Пловдивските социалисти решиха кого ще подкрепят на изборите

Ръководството на БСП утвърди други 79 кандидат-кметове
Обновена: 10 авг 2011 15:43 | 9 юли 2011 19:32,
27
Пловдивските социалисти решиха кого ще подкрепят на изборите
Георги Търновалийски Снимка: Община Пловдив

Георги Търновалийски и беше избран от пловдивската организация на БСП за кандидат-кмета, който ще социалистите ще подкрепят на местните избори.

Той беше подкрепен със 152 гласа по време на градската партийна конференция. В момента Търновалийски изпълнява длъжността заместник-кмет по социалните дейности на Пловдив от квотата на БСП, а преди това беше един от директорите на НАП в Пловдив.

Вторият кандидат за номинацията на социалистите - Григор Станков, събра гласовете на 18 делегати и отпадна от надпреварата.

Бившият заместник-образователен министър от правителството на Сергей Станишев - Кирчо Атанасов, който също беше един от вариантите за кандидат-кмет от БСП, си направи отвод в началото на конференцията.

По време на 7-часовите дебати някои социалисти възроптаха срещу кандидатурата на Търновалийски, защото той не е член на БСП.

Зад издигнатата кандидатура застана и бизнесменът и номиниран за кандидат-президент Георги Гергов.

До момента освен той, със сигурност в надпреварата за кметски пост под тепетата ще участват  областният управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, изключената от ГЕРБ общинска съветничка Дани Каназирева и настоящият зам.-кмет на Пловдив по спортната политика Георги Титюков.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов се готви за втори мандат, макар кандидатурата му да не е обявена официално. Лидерът на неговата партия ВМРО-НИЕ Петко Атанасов в прав текст заяви преди дни, че ще подкрепят Славчо Атанасов за втори мандат.

Националният съвет на БСП утвърди днес още 79 кандидати за кметове от левицата, включително и отдавна известния кандидат за кмет на София – Георги Кадиев.

Сред номинираните са също досегашният градоначалник на Търговище Красимир Мирев, на Разград - Денчо Бояджиев, на Ихтиман - Маргарита Петкова.

БСП издига за следващ мандат и кметовете на Симитли, Гърмен, Карнобат, Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Невестино, Брацигово, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Родопи, Искър, Летница, Лъки,  Марица, Горна малина, Мъглиж, Николаево, Гурково, Опан, Ивайловград, Болярово, Стралджа и Тунджа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
3
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 12 години
Кметовете от Марица и Родопи са за затвора, а не за втори мандат.
26
2
 
6
 
! Отговори
Червени мекерета преди 12 години
само тези градове които са изброени ли са ви останали бе,ами това е една изключително радостна новина,вие сте станали за "Червената книга" там са посочени породите на животните които са на изчезване,браво Б-я вече ще може да заприлича на европейска държава.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свинаря Гергов иска да вкара всички в ***.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех какво ДДС се лапаше по негово време в НАП.
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха ха ха БСП и кмет ....!!!!!!!!Питайте първо Бойко бе?Може ли бе Бойко.?Бойко казва НЕ..И ние също
22
2
 
7
 
! Отговори
баш пловдивчанин преди 12 години
До "пловдивчанин" - 12:Първо ти не си никакъв пловдивчанин, а си един скапан ***. И второ, не си българин, не си тракиец, не си и славянин, ти си един ***. Най-обикновен ***.
21
3
 
7
 
! Отговори
Болатор за 12 преди 12 години
Аве ***? да не са градили древните траки и другите българо-славянски племена държамата, за да я разпарчосате сега пък вие? то един ли е? Стига сте прекроявали картата на земята, че писвате! Разделете България и ще живеет в ада наред! Искате ли тая земя дето сте алчни за нея да потъне под океана до 24 часа, до върховете на планините и отгоре? Спрете да рушите България, че ви и майчиците клети, зарад вас! Да не прокълнете майките си? Не се *** с България!
20
3
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Я поклонниците на "мъжеловската религия" да не се изказват за неща , които не ги засягат!
19
3
 
15
 
! Отговори
Георги Гергов преди 12 години
Накратко поне 3 кандидати са слуги на Гергов - Свинаря Слявчо, тарикатът-социалист и Дани *** и другия зам.кмет дето най-вероятно го пускат само да сипе компромати.Идеята е да се играе за балотаж където всички сили на Свинаря да се изсипят зад най-добре представилия се негов слуга. Лошото е, че от другата страна е също корумпирана *** - Тотев. Абе Пловдив отива на майната )))
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До номер 12, пловдивчанин:скомляк, докато на тази земя има жив макар и един павликянин, бил той в България или в Банат, Пловдив ще е български. Много се разпуснахте и ще се наложи да ви свием скоро време сармите, гиди турци нерязани!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужасна снимка :D
16
3
 
13
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
TAQ DA NE E KARMA4KATA NA STANI6EVOTO BEBE?
15
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Областният управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, носеше на *** в Столипиново торбите с парите и те гласуваха за ГЕРБ.Ако стане кмет, ще докара софийския *** на площада в Пловдив.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърмен, Карнобат, Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Невестино, Брацигово, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Родопи, Искър, Летница, Лъки, Марица, Горна малина, Мъглиж, Николаево, Гурково, Опан, Ивайловград, Болярово, Стралджа и Тунджа.... МАЛЕЕЕЕ ВСЕ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ...БОЖЕ ДО КЪДЕ ГО ДОКАРАХА....ВСЕ ТОВА ДА СА ВИ ЦЕЛИТЕ :)))
13
7
 
9
 
! Отговори
Разпад на България? преди 12 години
До 8 въпреки,че ме обиждаш съм почти съгласен с тебе. Разпада на България минава през излизане (изключване) от ЕС и НАТО. след това вариантите са няколко. Но не мисля че ще е разделена между Турция или Русия или поне не само между тях. Да не забравяме македонизма. Макар и да изглежда смешна Македония не е за подценяване. Ще има и *** анклави.
12
12
 
8
 
! Отговори
пловдивчанин преди 12 години
Пловдив ще бъде столицата на бъдещата Република Тракия, която ще включва и трите части на разделена и поробена тракийска земя и ще има широк излаз към Средиземноморието и Черноморието. Отново след около 2100 години тракийският нарос ще има самостоятелна и независима държава
11
8
 
15
 
! Отговори
Калин преди 12 години
партията вдига .. *** одобряват .. комуни - роми са позитанци и на смрад до докарват.
10
19
 
15
 
! Отговори
Bai Vasko преди 12 години
Успех! След Варна е време и Пловдив да стане червен.
9
4
 
10
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
След изборите Гошко ще се смееш ама като малко дете кога се е насрало.
8
9
 
8
 
! Отговори
за 6ти кратунчото преди 12 години
Няма да се разпадне, а ще бъде извадена от ЕС и разделена м/у поробителите ни - русия и турция. На губерния и вилает, както е било според Санстефанският мирНачело на губернията ще е бъдещият безработен Гоце. Начело на вилаета, то се знае доги хидрото.....честит ви ***