274 кандидат-кметове с картончета от ДС

От ДПС са 59, БСП – 43, от РЗС – 20, а от ГЕРБ – 26 души
Обновена: 18 окт 2011 19:46 | 18 окт 2011 13:21,
268
274 кандидат-кметове с картончета от ДС
Снимка: БТА

Сътрудници на бившата Държавна сигурност (ДС) са били 275 кандидат-кметове, съобщиха от Комисията по досиетата.

Сред обявените за агенти издигнати от ДПС са 59, от РЗС – 20, от ГЕРБ – 26, а от БСП – 43-ма, като партията подкрепя и двама независими, които също са сред обявените бивши сътрудници на ДС.

Това са независимият кандидат-кмет на Бобов дол Милети Орешарски (бивш шеф на Централния софийски затвор и брат на бившия финансов министър Пламен Орешарски – б.а.), а също и Денчо Бояджиев, който е кандидат-кмет на Разград.

Сред сътрудничилите е и кандидатът на НДСВ за кмет на София Владимир Каролев. Той се подвизавал в службите от 1979 до 1982 г. под псевдонима Камен и е работил за Трето отделение на ДС.

В списъка с бившите сътрудници на ДС е и Кольо Парамов – издигнат за кандидат-кмет на София от "Обединена социалдемокрация".

Проверени са общо 8144 души, а други 1747 не подлежат на проверка, тъй като са родени след юни 1973 г. и са твърде млади, за да са били агенти, уточняват от комисията.

Преди седмица председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обяви, че стремежът на комисията е имената на бившите агенти да са ясни поне седмица преди изборния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
dp преди 12 години
Ако за някого от "политиците" не се е чуло, че работи за ДС, то не е защото нее служил а защото следите са скрити.Цялата пасмина по кабинетите - до един - са КГБ контингент, до ден днешен.
32
1
 
11
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Още малко информацийка, Владо Каролев, заедно с Бойко Борисов, не се ли търкаляха из листата на НДСВ по едно и също време?! Това, че привидно Каролев критикува ГЕРБ, когато иде реч самия той да се намести, не означава, че не съдейства на ГЕРБ. Или?!
31
2
 
5
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Интересува ме, дали настоящи политици са сътрудничели на службите-ако да, като какви, а не да ме занимават с претоплени баници
30
0
 
14
 
! Отговори
Агент Тенев преди 12 години
Защо публикувате това нещо за Каролев сега! Той щеше да вземе 17 гласа, а сега само 12!
29
1
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Пука ми на пуканката кой са били-сега кой са ,кой ни слушка и следи....и най -важното за кого?Ако е за бълхарските тайни служби -----евала---но ако не е......смрад!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Евгений преди 12 години
Опаааааа ..... Какво ново? Айде хубав ден за всички и горе главата!
27
1
 
15
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Агентите, които по настоящем се подвизават в ГЕРБ, определено са антибългарски агенти, при по - внимателен анализ на поведението им ще го схванете, ама нали важното е да е ГЕРБ! Затова не е лошо, освен кой е бил щатен или извънщатен в ДС, да се оповестява и какво е вършил там. Защото Владко Каролев, си е бил чиста проба доносник, при това срещу конкуренти ... А днес е консултант на българското Правителство, съвместно с HSBC по проекта "АЕЦ Белене". Мислете с главите си!
26
1
 
9
 
! Отговори
Астрал преди 12 години
Агенти, дюнери и ***...това е България...
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че как да се намерят тези честни професионалисти като ДС-паплачта е навсякъде ! Тайните ченгета убиха България.
24
8
 
6
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Абе хора кога ще почнете да правите разлика между отделите на държавана сигурност. В държавна сигурност са работили едно от най-добрите специалисти. Повечето от хората там особено разузнаванията са работили с цялото си сърце за България (да времето е било друго ) но благодарение на тях България изнасяше оръжия за милиарди долари имаше сериозни договори с много Близкоизточни и африкански държави и умело се противопоставчяе на чуждите разузнавания в България
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите се наредихме на дъното по здравеопазване и по доходиПроучването се провежда във всички страни от Евросъюза и обхваща всички сфери на живота. Изследването показва, че повечето от европейците са критични за социалното положение в своите държави, но се усеща възстановяването на икономиката и са по-оптимистични за собственото си положение в сравнение с 2010 г.БЛАГОДАРИМ ТИ БОЙКО - ОВЧАРЮ НАШ - ШИЛЕТА-МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРБ
22
2
 
7
 
! Отговори
Koko преди 12 години
Как пък не се намериха едби честни и свестни професионалисти, от 20 години само агенти киснат и лапкат на топлите местенца.
21
2
 
3
 
! Отговори
акуд преди 12 години
къф беше този пердактил КАРПЛЕф????
20
2
 
11
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Че избираме измежду агенти е ясно, но въпроса е, че избираме измежду пробългарски и антибългарски агенти? Върху тая тема мислете повечко! А иначе, ако си мислите, че Сидеров, не е "донасял", както и Борисов, който винаги си е мечтал да е агент, то се лъжете жестоко!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кого му пука? Който се възмущава от комунисти и ченгета, може да се кандидатира, да помогне на тая скапана държава. Иначе - да не гласува и това е. Защото с гласуването както се вижда, не може да се постигне нищо - ченгетата се оказа, че са навсякъде :-))
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Информация за размисъл-Ами то и председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов е бивш (ако има такова чудо) .
17
0
 
5
 
! Отговори
God преди 12 години
До 16: Защото проверяват кандидатите за общински съветници, а не действащите такива. Кога беше крайният срок за подаване на заявления за участие в изборите? Как за 1-2 мес. могат да се проверят 46 000 души?
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo Volen Siderov
15
2
 
14
 
! Отговори
мм преди 12 години
Най-много - от ДПС, турците си избират за кметове тия, заради които ги смачкваха от бой по Възродителния процес...
14
1
 
9
 
! Отговори
нямам думи преди 12 години
"От комисията по досиетата обаче признаха преди дни, че до изборите няма да успеят да проверят и кандидатите за общински съветници, тъй като са над 46 000 за цялата страна." - а защо сега са се сетили да проверяват ?! И защо не са имали време за общинските съветници като те са по-голямото зло ?! Много сте хитри, нямам думи просто !!!