Уникалните номади Tinariwen с първи концерт у нас

Той е днес в зала 3 на НДК
11 сеп 2024 09:47, Александър Попов
0
Уникалните номади Tinariwen с първи концерт у нас

Днес, 11 септември, за първи път идват едни от най-популярните и влиятелни туарегски музиканти, носители на награда Грами и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно - Tinariwen. Концертът им е в Зала 3 на НДК.

Kottarashky & The Preachers се включват като перфектното музикално допълнение. И двете формации майсторски преплитат традиционни и фолк мотиви с модерни жанрове. Никола Груев – Kottarashky впечатлява със своето умение да съчетава български фолклор с електронна музика, джаз и хип хоп, което е в основата на неговия уникален и иновативен звук. Tinariwen пък, които идват от северната част на Мали, покоряват световните сцени с изкусен бленд от традиционна западноафриканска и арабска музика с популярни жанрове като блус и фолк. Тази обща страст към музикалното експериментиране и синтез на различни културни влияния прави Kottarashky & The Preachers идеалния съпорт за едно незабравимо изживяване с основен фокус – музиката на Tinariwen.

Припомняме, че на 11 септември в България за първи път идват едни от най-популярните и влиятелни туарегски музиканти, носители на награда Грами и любимци на Робърт Плант, Карлос Сантана, Том Йорк и Боно - Tinariwen. Билетите са в продажба в мрежата на ticketstation.bg.

Kottarashky, известен на аудиторията вече повече от 15 години с иновативните си музикални проекти, представя своя нов проект Kottarashky & The Preachers. Новата формация е съставена от някои от най-известните музиканти от края на деветдесетте години у нас - Симеон Воев (Нова Генерация, Абсолютно Начинаещи) на китара, Боян Златков – Епето (ex Тъмно) на бас, Ивайло Стефанов (Big Banda) на синтезатори и Владимир Василев (ex Анимационерите) на барабани. В края на април групата представи дебютния си албум „Reconstruction Of Speech“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: TinariwenKottarashky The Preachers
Още от Звезди
"Васко Жабата" ще звучи на фестивал в Белград
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари