Путин директно: Защо Западът мисли, че няма да използваме ядрено оръжие?

Не сме луди да нападаме НАТО, каза още руският президент
6 юни 2024 07:00, Петър Бойчев
379
Путин директно: Защо Западът мисли, че няма да използваме ядрено оръжие?
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди вчера Запада, че Русия би могла да използва всички налични средства, за да се защити, ако нейният суверенитет или териториална цялост бъдат накърнени, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че президентът на Русия е казал това в отговор на въпрос за рисковете от ядрена война заради Украйна. Западът многократно е обвинявал Русия в отправяне на заплахи, че може да използва ядрени оръжия, но това е погрешно, заяви Путин, който посочи, че именно САЩ са използвали ядрени оръжия срещу Япония през Втората световна война.

Путин каза това на срещата с ръководители на световни информационни агенции вчера в Санкт Петербург, като отбеляза, че руската ядрена доктрина позволява използването на такива оръжия в отговор на редица заплахи.

"По някаква причина Западът смята, че Русия никога няма да ги използва", каза Путин. Ние имаме ядрена доктрина и ако нечии действия застрашат нашия суверенитет и териториалната ни цялост, ние смятаме, че е възможно да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не трябва да се приема с лека ръка, повърхностно", посочи руският президент.

"Нямаме желание да нападаме НАТО - да не мислите, че сме луди или нещо такова", добави също така Путин, цитиран от Ройтерс.

Руският президент обаче заплаши с "нестандартен отговор", ако руска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада, отбелязва ДПА. "Мислим си, че ако някой смята за възможно да достави оръжия в зоната на военните действия, за да извърши нападения на наша територия (...), защо да нямаме право да намерим място за такива оръжия в региони по света, където се извършват нападения (срещу западни държави - бел. ред.)", запита Путин.

"Това означава, че отговорът може да бъде нестандартен. Ние мислим за това", добави руският президент в отговор на въпрос за доставката на оръжия с голям обсег на Украйна, включително ракети АТАКМС от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
6
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Единствената държава използвала ядрено оръжие против цивилно население е САЩ. Япония - Хирошима и Нагазаки.
278
7
 
1
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 месеца
Новият федерален окръг, който ще включва четири нови региона (ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област.и Крим, може да се нарече Новоросия, каза Балицки пред РИАЗащото русите си вземат, каквото си искат.
277
1
 
9
 
! Отговори
Васил Левски преди 3 месеца
Защото не можеш да хвърляш камъни когато живееш в стъклена къща.
276
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хахах това жуже продължава със заплахите постоянно и после му виновен Запада за нещо. Сигурно Запада го накара да влезе при урките? Нищо де, куче което лае не хапе
275
2
 
11
 
! Отговори
Въпросче преди 3 месеца
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
274
6
 
15
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
От комунисти нищо добро не ни чака...!!!
273
10
 
2
 
! Отговори
0007 преди 3 месеца
ОЩЕ ЕДНА НЕАДЕКВАТНА МЕДИИКА....ДОСАДА ОТ ГЛУПОСТИТЕ ВИ....НАУЧЕТЕ РУСКИ ! И СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО ,ЗА ДА НЕ ВИ ПОДИГРАВАТ.
272
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото първо ще умре Путин, после близките му, обкръжението му, и промитите мозъци, които го подкрепят.
271
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имаше някъде едно изказване. Радвайте се че управлява ПУТИН, ако управляваха радикалите Украйна отдавна да е смазана.
270
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АМИ ТО И ПРЕДИ РУСИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ СВО НАТОВЦИТЕ ЗАПЛАШВАХА ЧЕ АКО РУСИЯ НАПАДНЕ УКРАЙНА ЩЕ СЪЖАЛЯВА, НО СЕГА СЪЖАЛЯВАТ НАТОВЦИТЕ. СЕГА И СЪС АТОМА ПАК СЪЩОТО. А КАК ЩЕ ГО СПРАТ АКО РЕШИ ДА ПУСНЕ БОМБИТЕ. И ТЕ И ТОЙ И НИЕ ГУД БАЙ СЛЪНЦЕ.
269
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
276 Русия се страхува, защото знае, че се разпада. Нападението е най-сигурната защита, но не гарантира успех.
268
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото ще умреш глупакои не само ти, а и близките ти, обкръжението ти, и промитите мозъци, които те подкрепят.
267
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според патологичните евроатлантици МИР Е *** ДУМА. Попитайте някои от нашите демократични фашисти и те ще го потвърдят. Има един ментално отклонен войнолог от нов сороски университет, който повръща от думата МИР. Не знам в мензата на това НБУ какви гъби ядат, но винаги дъхът им мирише на умряло.
266
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия се защитава, а не напада. Не е много трудно да се разбере това. Стига да не си с промит мозък или суетен ***. Или и двете.
265
15
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Затова никой не бръсне заплахите на руснаците за нищо.
264
8
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Пичове, ако си мислите, че в Украйна отдавна не са разположени ядрени оръжия на САЩ, много се заблуждавате. Използването на атома от страна на руснаците ще е най-голямата им грешка, защото изстреляни от Украйна, американските оръжия ще бъдат приписани официално като отговорност на украинците. Така всички са доволни - хем от Русия не е останало нищо, хем украинците са виновни, пък и са имали право - защитавали са се просто хората. Този вариант устройва САЩ най-много.
263
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Елементарно. Защото ако използват, ще полетят ядрени ракети от територията на Украйна в посока на Русия.
262
17
 
7
 
! Отговори
Я пак!? преди 3 месеца
До Западняк - т ъ пак: Я препрочети историята на конфликата и стигни до мястото където Русия е излъгана за трети път от НАТО! (А и спомняш ли си как баба Меркел НАГЛО и официално заяви че всичко е за измама на Кремъл?)
261
16
 
9
 
! Отговори
СМЕЛО! преди 3 месеца
Отгледайте една ядрена гъба във Лвов до полската граница и НАТО ще пометне!
260
11
 
16
 
! Отговори
Западняк преди 3 месеца
До Западът мисли. Друг играе кървав покер, съветски глу.пак! Не виждаш ли?