217 пъти се е ваксинирал мъж от Германия срещу COVID

Ваксините не са му навредили
6 мар 2024 09:13, Нели Христова
129
217 пъти се е ваксинирал мъж от Германия срещу COVID
Снимка: БГНЕС

62-годишен мъж от Германия, противно на медицинския съвет, е бил ваксиниран 217 пъти срещу COVID, съобщават лекари.

Странният случай е документиран в списание The Lancet Infectious Diseases.

Инжекциите са купени и направени на частно място в рамките на 29 месеца.

Изглежда, че мъжът не е претърпял никакви вредни последици, твърдят изследователи от университета в Ерланген-Нюрнберг.

"Научихме за неговия случай от вестникарски статии", казва д-р Килиан Шобер от катедрата по микробиология на университета.

"След това се свързахме с него и го поканихме да се подложи на различни тестове в Ерланген. Той прояви голям интерес към това."

Мъжът предоставил пресни проби от кръв и слюнка.

Изследователите изследвали и някои замразени негови кръвни проби, които били съхранявани през последните години.

Д-р Шобер заяви: "В момента, в който се появяват резултатите от изследването, е необходимо да се вземат мерки, за да не се допусне изпадане в противоречие с правилата на ЕС: "Успяхме сами да вземем кръвни проби, когато мъжът получи допълнителна ваксинация по време на изследването по негово собствено настояване.

"Успяхме да използваме тези проби, за да определим точно как имунната система реагира на ваксинацията".

Доказателствата за 130 от инжекциите са събрани от прокурора на град Магдебург, който започва разследване с твърдение за измама, но не са повдигнати наказателни обвинения.

Ваксините Covid не могат да предизвикат инфекция, но могат да научат организма как да се бори с болестта.

Ваксините с посланическа рибонуклеинова киселина (мРНК) действат, като показват на клетките на организма част от генетичния код на вируса.

Тогава имунната система трябва да разпознае и да знае как да се бори с COVID, ако се сблъска с него наистина.

Д-р Шобер се опасява, че хиперстимулирането на имунната система с многократни дози може да е довело до умора на някои клетки.

Но изследователите не откриват доказателства за това при 62-годишния мъж.

Нямало и признаци, че той някога е бил заразен с COVID.

Изследователите казват: "Важно е да се отбележи, че ние не подкрепяме хиперваксинацията като стратегия за повишаване на адаптивния имунитет."

А резултатите от тестовете им върху 62-годишния мъж не са достатъчни, за да се правят заключения, да не говорим за препоръки за широката общественост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Коментиращите са невменяеми.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фейк новина. :))
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тази новина събуди антиваксърите - вижте как наскачаха и изпълзяха отвсякъде вярващите в пръскачки, гущери и всякакви конспирации
31
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
изперкал е още при първите поставени и затова си е поставил 217. Кръвта и слюнката не определят какво се случва с дейността на мозъка и психичното здраве.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бил си 217 ваксини, ама иначе нищо му нямало! Буа ха ха ха. Съвсем си е нормален.
29
0
 
4
 
! Отговори
До № 28 преди 2 месеца
До мРНК в Южна Корея Има и хора, които токът не ги убива. Но повечето са податливи на въздействието му. Според личните ми впечатления, умирането от тромб става бързо и не е мъчително, като това от разни заболявания свързани със залежаване. А напоследък много хора си отидоха внезапно. Много от тях -лекари. Това, разбира се, има и добра страна -облекчава живота на оцелелите. Но не бих го толерирал.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ваксинират" се с неизвестни препарати и после обикалят целия свят и разнасят заразата щот вече били ваксинирани. После що имало ковид.
27
3
 
