Д-р Хасърджиев: Сертификатите да отпаднат!

Пазаруваме лекарства все едно купуваме картофи, смята лекарят
17 фев 2022 09:53, Ния Христова
35
 
От Асоциацията на собствениците на аптеки алармираха, че повече от 330 лекарства липсват в аптеките.
 
"Статистиката не е публична и не можем да се запознаем подробно с истинските числа. Става дума преди всичко за лекарства, които не са за Ковид-19, а за всякакви заболявания. Вероятно в световен мащаб има недостиг в момента. Производствените мощности са засилени в посока производство на ваксини и лекарства срещу Ковид", каза директорът на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него може да е само началото на затрудненията, които ще виждаме. Продължава да има проблем с доставките на лекарства за ХИВ СПИН. 
 
"Пазаруваме лекарства все едно купуваме картофи. От години призоваваме законодателството ни да се промени, то е доста архаично", подчерта д-р Хасърджиев.
 
"Няма как да прикрием високата смъртност, разочарованите от системата, от мерките и от хаоса, който се създаде. Това беше тотално дезинформационна кампания. Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с Ковид-19, включително и по телефона. Изключително погрешно, защото създава предпоставки да създаваш резистентни щамове. Две години след пандемията в България нямаме издаден гайдлайн, по който да се водят всички лекари", обясни гостът.
 
"Базирана е на клинични пътеки, по които пациентите са приети в болницата. Куп лоши практики, за които всички си затварят очите и никой не взима мерки", настоя директорът на Националната пациентска организация.
 
"При нас проблемът е и с качеството на тези кадри. Липсват експертиза, знания и визия. В здравеопазването няма планиране, всеки университет прави доктори, но не се прави достатъчно да има сестри", изтъкна д-р Хасърджиев.
 
Той подчерта, че единственият ефект от "зеления сертификат" е, че е принудил малко повече хора да се ваксинират. 
 
"Продължаваме да сме на пренебрежимо ниски нива, защото се провалихме в разговора с хората. Категорично трябва да бъдат премахнати сертификатите", посочи д-р Хасърджиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаидлаин????? Тоя за ръководство не е ли чувал. Еи от тези неграмотници най ме е страх. То български не говори ама иде дава.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите са безсмислени защото точно тези които ги имат ходят напред назад без маски и разпространяват вируса единственото смислено нещо са тестовете затова и Китай признава единствено тестове преди да им се влезе на територията и после ги повтрят на три дни
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха дали пълен имунитет на фарма компаниите от съдебни дела за евентуални последици от ваксините. Ако не бяха се опитали да принудят хората на сила да ги взимат, въпреки, че няма данни за дългосрочни странични ефекти. Ако не бяха засекретили данните от изследванията на фарма компаниите за ваксините за 75г. Ако бяха казали честно - не знаем колко са ефективни и дали не са вредни но е по-добре от без хич. Може би повече хора щяха да се боцнат. Но на сила хубост не става! МАХАЙТЕ МЕРКИТЕ!
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е, един гастроентеролог е лекарят в ковид кабинета и изписва на всички поред Левокса. Пълен фарс и лудост! А сертификатите са абсолютно безсмислени.
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако менте"ваксините" не бяха средство за принуда и ограничаване свободата на хората а средство за предпазване никой нямаше да се дърпа щеше да се ваксинира!По всички медии им плащат и са задължени да промиват мозъците на хората независимо по каква тема приказват!Задължително трябва няколко пъти да споменават Ковид!Ей сега по радиото приказват за Левски ама мисирката пак намери начин да каже несвързано" Ковид "!Даже и темата да е за подземния живот на мравките пак ще намесят Ковид!Абе ясиевете ***
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим...
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човека, пълни *** лекуват хората. Други болести не съществуват, дърпат яко пари с тоя К-19, не им пука , пари правят.
22
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен никой вече няма да натиска ковидзомбитата да си слагат бустерна доза, те сами ще я търсят след като разберат, следващата зима , че нямат имунитет! Няма да е лошо и да си направят тест за СПИН!
21
22
 
4
 
! Отговори
ъхъъ преди 2 години
Време е да се създадат Ковид болници, а прием в останалите болници да е само след направен тест на входа. Който не иска да чака да се ваксинира избора си е на всеки еднолично. Обаче като се препълнят Ковид болниците и умирате на стълбите последствията са си пак за хората ...
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е директор на Национална пациентска организация. Лапач! Как защитава пациентите, които са жертва на системата? Къде са му предложенията за промяна на здравеопазването? Нещо за доплащанията, нещо за кражбите от касата, нещо за търговския характер, от който масово умират подзащитните му? Нещо за отговорността на убийците в бели престилки?
19
0
 
33
 
! Отговори
венци преди 2 години
С приказки не става.В сряда сутринта-всички пред Министерският съвет.
18
0
 
29
 
! Отговори
Истината преди 2 години
И на лекарите вече им писна и скоро всичко ще си кажат, колкото и да ги подкупват и да ги заклеват да мълчат.
17
2
 
29
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Браво на този доктор! Останали са истински приятели лекари, има надежда!
16
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отпадне сертификата ,ч е иначе ги чака конвой на свободата!
15
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След месец всичко ще отпадне.Ако отпадне сега лекарите и сестрите ще трябва да си направят харакири.Ще се напълнят болниците .В момнета е горе долу добре,защото около50% от населението е съвестно и се пази.След месец може да се говори за постепенно разхлабване на мерките.В някои страни може да махнат всичко още сега,там хората сами са дисциплинирани и са ваксинирани.Тук имаме хора,които не са разумни и ще има последствия ако сега отпаднат мерките.Нивото е доста нисичко.
14
1
 
49
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
https://youtu.be/Jxki-O1ok8k. А дано, ама надали.. Най-вероятно ще заменят зеленият с тъмно кафяв, който ще означава поне 6 бустера'' минимум. Всички знаят на къде отиват нещата, но продължаваме да се правим на луди и да блеем. Тази манипулация с отпускане и затягане на мерките, в която трябва да се чувствам свободен и нормален, ако мога да се разходя в планините, вече я отиграваме втора година. Много са им сладки потоците от парични средства.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре ги стимолираите тия хора да се ваксинират с нещо с пари,екскурзии,една минимална заплата,напечатаите малко пари.
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"единственият ефект от "зеления сертификат" е, че е принудил малко повече хора да се ваксинират." "Просто Киро" , дано да го чуе това ,че нещо се е отвеял .
11
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификата е единствено дискриминация. Ползата от серификата е че се преразпределиха едни кинти. Косвения ефект е че направиха населението масово "измамници".
10
5
 
18
 
! Отговори
Пфу-мрете преди 2 години
Новия комунист - зелен, , ляв, ваксър, няма 1 стотинка, кара коуеуо и живее при техните... Дава акъл как да се управлява държавата и икономиката и как другите да живеят, при условие че приноса им към държавата и обществото е отрицателен...