Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева

Идеята е екзотична, но закъсняла, опонира й Славчо Атанасов
Обновена: 22 авг 2011 07:20 | 21 авг 2011 20:20,
82
Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева
Дани Каназирева. Снимка: Dnes.bg

„Изборните секции в ромските махали трябва да бъдат извадени оттам, а ромите да гласуват на други места в района”, поиска кандидатът за кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Дани Каназирева.

Лидерът на партия „Съюз за Пловдив” обоснова предложението си с масовата практика на купуване на гласове. Според Каназирева пазарлъкът за ромските гласове вече е започнал, а в секциите по махали вотът лесно се манипулирал.

По тази причина тя призова настоящия кмет Славчо Атанасов да извади всички 60 секции от „Столипиново” в други части на район „Източен”.

„Ако Славчо Атанасов има воля за справяне с проблема, ще издаде заповед и ромите ще гласуват на други места в района”, обяви Дани Каназирева.

„Идеята е екзотична и доста закъсняла”. С тези думи Славчо Атанасов коментира предложението да извади изборните секции от ромските махали.

„Ще настъпи истински хаос, ако това се случи два месеца преди изборите, особено в гетата, където ромското население не е особено ограмотено”, коментира настоящият кмет и кандидат за втори мандат от ВМРО-НИЕ.

По думите му едно подобно решение изисква консултации с всички партии и не може да се вземе седмица преди да се утвърдят избирателните секции в градовете.

В Пловдив кметът на Кюстендил обяви, че ще издаде заповед и че ще измести всички шест секции от ромския квартал, за да се получи смесен вот.

„Не може да забраним на хората да продават гласовете си, но кметовете имаме правомощие чрез административни мерки да направим контрол върху изборния резултат”, каза пред журналисти в Пловдив кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той даде пример, че в една секция правото си на глас могат да упражнят 500 избиратели от български и 300 от ромски произход.

„По този начин ще пресечем практиката с организираното извозване на гласоподаватели и злоупотребите в секционните комисии”, категоричен е Паунов.

В Пловдив избирателните секции са малко над 470, като 60 от тях се намират в ромските махали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ло, разбрах, но ти ми поставяш същият проблем: Ло, Лоли, Лолита, кажи пак че ме обичаш пък ще видим
50
1
 
2
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
Уххх симпатяго....
49
0
 
4
 
! Отговори
Ло преди 12 години
56, казах ти, че те обичам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
48
0
 
3
 
! Отговори
Ло преди 12 години
56, ти ме застреля, ахахахахахах, love ya:))))))))
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, тая няма ли си нормално име? Йорданка ли е, Даниела ли е, какво е това курвенско Дани? Не отива на сериозен човек. Се едно да излезе като Пуфи или Сиси...
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Контра - Атака, винаги се изразяваш с недомлъвки, има нещо кретенско у теб.
45
1
 
1
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
Хаааааааййй >:)
44
1
 
1
 
! Отговори
RAZ DVA преди 12 години
Abe perete Fandakova kat ne vi stava ot tazi !!!
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като я гледам, 'Дълбоко Гърло' е нещо, с което ще се справи добре.
42
7
 
15
 
! Отговори
пловдивчанин преди 12 години
Тази първо беше учителка по английски, караше едно старо пежо 306. Започна да ходи в клуб Бали, заизлиза с разни дебели чичковци и хоп - купи си нова 206-ица. Оттам нагоре, легло по легло и гледам че стигнала до общината. Посмъртно няма да гласувам за такава.
41
6
 
6
 
! Отговори
HB преди 12 години
porednata mafiotska *** uplavliavashta strana naselen s BG GOVEDA
40
4
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Идеята не е ЕКЗОТИЧНА, а е правилна и логичнаКогато ромите се смесят с българите в общи секции,ще стане много трудно продавачите на ромски гласове да контролират вотаЕлеметарно Уотсън !
39
6
 
18
 
! Отговори
ЛАПНИПИШКОВЕЦ преди 12 години
*** ПАРЧЕТО! С ТАЗИ МУЦИНКА И МАЛКО ЖЕЛАНИЕ И ТЕХНИКА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ДОСТА ЧЛЕНОВЕ ЗА СВОЯТА КАУЗА - КОЯТО НАЙ-ВЕРОЯТНО И НА НЕЯ НЕ Е ИЗВЕСТНА ОЩЕ. РАБОТАТА Е ЧЕ ТЯ ПРАВИ ***, А ВСИЧКИ НИЯ ОСТАНАЛИТЕ ЛАПАМЕ ***! КАКВО ДА СЕ ПРАВИ КОЙ ЗА КАКВОТО Е УЧИЛ!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дани!Ти си мъжко момиче!Успех в начинанието да пречупиш сделката на пребоядисаните комунисти от ГЕ(р)П и БСП(БКП).
37
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Относно данъчният ценз - смятам че е много по-разумно да се даде избирателно право на някой китаец или арапин, който живее постоянно в България, плаща данъци и осигурява работни места, отколкото на краставият ***, който на 30 години има 68 доказани престъпрения и нито един трудов ден !!!
36
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Неграмотните лесно могат да бъдат отсяти - просто трябва кандидатите да се изписват на бюлетините цяло - без съкращения, без номера и разбъркано. Тогава хъхрякът, дето не може да се подпише, ще се чуди-чуди и току виж, за смях, гласувал за... Боян Расате !!! ;-)))))
35
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Когато някой *** скубе бурените от зеленчуковата си градина, за да растат полезните растения, то той е разумен. Когато в цяла държава толерират всячески полухората-бурени, дори когато задушават, грабят и прогонват полезните граждани - това идиотско поведение го величаят като "толерантност" и ни убеждават колко хубаво и справедливо било?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все едно в едно семейство да се гласува какво да се яде следващият месец, ама заедно с възрастните да гласува не само 5-годишния сополанко, ами и кучето, котката, че и рибките в аквариума... ха сетете се каква ще е диетата? Дали няма на всички да се наложи да ядат рибешка храна?
33
9
 
8
 
! Отговори
Герберско селендурче преди 12 години
Това момиче изглежда много интелигентно. Защо само простите са в нашата куха партия.
32
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Как може да се разчита, че няма да продадат гласът си на твари, които си продават *** за резервни части за 2000 евро?*** не са човешки същества, голяма част от тях не могат въобще да говорят членоразделно, камо ли да пишат и четат, откъде-накъде да гласуват?