274 кандидат-кметове с картончета от ДС

От ДПС са 59, БСП – 43, от РЗС – 20, а от ГЕРБ – 26 души
Обновена: 18 окт 2011 19:46 | 18 окт 2011 13:21,
268
274 кандидат-кметове с картончета от ДС
Снимка: БТА

Сътрудници на бившата Държавна сигурност (ДС) са били 275 кандидат-кметове, съобщиха от Комисията по досиетата.

Сред обявените за агенти издигнати от ДПС са 59, от РЗС – 20, от ГЕРБ – 26, а от БСП – 43-ма, като партията подкрепя и двама независими, които също са сред обявените бивши сътрудници на ДС.

Това са независимият кандидат-кмет на Бобов дол Милети Орешарски (бивш шеф на Централния софийски затвор и брат на бившия финансов министър Пламен Орешарски – б.а.), а също и Денчо Бояджиев, който е кандидат-кмет на Разград.

Сред сътрудничилите е и кандидатът на НДСВ за кмет на София Владимир Каролев. Той се подвизавал в службите от 1979 до 1982 г. под псевдонима Камен и е работил за Трето отделение на ДС.

В списъка с бившите сътрудници на ДС е и Кольо Парамов – издигнат за кандидат-кмет на София от "Обединена социалдемокрация".

Проверени са общо 8144 души, а други 1747 не подлежат на проверка, тъй като са родени след юни 1973 г. и са твърде млади, за да са били агенти, уточняват от комисията.

Преди седмица председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов обяви, че стремежът на комисията е имената на бившите агенти да са ясни поне седмица преди изборния ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
24
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
Владко Каролев навремето снасяше информация и си ползваше приволегиите. Но не беше само той. Много от тях после се писаха демократи, дисиденти и прочие ***.
12
6
 
13
 
! Отговори
Аркан преди 12 години
Умишлено следя коментарите в тази тема, другите БСП, РЗС и ДПС си ги знаем, ама те поне си мълчат по тази тема. Най - непонятно ми е как "гражданите за европейско развитие на България", които ужким ни управляват с рефрена - "Не на комунистите, не на ДС!", чието политическо ръководство е съставено предимно от бивши комунисти, издигат 26 бивши ДС - ари и още поне 50 бивши БСП - ари и ДПС - ари. Не знам кое е "по - противозаконно" да ви купят гласа или да ви го вземат чрез въвеждане в заблуждение?!
11
1
 
16
 
! Отговори
Rad преди 12 години
Отдавна трябваше да се промени ИЗ и да не се допускат до избори агенти на ДС и номенклатурчици от бившата комунистическа власт. Иначе спасение от това зло на комунизма просто няма. Но едва ли гербавите *** биха приели такъв закон като сред тях освен комунисти и милиционери други няма.
10
4
 
16
 
! Отговори
Sedesar преди 12 години
Това ще е дереджето винаги в бг-комунизмът никога няма да си отиде-затова и винаги последната дупка на кавала в ЕС и нормалния човешки свят.
9
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
lae ,lae kat ku4eto za kokala,takiva sme gi vijdali mnogo ,s lopata da gi rine6 prez poslednite godini,i prostiq narod glasuva za ie takiva ,dava im kokala v racete i te my se podigravat....
8
1
 
18
 
! Отговори
смърф софийски преди 12 години
*** на агента Каролев псевдонима Камен направо му е паснал с приватизацията на заводите за бира в милата ни родина- само си спомнете рекламите-офицерска бира и т.н.А някой агенти /повечето/са настоящи милионери
7
8
 
5
 
! Отговори
точен преди 12 години
НИКОЛАЙ ПЕХЛИВАНОВ със сигурност не е ... бюлетина 9 !!!!
6
0
 
25
 
! Отговори
Ева преди 12 години
Този наглец не се спира пред нищо . Ама и ние сме глупави, че го приемаме сред нас .
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
циркаджия
4
2
 
35
 
! Отговори
каролчо преди 12 години
червен,царски ***
3
2
 
38
 
! Отговори
смърф софийски преди 12 години
повръща ми се от агентурата
2
2
 
44
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ЧУДЯ СЕ ЗАЩО САМО *** ИСКАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ !!!!
1
3
 
44
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
КАРОЛЕВ Е ЕДИН ОТ МНОГОТО *** ,КОИТО СА ИЗГОРИЛИ СТОТИЦИ ДУШИЧКИ!!!И СЕГА ИСКА ДА КМЕТУВА ,ТОЗ ЦАРСКИ КУКЛОВОД!!!!