как си личи,че тиквата е пълна до пръскане с бай тошово семе. То и любовника му бай Тошо разправяше, че щяхме да построим комунизма ако не беше 10.11.1989. марш при любовника ти бе тиксо дърта.
401
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вижте София с Терзиев и Бонев
400
3
 
5
 
! Отговори
Бай х преди 2 дни
Е и кво като не сме,неможе да гепите 8 милиарда е малко е гадничко
399
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Интригант и лъжец! Как този ще се опитва да състсавя правителство? Вижте Общините в които ГЕРБ имат много хора пълна каша и какафония. Това ли искате и в цялата държава? Влакът трябва да премине през 1-вата гара без да спира.
398
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 2 дни
.......
397
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За 13 год. с ГЕРБ начело ни еврозона видяхме, ни Шенген видяхме. Корупцията на ГЕРБ е причина за всичко. Последни по доходи, първи по смъртност.
396
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Плевнелиев издаде причината ГЕРБ да бързат за Еврозоната - 20 милиарда евро в БНБ, които ще се освободят за крадене от Партията ГЕРБ-ДПС и Обръчите от фирми. Това била уникална възможност, каза Плевнелиев.
395
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бай Тошо иска Член Първи в конституцията - ръководната роля на партията ГЕРБ.
394
4
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 дни
ХОДИ ПРИ МИС БИКИНИ ДА СИ ГЛЕДАШ РОЖБАТА В ИСПАНИЯ.СТИГА СЕ ЗАНИМАВА С БЪЛГАРИЯ , НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ БЕЗ ТЕБ И ПЕЕВСКИ.РАДЕВ СКОРО ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ И ДВАМАТА.
393
3
 
7
 
! Отговори
любо чука преди 2 дни
Когато мутрата не заплшва, се хвали как щяло да стане нещо си, което е нямало да стане
392
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нали 2011 година щеше дс боядисаш една сграда и сме били готови ,бе тОлуп .Ама пуста деменция .......Световен шампион по най-голямото лъгане си ти.
391
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Боко, я обясни как докато ти управляваше, Румънците ни изпревариха повсеместно.Ти ли си некадърен или те са гении.
390
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Боко да обясни ,защо Швеция,Дания, Полша и Чехия,не се натиска за това евро,а са членове на ЕС много преди нас и според Зозо украинската копейка Путин им вдига заплатите там