Племе в делтата на Амазонка се пристрасти към порното

Старейшините са обезпокоени след идването на рутерите на Мъск
6 юни 2024 09:30, Петър Бойчев
32
Племе в делтата на Амазонка се пристрасти към порното
Снимка БГНЕС

Докато достъпът до интернет определено има своите предимства, едно изолирано амазонско племе сега научава за някои от недостатъците на използването му, съобщи бТВ.

Според ООН има над 476 милиона коренни жители, живеещи в 90 страни по света. Мнозина живеят изолиран живот далеч от останалия свят, но едно племе е все по-свързано с обществото, след като получи достъп до интернет.

През септември миналата година хората от Марубо, чиито колиби са разпръснати на стотици мили дълбоко в тропическите гори на Амазонка, получиха достъп до рутери на интернет доставчика Starlink, основан от Илон Мъск.

И наличието на достъп до интернет определено е положително за племето, особено в извънредни ситуации. Например, в случай на ухапване от отровна змия, те вече могат бързо да потърсят помощ. Племето вече използва интернет от месеци. Членовете му твърдят, че това е довело до спасяване на животи.
 
Използването на интернет за хората от Марубо обаче има своите недостатъци. Много от старейшините изразяват загриженост относно младите членове на племето, които имат достъп до неща като порнография.

Алфредо Марубо, лидер на асоциация на селата Марубо, каза пред The New York Times, че младите хора споделят видеоклипове за пълнолетни в групови чатове, което се разминава с по-сдържаните и консервативни традиции на племето.

„Притесняваме се, че младите ще искат да пробват“, коментира той. Според него вече се наблюдавало по-агресивно сексуално поведение от млади мъже. Той също така изрази загриженост, че хората разговарят със семействата си все по-малко за сметка на прекарването на време на телефоните си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Амазонкаплемепорно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 3 месеца
Съгласен съм, не ставай жертва на американците. Срежи си кабела за интернет, изхвърли си телефона, счупи си телевизора! Даже може и да се застреляш най-добре, така ще си в 100 процентова безопасност от американците.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Американците продължават да правят това в което са най-добри....да сеят поквара, разврат и насилие, като същевременно печелят от това.
26
2
 
1
 
! Отговори
тРАЛАЛА преди 3 месеца
Порното - тази душевна отрова - най-бързо ги налази тези неуки и жалки хорица...никога не си причинявайте да гледате порно... не си цапайте мислите и съзнанието с тази гнусна помия.
25
2
 
0
 
! Отговори
Оператор на дървено преди 3 месеца
-- дилдо ,малко чепато и по грубичко ама върши работа ,само за жени на мъже който са изядени .я от ягуар, я от кайман ....
24
3
 
6
 
! Отговори
Игра на полове преди 3 месеца
Ясно. Скоро и там ще се веят знаменцата на дъгата!
23
1
 
10
 
! Отговори
хм преди 3 месеца
Тея скоро и анаконди ще спрат да ловуват. Кат им пращат пуканки и чипс, за кво са им анаконди?
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лелките в днесаджийницата са се запотили вече от снимката, а някои от тях и без снимката.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези н снимката с чорапогащници ли са обути или е нещо друго?
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ей това - започнаха ги с пропадналите западни ценности - скоро ще се запознаят с ***- ята и лгбт и мее туу и какво ли още не
19
2
 
12
 
! Отговори
Васил преди 3 месеца
И аз така си го държа все нагоре,обаче без да го вързвам
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече не иска жената, вече иска мацката от екрана с едрите прелисти.
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пиши ги бегали.. Така се почва - зяпане на екрани, затъпяване, инфантилизъм, престъпност, псевдо-образование, демографска катастрофа.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"цивилизацията" е месомелачка
15
2
 
7
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Добре е да има старейшини..
14
6
 
5
 
! Отговори
Язе преди 3 месеца
Сигурно телефоните са с по една картинка, като тея дето се падат от Зрънчо...шото там у жунглата дет и се вика нема ток. Мъск като всеки стисльо милиардер пак е минал тънко. Като разберат индианците ше му направят групово бонго.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изостанало индианско племе а имат смартфони! Бреи.
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е не, няма вече нищо свято на тази планета. Развратиха и последните индиански племена.
11
5
 
26
 
! Отговори
Галя преди 3 месеца
Ako e r'eй nopнo e paзpeшeнo, gpyro нe e cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво направихте бе. Побъркахте индианците с вашите про атлантически ценности. Сега жените им ще искат силикон да сложат. Я Русия пазителката на изконните семейни ценности и традиции да се намеси.
9
2
 
22
 
! Отговори
До Фин преди 3 месеца
Ще се смееш, ама познат беше в Африка няколко месеца в командировка - разказа как всички имат телефони (обикновени с копчета, не смартфони), но по селата няма ток. И през десетина километра има станции за зареждане на телефони с монети - слагаш телефона и пускаш монетите, за да се зареди.