Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева

Идеята е екзотична, но закъсняла, опонира й Славчо Атанасов
Обновена: 22 авг 2011 07:20 | 21 авг 2011 20:20,
82
Да се извадят изборните секции от махалите, иска Каназирева
Дани Каназирева. Снимка: Dnes.bg

„Изборните секции в ромските махали трябва да бъдат извадени оттам, а ромите да гласуват на други места в района”, поиска кандидатът за кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Дани Каназирева.

Лидерът на партия „Съюз за Пловдив” обоснова предложението си с масовата практика на купуване на гласове. Според Каназирева пазарлъкът за ромските гласове вече е започнал, а в секциите по махали вотът лесно се манипулирал.

По тази причина тя призова настоящия кмет Славчо Атанасов да извади всички 60 секции от „Столипиново” в други части на район „Източен”.

„Ако Славчо Атанасов има воля за справяне с проблема, ще издаде заповед и ромите ще гласуват на други места в района”, обяви Дани Каназирева.

„Идеята е екзотична и доста закъсняла”. С тези думи Славчо Атанасов коментира предложението да извади изборните секции от ромските махали.

„Ще настъпи истински хаос, ако това се случи два месеца преди изборите, особено в гетата, където ромското население не е особено ограмотено”, коментира настоящият кмет и кандидат за втори мандат от ВМРО-НИЕ.

По думите му едно подобно решение изисква консултации с всички партии и не може да се вземе седмица преди да се утвърдят избирателните секции в градовете.

В Пловдив кметът на Кюстендил обяви, че ще издаде заповед и че ще измести всички шест секции от ромския квартал, за да се получи смесен вот.

„Не може да забраним на хората да продават гласовете си, но кметовете имаме правомощие чрез административни мерки да направим контрол върху изборния резултат”, каза пред журналисти в Пловдив кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той даде пример, че в една секция правото си на глас могат да упражнят 500 избиратели от български и 300 от ромски произход.

„По този начин ще пресечем практиката с организираното извозване на гласоподаватели и злоупотребите в секционните комисии”, категоричен е Паунов.

В Пловдив избирателните секции са малко над 470, като 60 от тях се намират в ромските махали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
13
 
! Отговори
Брей... преди 12 години
как ти Дани я знам от времето, когато се казваше Здравка... доста неУмна беше тогава, сега явно я лансират целево.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравка Каназирева-играчката на Гергов...
29
9
 
12
 
! Отговори
помакиня преди 12 години
Данито има типичните помашки антропологически белези на лицето си, характерни за доспатско-смолянския регион. Тя е наша и да не се крие!
28
5
 
8
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
До #17 - И ти си прав! :D Кое си требе Оно си сака ;) Малка *** е, ясно е каква и е ролята в политиката, пуснете и нас - Нормалните и Здрави български мъже и ще видите :D Хехехе :D
27
1
 
18
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
А кога ще се гласува незавършили средно да не могат да гласуват ?От къде на къде от *** които не знаят буквите и български ще зависи кой ще е навласт ?
26
0
 
11
 
! Отговори
кичка преди 12 години
драги ми пловдивчани, въобще не му вярвайте на този петър паунов. на предишните избори той - кандидат на сдс - стана кмет благодарение на любовницата си май манолова - настоящ депутат от бсп . този човек е с прихически отклонения, доказани в съответните заведения, тъй като е лежал в специалицирано задедение за хора с трайни спихически отклонения- а заболяването му е наследствено
25
1
 
15
 
! Отговори
DarkLord преди 12 години
До #24 - Абсолютно прав си човече! Според мен най-важния критерии - НЕ знаеш български - НЕ гласуваш,Не си живял в БГ в последните 5 години с отсъствия <1 месец на всеки 6 месеца - НЕ Гласуваш! Така ше им се сЕкне ср... гласуването на повечето от "тъмните" раси. Само БГ паспорт не значи че трябва да гласуваш, трябва да Говориш Български за Бога!!! Пред урната - Бърз тест по грамотност.
24
0
 
15
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Абсолютно права е! И не само в Пловдив,а навсякъде.Ромските гласове се контролират на 100%-това е факт!Тарторите им са наясно колко от тях имат право да гласуват/до последният ром/ и ежедневно ги заплашват,че ако няма точния брой гласове за партията за която са им казали да гласуват в секцията им, ще им стъжнят живота.Ромите трябва да бъдат пръснати по секциите.
23
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
На *** трябва да бъде забранено да гласуват !!! Защо:1. Те не дават нищо на държавата и обществото, не плащат данъци, осигуровки, сметки - нищо не плащат, а само паразитират;2. Огромната част са полуграмотни или откровено неграмотни, родени ***, те нямат нужният интелект;3. Огромната част от тях са се самонастанили незаконно в градовете - кой и с какво право им е дал адресна регистрация?;4. Те не са Българи и за мнозина е спорно дали въобще са родени тук, а не са се промъкнали нелегално от околните държави и не са си купили лични карти (има такива случаи), за да паразитират и грабят безнаказано в съществуващата ни само на книга държава;5. Поне 90% от тях продават гласът си, което е престъпно деяние.Всички тия доводи налагат спешна промяна на законите:- Който не плаща данъци - да НЕ гласува;- Който е неграмотен - да НЕ гласува;- Който не живее в законно жилище в населеното място - да НЕ гласува;- Който купува гласове - 5 години затвор;- Който си продава гласът - лишава се от избирателно право ДО ЖИВОТ.А и ясно е за кого ще гласуват тия гнусни подобия на хора - за този който ще им обещае все така да могат да паразитират, да ползват безплатно всички блага на обществото, да крадат и дори да убиват безнаказано !!!
22
8
 
7
 
! Отговори
бай цаньо преди 12 години
тая *** е яко ***. бих желал да й подуша гащичките.
21
5
 
7
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Важното е колко и е гръдната обиколка!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се извадят изборните секции от махалите, иска Дани Каназирева21.08.2011 20:20 Идеята е екзотична, но закъсняла, опонира й Славчо Атанасов-------------------------- Да се извадят изборните ерекции от махалите, стиска Дани Каназирева21.08.2011 20:20 Идеята е еротична, но закъсняла, онанира й Славчо Атанасов
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая се казва ЗДРАВКА, да не лъже и да не крие собственото си име.
18
5
 
21
 
! Отговори
надървен преди 12 години
Тая женичка става само за е.ане, за друго нищо.
17
6
 
10
 
! Отговори
HISPANCO SEXOMANIACO преди 12 години
Помакинята става!
16
2
 
16
 
! Отговори
HISPANCO SEXOMANIACO преди 12 години
Ах , Дани, Дани, на батко...милфчето такова!
15
2
 
6
 
! Отговори
Гласуващ преди 12 години
Трябва да се забранят коментари на селендури,чалгари, простаци с основно образование и ***. Имам на предвид като 1,2,4 и 5.
14
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
това изказване на Дани Канарзирева е доста старичко вече, сега го пляснахте .. що тъй бе цензуристите :)
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВИЛНО - *** трябва да се тормазат , по всякакъв начин . Аз предлагам за по евтино с ЦИКЛОН - Б
12
3
 
9
 
! Отговори
trak преди 12 години
NAPRAVO DA SE ZABRANI NA MALTSISTVATA DA GLASUVAT V BULGARIQ,,,,,... SAMO MOJE DA GLASUVAT BALGARI I TO HRISTIQNI,,,,,,, VIPROSA E RE6EN NET 4ELOVEK, NET PROBLEM.