Може ли да напълнеете от консумация на плодове

Полезни или вредни са те за нашата диета
6
Може ли да напълнеете от консумация на плодове
Снимка: iStock

Плодовете са несправедливо обвинявани, че водят до наддаване на тегло поради съдържанието на захар. Но те могат да предложат много повече - богати са на хранителни вещества, фибри, витамини и минерали. Разбира се, твърде голямото количество може да предизвика потенциални странични ефекти, така че балансът е ключов. Но как изглежда този баланс и как може да се насладите на плодовете без притеснение?

Напълнява ли се от плодовете?
Ето парадоска - плодовете имат естествени захари, а именно глюкоза, фруктоза и захароза. Поради това много хора смятат, че те могат да доведат до наддаване на тегло. И все пак плодовете играят решаваща роля в балансираната диета, тъй като съдържат витамини, минерали, фитонутриенти и фибри.

Фибрите са вид въглехидрати, които не можем да усвоим, и това прави цялата разлика, когато става въпрос за анализиране на захарта в плодовете. Така че, плодовете не ви карат да наддавате тегло, когато се консумират умерено и са част от богата на хранителни вещества диета.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: консумация на плодове
Още от Миш-маш
10 ценни урока, които научаваме късно в живота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фруктозата в плодовете не може да се използва за енергия от клетката и веднъж влязла в метаболитните цикли не може да се изведе. Тя се трупа като мазнини. Единствено се изполва в пентозофосфатния цикъл за синтез на нуклеинови киселини, но той не е достатъчен, за да изконсумира всичката фруктоза, ако папаш много плодове във вид на фрешове.
4
1
 
13
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Аз ям плодове от нашия двор и дрехите от казармата още ми стават ,30 години след като се уволних. Мързела и глупостта са най-големия враг ,не захарта!
3
0
 
8
 
! Отговори
д-р Ой Болит преди 1 седмица
ми опраскай по 1 щайга праскови дневно и виж ко стаа!
2
2
 
7
 
! Отговори
sd преди 1 седмица
ще напълнeeш и още как! мит е че не се пълнee от плодове! фруктозата е по-гадна от глюкозата, защото се разгражда само от черния дроб като алкохола!
1
1
 
9
 
! Отговори
Дам преди 1 седмица
Яж само плодове, наистина САМО плодове и да видим дали ще напълнееш....Яж само вафли....Захарта на плодовете няма нищо общо! Ако сте дебел, търсете проблемите си другаде ;)