US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна

Американският изтребител е на прицел от руските ракети още преди да е долетял
29 апр 2024 15:49, Петър Бойчев
438
US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна
Снимка Bussines Insider

Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле, на което изтребителите американско производство F-16 са се сблъсквали досега, твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ.

Самолетът ще трябва да издържи на съвременните руски системи за противовъздушна отбрана - както С-300, така и С-400.

"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали конфликти“, се казва в статията.

Русия разполага и с "огромен флот“ от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с голям обсег, а военните й са в състояние да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

"Руснаците имат оборудване от висок клас за войната в Украйна“, докато предишните противници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, "обикновено използваха остаряло съветско оборудване и вероятно военните им не бяха толкова добре обучени“.

Когато украинските F-16 излетят, те вероятно веднага ще попадат в обсега на руските системи за противовъздушна отбрана. Украинските пилоти може да се окажат "под прицел, дори преди да започнат да използват собствената си тактика".

По данни на ресурса Oryx, който проследява военните загуби, Украйна вече се е простила с най-малко 86 самолета от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: небеУкрайнапилотиF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хихихиииии,хахахахааааааа. Муахахахахаааааа
260
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се вижда края на войната, а московската дикататура едва свързва двата края. Икономически всичко в руската федерация е рухнало. В икономиката няма фокуси - санкциите работят и разрушават всичко непоправимо. Кризата от 1990 ще се повтори с десеторна тежест върху цялото население. Възстановяването е невъзможно, а разрушенията са необратими. Руската федерация изживява последните си дни. Опасността идва от ядрения арсенал натрупан по време на студената война. С него ще се занимава САЩ.
259
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До един факт за С-500 - Вярно, Въпросът не го поставяш правилно - Колко С-300 са Капитално ремонтирани и модернизирани , Колко С-400 са произведени и ремонтирани, Колко С-350, БУК-3, Тор-М2, Панцир-С/СМ/М/Арктик са произведени. Реално само последните 2 се борят ефективно с дроновете на противника
258
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми тия US пилотчета явно са се окъкакли при мисълта че ще се срещнат с ракети направени от чипове за перални бе ! Нали уж Русия вземаше чиповете за перални да прави ракети ????? А се да ви нахакат чиповете за перални отзат в аспусите на Fките че да ви продухат дюзите
257
15
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До 82-ОМБР Съмнявам се че колкото по-западно се намират Руснаците съпротивата ще е по-силна. 1. РФ вече утилизира сумата ти оръжие и изби наистина мотивираните военни на Киевския режим. 2. Мотивацията на ВСУ военни може да се каже че скоро ще придобие ОТРИЦАТЕЛНИ стойости. 3. Навитаците от Западна Украйна или са мъртви или са зад граница, А на нормалните хорица им се живее.
256
17
 
14
 
! Отговори
История преди 1 месец
Нищо ново не казват тези специалисти . И краварите си го знаят, че военното въоръжение и обурудването на рашките , е стъпала над тяхното.
255
2
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Па живьом у видим!
254
10
 
12
 
! Отговори
До 82-ОМБР преди 1 месец
Ха-Ха-Ха. Запада него си не може да опази вече, ще помага на Украйна. Забавен си. Идва ново време,нови звезди изгряват на небосклона. Запада ще бъде далечен спомен както това се е случило с Римската и много други империи. Колективният ти запад,колективно има 180% дългове спрямо БВП. Демек да разбираш, че за да се разплатят им трябват 2 години без да ядът и пият нищо. Фотосинтеза се нарича. Относно предишните ти размишления Украйна ще види Ф-16 през крив макарон........
253
11
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Минуващ Първо Умнико Това ми е Хоби. Второ умнико за съжление единия ми източник Пилот на Су-25 се спомина, но другия ми източник Огневи Офицер на ЗРК С-125М си е жив и здрав и доработва годините до втора пенсия буквално в съседната стая. Имам истински специалисти които да питам за разлика от Случайни Минувачи като теб
252
6
 
12
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Колкото по на Запад се придвижват руснаците,толко по-ожесточена ще става съпротивата срещу питеците
251
12
 
14
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 1 месец
Укрите издавиха руските кораби, и Русия изтърва шанса да я приемат в Шенген по вода! Скоро и по небе! Ай хаирлия!
250
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украина няма да победи, защото рф ще се разпадне и няма да има опонент
249
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като почнат да ги свалят да ги снимат и да ги пратят на боко от Банкя . Той много им са кефи в американското посолство .
248
9
 
9
 
! Отговори
един факт за С-500 преди 1 месец
от 2001 до сега от безаналоговия комплекс С-500 са произведени 3 броя!!!
247
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна не е имала значима победа от август, 2022-а.
246
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Досега Русия е загубила над 100 самолета и 450000 войници. Търпение!" - На базата на кой източнин е това? Украйна? Според тях, те са загубили 37000 войника. И това са загуби, не жертви - демек има и такива, дето са обратно в офиса на Майкрософт и правят милиони за Украйна (хахаййа шегувам се, тея не са в Укрйана от 15 години поне :) ... В смисъл - Много холивуд, юного нещо. Те ако бяха с таков превъзходство, Зеленски щеше да е стана президент в Москва вече.
245
6
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Единствената причина,че не съм участник в бойните действия на територията на Украйна е,че руската армия се намира източно от Днепър!
244
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази новина е в директен разрез с онова което сте превеждали до сега. До сега "знаехме" от вас, че руснаците са "изостанали", с ръждясали хвърчила/корита, Украйна е едва ли не пред вратите на Москва, войната е почти спечелена от Зеленски, Русия фалира отдавна, понеже не продава ресурси на Запада повече и какво ли още не. А реално гледай какви били истинските новини, американските пилоти знаят най-добре какво е там и какво ги чака самолетите им. Мда, тук-таме минават подобни новини през филтрите.
243
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До дни, рублата ще е под 1 стотинка. Икономиката на кремълската диктатура се сгромолясва бавно и неумолимо. Войничетата тръгват на североизток да си търсят надниците от правителството и става една кървава и мътна
242
10
 
6
 
! Отговори
Минуващ преди 1 месец
Слушате Боби, той е седнал на радара на поне C-500 и воюва с укронацистити. Всичко му е ясно от бойна техника, огнева подготовка, зелени чорапи, русоблизец е образцов.