Тео Ушев със специална роля на "Бургас филм фест"

Фестивалът става все по-разпознаваем в Европа
5 юли 2024 16:52, Инна Ангелова
10

Международният филмов фестивал "Бургас филм фест" е подготвил богата програма както в конкурсната част, така и извън нея. Повече разказва организаторът Емил Ованесов.

"Фестивалът има конкурсен характер и селектираме голям брой чуждестранни и български фирми в три програми - пълнометражен, дебютен и за български и международен късометражен филм. Тази година може да се похвалим с много интересно жури. В пълнометражната секция то ще е от Константин Божанов, Юлиан Вергов и италиански режисьор. В късометражната секция ще е журито, което ще определи победителите", каза организаторът Емил Ованесов в студиото на "България сутрин".

Организаторът добави, че когато има дебютен филм, има и по-голям филтър. Ованесов каза още, че първоначално фестивалът е започнал като форум и през първите години са се представяли филми от черноморския регион.

"Впоследствие ние разширихме нашия кръгозор. За втора поредна година правим много голямо събитие с Теодор Ушев, който прави една специална селекция за фестивала, в която той показа филми от последната година, които са му направили впечатление", допълни Ованесов за Bulgaria ON AIR.

Фестивалът става все по-разпознаваем в Европа.

"Ние винаги сме отворени за младата публика. Подаваме ръка на младите творци и за трета-четвърта година имаме младежко жури. Винаги младите творци имат нужда от това някой да ги покаже, да им вдъхне смелост. Живата среща с публиката е много различна от тази, която е в онлайн медия", каза още гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Кино
Откриваме защо светът затихна с Нито звук: Ден Първи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Лео Душеф преди 2 дни
Правил селекция на филми които са му харесали хахаха
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоя беше се изцепил че яйцето в Русия било 2 евра. Само дето не беше разбрал че това е цената за 10. Умник и прогресист
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ушев на метадон
5
0
 
5
 
! Отговори
Като цяло преди 2 дни
Чак се изненадвам , как още не сте пуснали реклама на новата песен на предателя продажник Христо Хазарта! Ненаядения родоотстъпник, смучещ пари от Сорос за да пропагандира наркомания цял живот!
4
0
 
6
 
! Отговори
излагация преди 2 дни
Само за това ли стигнаха днес парите на зороз.. статия за либтаарда усев?!?!?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ковиднатегача и ковидсимиланта. От мен твърдо НЕ!
2
1
 
4
 
! Отговори
амин преди 2 дни
На тоя отдавна му е минало времето за поредната доза буустер! Климатичните промени чукат на вратата му и дано по-скоро го впишат в графата на "внезапните"!
1
0
 
7
 
! Отговори
Точен преди 2 дни
И за секунда няма да гледам и слушам Тео.