Д-р Миндов: Очаквам бум на заболелите

Носете хубави маски, третата доза е много важна, заяви той
5 яну 2022 09:51, Ния Христова
52
 
През последните дни се образуваха опашки от желаещи да се имунизират. А във вторник стана ясно, че министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство. 
 
"Комитетът е необходим, той замества Щаба. Важно е какви решения ще се вземат. Разбрахме какво се предвижда за нашия сектор, макар че ние от Националното движение на общопрактикуващите лекари имаме внесено такова. Много съществено, тъй като тази вълна отново ще бъде върху нас. Случаите се очаква да са при по-младите и с по-малко усложнения, дано да са и по-малко хоспитализираните", каза председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Очакваме голям ръст на броя на заболелите. И тази сутрин има голям пик. Нашето предложение беше за една амбулаторна процедура, която да регулира процеса на лечението на един болен - от започването на симптомите до пълното оздравяване. Над 100 000 са активните случаи в момента. 20-30 човека се наблюдават от един лекар. Ако стане това, което се случи в САЩ, може да се окаже, че един лекар ще наблюдава над 100 души. Това е кошмар", допълни д-р Миндов.
 

"Ако си представим теоретично, че се развие моделът като в САЩ с Омикрон - много заболели, но с по-лека форма, трябва да мислим и за карантината. 14 дни е много голям срок. В много европейски страни след 7-ия или 10-ия ден може да се направи тест и ако е отрицателен, да се свали карантината. При новия вариант не се губи вкус и мирис, което е характерно. Симптомите се преливат. Идват млади хора, които са с два положителни антигенни теста, назначавам PCR - отрицателен", добави д-р Георги Миндов.

 
Той призова да се носят по-висок клас маски и обясни, че хубавата маска трябва да е с ластици зад тила.
 
Според него сме се забавили със скъсяването на срока на бустерната доза.
 
" Нямам нито един пациент с трета доза, който да е болен. Всичките са с две дози. А третата е много важна", категоричен е д-р Миндов.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Нямам нито един пациент с трета доза, който да е болен. Всичките са с две дози.Демек РНК ваксините не предпазват от заразяване.Значи не са ваксини.
41
0
 
1
 
! Отговори
айде преди 2 години
още един изпълзя от дупката си да се припече на ковидното слънце! Ама много станахте ковид популярните, жадни за медии, слава и власт. Всякакви индивди за които никой не подозираше че съществуват преди 2 години, то не бяха математици, хирурзи, гал фони, и всякакви други навлеци
40
0
 
2
 
! Отговори
Бум така лака преди 2 години
Миндо, всяка година си има хремави по това време !
39
0
 
14
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 2 години
Заболели от какво , бе доктор Минджов ?! От слабоумие като твоето или слугинско слагачество и угодничество , за да не изтървеш ковид-кинтите ?!
38
0
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Еми тъй ще очакваш.. То, както беше тръгнало, за малко без парите за първа линия да останете.
37
0
 
2
 
! Отговори
Епа... преди 2 години
Чекай, чекай малко !
36
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Доктора потрива вече рьце за паричките около омикронаДокато карах ковид личната викаше по телефона ако се влошиш в бьрза помощ звьни не на мен
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бум на хората били в контакт с КОВИД, не на заболелите. Това че имаш положителен тест нищо не означава. АУУУ положителен бях, ама нямах никакви симптоми и се чувствах прекрасно, тренирах си всеки ден вкъщи. Сега болен ли съм бил или имунната ми система си е свършила работата прекрасно, така че изобщо и да не разбера, че съм бил в контакт ако не ми бяха казали да се тествам? Аз болен не съм бил. И разпространител също не съм бил, едиствено моите бели кръвни клетки са били КОВИД.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е толкова активен в последно време. Заработва си клиниката. Плаши и лъже, лъже и плаши. След две години ковид терор и една година ваксинация, очевидно е, че е заякнал единствено имунитетът ни срещу страха и манипулаторите.
33
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ако знаете какви дела са водени срещу нашумелите отскоро компании като Pfizer и сие, свят ще ви се завие! И не, това не е прочетено в Гугъл. Това не съм го чул от снахата на лелята на съседката! Това са официални данни, които всеки може да прочете.Pfizer е осъдена да заплати обезщетение от 2,3 милиарда долара през 2009 г. заради четири незаконно продавани лекарства! GlaxoSmithKline пък е осъдена през 2012 г. да плати 3 милиарда долара - 1 милиард по криминално дело и 2 мил. по гражданско!!!
32
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Д-р Сминдух.Нормално е да има през този сезон хремясали хора.Съгласен съм с вас.
31
0
 
16
 
! Отговори
УФСЪ преди 2 години
"Носете хубави маски, третата доза е много важна, заяви той" Ама четвъртата ще бъде още по-хубава и от третата нали, докторе?!
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата доза е много важна, но по-важна е четвъртата. Десетата също има съществено значение, а стотната те прави безсмъртен. Сто и първа засега не се предвижда, но кой знае, и утре е ден. Ако Пфайзер каже, ще ходим с абокати в ръцете и две бутилки ваксинационен сок в раница, та да сме буустнати постоянно.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаш с трета защото е скорошна. А не толкова защото е трета.
28
0
 
20
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 години
Ваксините не пазят от заразяване, омикрон протича леко, някой може ли да ми обясни, защо третата доза е много важна?
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Желая здраве на всички хора! Без значение дали сте ковидваксъри или антиковидваксъри! Бъдете здрави. Пазете се. Полагайте грижи за себе си и близките си. Пазете психиката си и отстоявайте свободата си. Аз съм антиковидваксър, но уважавам правото на всеки да избира. Правото на всеки да бъде свободен. Дори и са сте против мен, ще се боря за правото да бъдете свободни, защото моето право днес, е вашето право утре. Вашата сила днес е моята сила утре. Бъдете здрави, желая ви го от сърце!
26
1
 
24
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Абе шубето си е голям страх, а на страха очите са големи. А нормалните хора сме си живи, здрави и напълно неваксинирани, гледаме ги тия и се само се чудим кога ли ще станем да им набием канчетата на тия Миндовци и други ***!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз очаквам скоро тоя и такива Ковид любители да се възнеса от ваксините
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишко, оди разпавяй тия вицове в някоя лудница, може и да ти се вържат.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам, откакто замениха плътния шал и кърпата на устата с един купешки зеещ пар.цал, носен от някои в задния джоб с месеци. А шалът се носи всеки сезон, както с естетическа, така и профилактична цел. Но важното е да капе в касичките на "смелите борци", по малко, но редовно...