Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам“
2 яну 2022 14:37, Елка Василева
297
Пенсионери на опашка за ваксина: Добавката от 75 лв. към пенсиите е гавра
Снимка: БГНЕС

 Рекордна опашка от желаещи да си поставят една от трите налични ваксини – "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен", се изви пред ваксинационния пункт на МБАЛ „Пирогов“. Достатъчна ли е добавката от 75 лева за пенсионерите, преминали през пълен ваксинационен цикъл, коментираха пред БГНЕС пенсионери, чакащи пред пункта.

Мария сподели, че сумата, предвидена за пенсионерите, представлява своеобразна гавра.

Още по темата

„Дойдох да се ваксинирам, защото имам 2 дози и трябва да си поставя и третата. 75-те лева еднократна добавка към пенсиите, които министър-председателят Кирил Петков обеща да даде на пенсионерите, за мен е гавра. Аз нямам нищо против тези пари, ще си ги взема, но не е това начинът. Ние бабите постоянно се майтапим с тези 75 лева, какво ще направим с тях? На мен тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата“, отбеляза тя.

По думите й здравето няма цена. Според нея парите са крайно недостатъчни и би трябвало пенсионерите да получат поне по 200 лв.

„Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен. Досега съм си сложила 2 дози на "Пфайзер", сега ще сложа и третата, за да ходя да искам от Кирил Петков 75 лв.“, пошегува се възрастната дама.

Михаил от своя страна каза, че е дошъл да се ваксинира, защото са почивни дни.

„Свършиха празниците. Стига толкова ядене и пиене. Време е да се погрижим за здравето си. Дойдох да си сложа трета бустерна доза. Наистина днес има повишен интерес към ваксинациите. Гледам, че преобладаващата част от хората, които са дошли, са на възраст над 40 г. Може би те са стигнали до извода, че ваксината е най-доброто нещо. Поне за мен е така“, добави той.

Според него 75-те лева еднократна добавка към пенсиите категорично не са достатъчни.

„Не вярвам, че някой е дошъл да се ваксинира заради парите. С тези 75 лева може да се закърпи бюджетът за една седмица най-много и това е. Друго няма какво да се направи“, уточни възрастният мъж.

Мария Черникова пък изрази мнение, че еднократната добавка към пенсиите е едно добро дело от страна на правителството, но за съжаление предвидената сума не е задоволителна.

„Аз отдавна съм ваксинирана. На 18-то число навършвам 6 месеца след втората доза. Трябваше на 18-и да се ваксинирам, но дъщеря ми реши да ме заведе днес. Реших да се възползвам от почивните дни. 75-те лева добавка към пенсиите са нищо – с тях и без тях, няма никакво значение. Ние пенсионерите сме свикнали на по-малки пенсии. Парите, разбира се, са добре дошли. Едно добро дело от правителството. Каква точно сума трябва да се даде, това е въпрос на политика“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
32
 
! Отговори
1 преди 2 години
Пропагандата стигна невиждано дъно. Жалка картинка.
22
3
 
18
 
! Отговори
В преди 2 години
Откъде ги взеха тия парици?Подлъгаха хората гадна гавра.Да се възползваш от недоимъка, а не от загриженост.
21
8
 
10
 
! Отговори
Само минавам. преди 2 години
Ако всеки ден си бия по 3 бустерни дози, 90 пъти в месеца. Ще ми дават ли по 2250 на месец?30 х 75 = 2250
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, браво бе ,накажете си че искате по 500 лв. Тогава няма да е гавра. Българина все е недоволен. Това е просто една помощ за хората които ще поемат отговорност и няма да препълнят болниците. Ако хората карат по- лека вирусът няма да им за никого проблеми.
19
9
 
7
 
! Отговори
Кемтрейл преди 2 години
Ако не става с имунизация ще ви изпратим някой голем камък да трясне планетата Земя и да приключваме. Ние, Световните Масони, никога не спим. ;)
18
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капан за бели мишки. Жалко за старците, щото мизерията ги докара до там. Дано тези, които ги излъгаха, да не доживеят до пенсия!
17
9
 
13
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Градските алчни пенсионери-реститурки пак намазаха някой лев!А в Горно Нанадолнище дето няма Пирогов Кирчо и Кокорчо дават ли по 75 лева примамка?
16
26
 
5
 
! Отговори
според кабал преди 2 години
който не се ваксинира, няма да право да живее ,защото разпространява смърт !
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички ще бъдем чипирани и вградени в дигиталната стена на мамона, съзвездието омикрон, ъуан уеб будет хъндред лева
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужават си и бустера през 3 месеца и 75 те лева. На Корнелия баницата, дет се снима с нея струва толкова.
13
3
 
30
 
! Отговори
Майнхайм бейбе преди 2 години
Ясно е че "пандемията" ще спре когато бъдат достигнати определената печалба при вякс производителите.Благодарение на Байонтех общината в Манхайм е с позлятени покриви навсякъде.Ясно е че инсценираната "пандемия" е само с цел печалба на фармаминдустрията но в един момент всичко това ще спре и тогава прецаканите ще са само вакснатите.
12
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имам си правнуче, искам да го прегръщам, затова реших да се ваксинирам. Искам да бъда безопасна за всички около мен"Никой не го е страх от вируса. Страх ги е от това, което им се говори по телевизора. Гнусна пропагнда съсипа хората.
11
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех си че няма да се продадат за 37 евро но съм грешал. Кирето ще си вземе милиардите от лайненарката. Колко ли гладни са тези че се продадоха за 37 евро. Ало какво ще си купите с 75 лева. 35 Хляба ли. Ще преядете да знаете. А бабето дето иска да си прегръща правнучето да не го прави щото ще го зарази. Ще е виновна за смърта му.
10
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъпдейт на зомбитата, нищо повече.
9
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са болнави и наплашени хорица. Нека се ваксинират, щом ще са спокойни. Лошо няма. Но да оставят нас младите и здравите на мира!!!
8
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква гавра бе, хем получаваш здраве, хем пари. Какво повече искате?
7
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 75 лв, утре в статистиката. Ще останат за внуците.
6
8
 
49
 
! Отговори
Силвия Никова преди 2 години
Алооооооо, пенсионерите . На нас работещите няма 1 лев върху заплатите. При нас няма ли криза ? Ние нямаме ли деца за хранене.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.""...тези пари няма да ми стигнат само за лекарствата"...... правилно бабе!. Който гълта по един куп лекарства нека да се ваксинира.
4
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи взимат ги парите и казват че е гавра. Ами заслужават си гаврата като ги взимат. Роби.