При един болен ученик от COVID-19 целият клас остава вкъщи

5-дневна карантина на всички контактни лица
58
При един болен ученик от COVID-19 целият клас остава вкъщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учители с притеснение заради ръста на случаите на COVID-19. Според тях не е редно да бъдат карантинирани цели класове заради наличието на един болен ученик. Оказва се, че при един болен ученик в клас трябва всички да се карантинират за 5 дни у дома.

Така отговарят от регионалната здравна инспекция в София на въпрос от 125-то училище дали има карантина за ученици.

Въпросът ми е, както каза здравният министър, че вече няма карантина - как родителите ще се съобразят с подобна мярка в училищата. Болничен ли ще им се дава, отпуск ли ще взимат?“, попита Венелина Николова, директор на 125. СУ „Боян Пенев“, пред bTV.

От Министерство на здравеопазването също казаха, че се налага 5-дневна карантина на всички контактни лица, така че ако в клас има едно дете, което е болно и то е било в училище, трябва целият клас да бъде под карантина в рамките на пет дни.

Това ще е така, докато Народното събрание не гласува промените, които вече бяха приети от Министерски съвет в закона за здравето.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
загрижен ученик преди 7 месеца
не - НЕ се разболях - защото носех качествена маска N95, докато калмуците боледуваха за н-ти път
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Софиянец - "Това ще е така, докато Народното събрание не гласува промените, които вече бяха приети от Министерски съвет в закона за здравето." Четете до края ;)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До загрижен ученик ,баща ,майка и т.н. - Май си се разболявал по-вече от 5 пъти (след като се разболяха от ковид 5 пъти някои от децата станаха много т1пи и ограничени) ,ако се съди по писанията ти :) :) :)
44
3
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 7 месеца
Не я ли махнаха тази измислена карантина?? Не свърши ли цирка наречен Ковуд? Путин ще трябва да се активизира пак ..В цял свят забравиха тук пак изпълзяха вампирите да ни " плашат'? Ние не сме гарги все пак
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При такива вируси има два големи развъдника на вируси - градския транспорт, както и училища и детски градини.
42
1
 
14
 
! Отговори
Ха,ха преди 7 месеца
В Англия никой не се и нитересувам дали си болен от Ковид и колко ще се заразят . Така или иначе всички пак ще си го изкараме по реда - една седмица по рано или по късно , както сезонния вирус:))
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
някакъв загрижен трррол се е иззцвъкал долу 4 пъти
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само хаос донесе това правителство. Титаничен хаос.
39
1
 
2
 
! Отговори
Ученик преди 7 месеца
Теглихме чоп, извадих късата клечка, сега трябва да намеря от кой да се заразя за да не правим контролно.
38
2
 
8
 
! Отговори
И какви преди 7 месеца
Ще са промените? Да задължат тестване и боц боц? Или не разбирам правилно посланието?! Дг.д -те! Няма да стане тоя път! Ми и ки!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бялата мафия няма наяждане
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 40 Супер ама някой болести са вирошентни с дни, преди първите симптоми .
35
4
 
13
 
! Отговори
Striker преди 7 месеца
Глупаво е целият клас. Но болен ли си, на даскало или градина изобщо не трябва да се ходи.
34
12
 
3
 
! Отговори
загрижен ученик преди 7 месеца
след като се разболяха от ковид 5 пъти някои от децата станаха много т1пи и ограничени, а преди не бяха такива - примерно аз питам Пенчо - колко е 2 по 2 той ми вика 8, или питам Мимето-ще ми дадеш ли един химикал да запиша задачата, че моят свърши, тя ми отговаря - нямам чадър. и все такива примери - аз се опитвам да се пазя да не се заразя - нося си маска есента и зимата, не се вра в тълпите, щото има много кашлящи съученици и учителя ги връща вкъщи
33
23
 
3
 
! Отговори
Реална опасност преди 7 месеца
Напълно възможно е деца със слаба имунна система и придружаващи заболявания, ако се заразяват с Ковид вируси могат да се разболеят много тежко и да умрат заради неспазване на елементарни мерки.
32
12
 
2
 
! Отговори
Минчо Кобургов преди 7 месеца
Царя каза чиповете на българите са повредени. Децата и без това са тъпотии и затъпели. Така че никаква роля е играе карантината и ваксините, които са си просто необходимост в едно съвременно и модерно общество.
31
18
 
4
 
! Отговори
загрижен учител преди 7 месеца
Всичко е много правилно.трябва да се намали тая заболеваемост защото ясно се вижда в клас че някои от заразените деца с Ковид като се върнат на училище и имат когнитивни проблеми.не съм лекар но наистина нещо не е наред с мозъка им най общо казано. Аз си нося вече маската в клас.
30
16
 
12
 
! Отговори
загрижен БАЩА преди 7 месеца
съгласен съм с другите загрижени родители - който иска да си заразява децата с ковид да ги праща в някое гето да хайманят и да градят стаден имунитет - писна ми детето да носи вируси от училище и да боледува по 6 пъти в годината - па да не съм банкомат да спонсорирам фармамафията - ще ви се не види и безобразниците - като не искаш да спазваш правила - шапката, гащята и хващай гората
29
3
 
21
 
! Отговори
Измамааа!!!!! преди 7 месеца
Няма да се размине възмездието, нямааа....
28
17
 
5
 
! Отговори
загрижена майка преди 7 месеца
Правилно! Да въведат контрол на вирусните инфекции в училищата и градините. Като трябва маски като трябва проветряване и пречисване на въздуха от вируси. Децата заслужават бъдеще!