Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Мястото от видеото обаче не е онова от снимката, която тя публикува
18 дек 2019 18:15, Нели Христова
153
Грета срещу Deutsche Bahn – появи се ново видео за претъпкания влак

Казусът Грета Тунберг срещу Deutsche Bahn получи ново доказателство - шведската медия Dagens Nyheter публикува видео, на което се вижда, че любимата им активистка наистина се вози в претъпкан влак, седнала на земята.

Още по темата

На кадрите се вижда как Грета стои на земята, заобиколена от своя багаж. На видеото се виждат още пълните купета и как се налага и други хора да стоят в коридора върху куфарите си. Клипът обаче не е заснет на мястото, където е направена снимката, която активистката публикува в Instagram и която разпали спорът й с Deutsche Bahn.

След като прекара месеци в чужбина и пътува през океана два пъти, тя тръгна обратно към родната Швеция. В своя профил на Instagram публикува и снимка от пътуването си, твърдейки, че се е возила в претъпкан влак. От германските железници обаче реагираха бързо и и заявиха, че екипът им се е грижил добре за Грета в първа класа.

По-късно активистката призна, че не се е возила на земята през цялото време, но все пак е имало и такъв период от пътуването й.

 

Klimataktivisten Greta Thunbergs tweet från ett överfullt tyskt tåg blev huvudnyhet i Tyskland. Hennes ordväxling med...

Публикувахте от Dagens Nyheter в Вторник, 17 декември 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
24
 
! Отговори
От немските медии преди 4 години
Девеойчето (предполагам) си изпуснало влака - и като се качило на следващия естествено нямала запазено място (за него). Така че е поседяла на куфара си - докато стигне до следващото прекачване от където си е имала място в Първа класа (както и във влака който изпуснала). Щеше да е коректно Тя да разкаже това, а не да пуска сърцераздирателни постове!
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте натрапвали тази марионетка.Съд за родителите и,че я правят медиен .............
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
copосоидна откачалка
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да поканя Грета да ми дойде на гости. Да види как подгрявам сутрин дизелака и фъргам у кюмбето квото намеря.Значи слизам на двора паля дизело и се качвам у нас дорде не се размрази от самосебе си. Да види Грета дали добре правя и да обсъдим тоа въпрос, как да действам за напред
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаят ли че когато рамазват мирише повече?
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малкото недоразумение е супер ултра гнусно. Само някоя луда наивна бабичка би се вързала на манипулативната й история.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнаха да се опровергават лъжите и. Горичката, претъпкан бил влака, ако беше купила една каручка с магаре от Испания, щеше да и по-свободно, но с всичкия екип, сигурно цял дилижанс с карети и трябват. А иначе в първа класа
3
1
 
24
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
с каква цел е правено това видео? да мотивира хората да слезнат от автомобилите и да се качат на влака ли? едва ли? да покаже каква мъченица е и колко жертва за климата? хмм. защо не го качи още от началото? какво се вижда на видеото? ами ако е инсценировка? кой и упгрейдна билета да седи в първа класа и как и позволи съвеста да седи до пройдохите гнили капиталисти които плащат четворни цени да пътуват първа класа? къде и отиде солидарноста на гретито с хората от претъпкания вагон? аз и вЕрвам.
2
0
 
21
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Ми това много интересно
1
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си отворя една бира