10
 
! Отговори
БИЛ ГЕЙТС преди 2 месеца
ЦЕЛТА НА ТАЗИ НОВИНА Е КАТО ПУСНА НОВАТА СВЕТОВНА КОВИД ПАНДЕМИЯ ХОРАТА ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ, А ДА СИ ТУРАТ ОТ БЛАГОДАТНАТА КОВИД ВАКСИНА ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА СИГУРЕН РЕЗУЛТАТ, ЧЕ ЩЕ СЕ ГЪТНАТ ГАРАНТИРАНО.ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ ВСЕКИ КОЙТО СИ МИСЛИ, ЧЕ СЪМ СЕ ОТКАЗАЛ ОТ ПЛАНОВЕТЕ СИ ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ ПОПУЛАЦИЯТА. ДАЖЕ РАБОТЯ ПО 2 ПРОЕКТА ХЕМ КОВИД ХЕМ НАСИЩАНЕ НА АТМОСФЕРАТА С ЛЕДЕНИ КРИСТАЛИ ЗА ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА НОВ ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД. ВСЕ ЕДИН ОТ 2-ТА ПРОЕКТА ЩЕ ГО РЕДУЦИРА ТОВА НАСЕЛЕНИЕ КАКТО СИ ТРЯБВА.
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хахах - веднага дойдоха екзорсистите и вярващите в вещици и плоската земя да горят и екзекутират човека
25
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Екзекутирайте го веднага, за да не се мъчи дяволското същество...
24
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
А ПЪК ПЪРВИЯ МЪЖ КОЙТО СЕ ВАКСИНИРА УМРЯ В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА КАКТО И КРАЛИЦАТА И КРАЛЯ ВАКСИНИРАНИ ПАК УМРЯХА В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА ОТ ВАКСИНИРАНЕТО ИМ. СЪСЕДА НИ НАД НАС НА 80 ГОДИНИ СИ СЛОЖИ ОТ ЕДНОДОЗОВАТА ВАКСИНА СРЕЩУ КОВИД И УМРЯ В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА ПОЛУЧИ ИНФАРКТ НА МЯСТО. ТЪЙ , ЧЕ ДОВЕРИЕТО МИ В ТАЗИ СТАТИЯ Е ТОЧНО 0%
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 21. Няма какво да ни убеждават. Ваксина се слага един път и е напълно достатъчна. ако е истинска. Както тия които са ти слагали като малък срещу най различни болести. И те са да не се заразяваш изобщо от тях, а не както тия така наречени ваксини - да изкараш по-леко болестта.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако изобщо е истина И този пасквил, може да се счита за доказателство, че И Лабораторните мишки понякога по неведуми стечения на обстоятелствата успяват кармично да се преродят в човешки образ и да търсят активно боцове И с радост да се съгласяват с нови изследвания и да участват в повече експерименти. Да са живи и здрави вЕрващите и посветилите живота си на науката. Да не се окаже само, че са му били плацебота с физиологичен разтвор, ако изобщо този митичен герой съществува
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вместо да изхвърлят ваксини на тези които са си взели фалшив сертификат сигурно са му ги продали, а има такива на които им изтича срока след няколко месеца и той периодично си купува
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е все едно някой да каже: "Паднах си на главата и това изобщо не ми навреди, затова си паднах на главата още 216 пъти". Кво да ти навреди брат, ти по рождение си увреден. Добре поне, че някои хора имат естествен имунитет срещу ваксината, както други срещу вируса.
19
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не можете да убедите антиваксъра в нищо! Няма смисъл да се опитва даже...
18
2
 
23
 
! Отговори
73 преди 2 месеца
Купил бил на частно. Като са го видели какъв е умен сигурно са му продали ампули с физиологичен разтвор.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълни глупости. Но не може да бъде иначе селд като имаме "документиране" в списание и премного "твърди се" в текста. Пробвайте нещо друго.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 13 кво викаш като идав в поликлиниката и им кажа , искам 200 ваксини, ще се бода секи ден, и те ок нп ето ви с отстъпка заради изтекъл срок на годност хахах
15
1
 
21
 
! Отговори
силно замислЕна преди 2 месеца
Охооо.......Свети Кунча Многоигленик, пасти да яде пред този!