Бързи трикове за чист дом

Обърнете внимание на прахта върху горната част на мебелите
1
Бързи трикове за чист дом
Снимка: Istock

Неслучайно се казва: „Домът е нашата крепост“. В това пространство отглеждате децата си, храните се, почивате си, преживявате прекрасни моменти. За да ви е приятно в него, вие трябва да полагате усилия и да го поддържате. Направете това, използвайки някои малки хитринки:

Почистете съдомиялната машина

С течение на времето излишната храна и мръсотия ще се натрупат във вътрешността на вашата съдомиялна машина. Създайте си навика да почиствате всички останали парченца храна – боб, паста и т. н. – след всеки цикъл на миене на съдове. Издърпайте долната поставка, за да потърсите остатъци от храна, и я отстранете с хартиена кърпа, за да предотвратите бъдещи миризми. Отстранете и парчетата храна от вътрешността на филтъра.

Създайте план за почистване

Почистването е много по-ефективно, ако се спрете само на една задача (чистене на прах, прахосмукачка, миене) и я изпълнявате във всяка стая в дома си, вместо да се лутате от помещение в помещение без някаква конкретна цел. Правейки го по този начин, вие се предпазвате от чувството, че се намирате в безкраен цикъл на почистване, започвайки едно и също – отново и отново.

Почистете правилно прахта

Обърнете внимание на прахта върху горната част на мебелите и долната страна на рафтовете, както и върху етажерките, рамките за картини, статуетките, екрана на телевизора и др. За труднодостъпни места, като щори и горни рафтове, прикрепете микрофибърна кърпа към края на моп или метла.

Източник: 7 бързи трика за по-чист дом 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Свободно време.
Как да привлечете повече щастие в живота си?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.