След всяко заразяване и рискът от дълъг ковид расте

Той е опасен за здравето и все още не е добре изучен
20 окт 2023 10:25, Александър Попов
44

Продължават да нарастват случаите на COVID-19, както и интереса към ваксините. Какви са рисковете при повторно заразяване и дългия ковид?  

"Ковид има все по-логично и сезонно поведение. Есента случаите нарастват, хората прекарват повече време на затворени пространства. Нарастването на случаите е нещо логично. Близкият контакт между хората бързо натиска педала на газта на случаите. Вероятно ще имаме много случаи още преди Коледа", обясни пред Bulgaria ON AIR д-р Петър Марков, епидемиолог и преподавател в лондонското училище по тропическа медицина.

Гостът подчерта, че хората не си дават сметка, че всяко следващо заразяване с коронавирус увеличава риска за тяхното здраве.

"Много често чувам хора да казват: Аз съм прекарал инфекцията. Хората се чувстват защитени, защото имат имунитет. Състоянието на дългия Ковид не е добре изучено, включва комбинация от различни оплаквания - сърце, мозък, бъбреци... Може да трае с месеци и години. Води до разнородни физически и психически симптоми. След всяко следващо заразяване рискът от дълъг Ковид се покачва", обясни д-р Марков.

В по-тежките случаи дългият Ковид може да инвалидизира хората и те да загубят работоспособността си. Затова е много важно хората да се предпазват от инфекции, стана ясно от думите на госта.

Как протича грипа и как да го различим от коронавируса - вижте разговора във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
5
 
! Отговори
до е то вацаните преди 6 месеца
Те не прочетоха, че причината за дългия ковид е точно шипа и си го набиват многократно. Но БИГ ФАРМА нагло ги измами с модРНК и РР шип, свръхустойчиви усложнения. .https://tkp.at/2022/07/09/spas-spike-ausgeloeste-stoerungen-als-folge-der-c19-impfungen/ Dr. med. Karla LehmannSPAS - предизвикани от шипове заболявания след ваксинация с активни съставки/ваксини Covid-19 - са горчиво сериозни за засегнатите от ваксини лица, чиито оплаквания не се разбират или не се приемат сериозно.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е то вацаните ще са цял живот с ковид, нали го вкарват шипчестия директно в телата им, отърване няма.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко, тоя е в списъка.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Бъркате 34. Ако приемем, че е така, как се разпространява? От човек на човек, чрез въздуха?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каква е сумата за една пътека дълъг ковид?
31
1
 
7
 
! Отговори
От острова преди 6 месеца
марков, що не споделиш колко парички е дарила на твоето "училище" фондацията на чичко бил и мелинда гейтс за последните 5 години? Е, аз ще кажа на читателите - 350 млн долара.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Петърчо, приготви си тоалетни принадлежности, скоро ще ти трябват.
29
4
 
9
 
! Отговори
Бъркате преди 6 месеца
Това не е вирус, а бойно отровно вещество разработено в лаборатория, използващо едни от най - "добрите" патогени на СПИН, чума и други над 12 вида. МРНА "ваксината" ... Най-вероятно помага.... Защото е искуствно създаден "вирус" и само искуствено създадена "ваксина" може да помогне.....ако не пречи повече. Но определено е създадена да убива хора без война. Оказа се не толкова ефективна, и веднага след ковид започна Украйна и кови-да спря изведнъж! До сега ....
28
4
 
10
 
! Отговори
хахах преди 6 месеца
Пълни глупости!
27
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като си толкова плашлив, недей да четеш. Специалистите информират. Щрауса си завира главата в пясъка. Айде бегай оттука!
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като чуя <експерт> и <българин> и БЕгам с 200!!Опазил господ от бг докторя!!!
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са пълни ГЛУПОСТИ !!!След всяко ваксиниране риска от дълъг Ковид расте ли?!?!*** !!! Заразявах се много пъти. Първият беше дълъг Ковид. Всеки следващ път беше по-кратък и по-лек. А сега изобщо не се разболявам. Скъсай си докторската диплома и не говори глупости!!
24
6
 
32
 
! Отговори
От Берлин преди 6 месеца
До 27 Анонимус Всъщност, има вече данни....Преди три седмици английското ЗМ, публикува много данни в ексел, така направени, че неспециалист да не зацепи изобщо за какво иде реч..Та, от 10 ,,умрели" oт вирОсо 8 са били набодени...! Прави впечатление, че никоя високоFUckцинирана държава не иска да прави регистри, колко от ,,болните" с Long Covid са натровени с mNRaбозите на Сатанистите.... Учудващо, нали?! Пазете се много...Искат да вкарват във всички ,,ваксини" вече тази mNRA отрови...
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напишете "Спонсорирана статия"
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аман от тези псевдо специалисти, които са много удобни на някои, за да насаждат страх и послушание. Мисля, че нормалните хора отдавна разбраха играта на световното лоби вече трудно ще се хванат на тези въдици, които им пускат.
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
жалко че Гьобелс не е жив ,доста нови неща би научил за пропагандата .
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не те кара да вярваш на който и да. Дали Англосаксонци или Руснаци. Това е мнение на специалист ,който се занимава ежедневно с подобни пациетни. Въпрос на избор е на кой да вярваш. Последствията са за всеки, след като сам си избира на кое да вярва.
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От дълъг ковид страдат неваксинирани, млади хора, най-често между 20 и 45 години.
18
7
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 6 месеца
Дълъг ковид е частен случай на отдавна известното заболяване хроничен шлангит и се лекува бързо и евтино с руския препарат пожопин както и с някои други подобни средства като дряновица и пръчка от ратан.
17
7
 
13
 
! Отговори
Евгени преди 6 месеца
Явно този екземпляр т.нар. доктор работещ в меката на англосаксонската пропаганда си мисли , че може да дава мнение и хората да му се доверяват . Ей англосаксонски *** , бързо да се завръщаш в Англия да им промиваш празните глави , че тук няма да ти се получи ..