"Васко Жабата" ще звучи на фестивал в Белград

Песента стана интернет хит
10 сеп 2024 13:13, Инна Ангелова
20
"Васко Жабата" ще звучи на фестивал в Белград
Снимка: Кадър Youtube

Преди две години оркестър “Камчия” възкръсна с хита си “Васко Жабата”. Песента стана популярна и в Сърбия, а след това и в целите Западни Балкани. Сега песента ще бъде представена в сръбската столица през октомври, предаде сайта Сити магазин.

През лятото на 2022 г. българският фолклорен оркестър се прочу в западната ни съседка с песента си “Комбайна-вършачка“, по-известна като “Васко Жабата“. Песента, чийто видеоклип е записан през 2002 г., стана популярна благодарение на различни местни сайтове в интернет и мимове в платформата “Тик ток“, които се шегуваха с песента, стилистиката на клипа и текста. Две години по-късно белградчани най-накрая ще имат възможността да я чуят на живо и в оригинал в сръбската столица.

Това ще се случи на фестивала “Changeover“, който се провежда за трети път в столицата и популяризира алтернативната и различна музика от цял свят.

Фестивалът се завръща за третото си издание, което ще се проведе от 9 до 12 октомври 2024 г. и ще представи алтернативна и междужанрова музика от цял свят.

Тази година фестивалът ще се проведе в Белград и Нови Сад на над 10 места. Широката гама от локации включва най-важните места в двата града – от ъндърграунд клубове до църкви и културни центрове. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: оркестърфестивал
Още от Звезди
Хю Джакман впечатли със завидна физика и плочки на корема
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Мара Бунева преди 6 дни
Жабата нека да си остане в сръбското блато, там й е мястото. Родината на турбочалгите и на арогантната простащина, гарнирани с безграничен сръбски шовинизъм...
15
2
 
2
 
! Отговори
българка преди 6 дни
До баш си звучи като Глупости! Това е чисто *** песен. А това, че сърбите обичат и популяризират *** музика не я прави сръбска! А и сърбите не се срамуват от това, а се гордеят!А българите само знаят да се срамуват и да си посипват главата с пепел за щяло и нещяло! От това по-голяма простотия няма!
14
2
 
2
 
! Отговори
Кавал и Ко(пейка) преди 6 дни
До и те така - е, че то дето се вика до вчера избора на Самальотчика за глава на тая "институция" беше авторката на "хитовете" на Дългия "Ръгай чушки в боба" и "Ще ти скъсам г..за"! Къде тръгна бе пич?! Обаче сега с Къдринка Къдринова начело.. ехеее!
13
0
 
7
 
! Отговори
....па преди 6 дни
В столицата на турбо чалгарията какво друго да се очаква освен простията "Васко Жабата".
12
0
 
11
 
! Отговори
и те така преди 6 дни
институцията която отговаря за музиката в България да бъде закрита незабавно щом позволява тва нещо да бъде създадено пък и излъчвано ! всъщност отдавна трябваше да бъде закрита заради не забраната на чалгата .
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Една от най големите пр'о'стащини на българската чалгария!
10
5
 
17
 
! Отговори
и те така преди 6 дни
УЖАС !!! сега за пръв път пуснах да я слушам и направо се отчаях . ами още на първата минута ме побиха тръпки от тва *творчество* на тез *музиканти* които чак носии облекли :) мили хора , деградацията явно продължава !
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На таз песен съм танцувал кат меца на масата и съм са плющял кат жаба под масата.
8
2
 
2
 
! Отговори
кондьо преди 6 дни
обичам турбогюбек.
7
6
 
2
 
! Отговори
баш си звучи като преди 6 дни
српско ;D
6
0
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 6 дни
Това е плътена интрига и лъжа за мен. От писарите на сайта.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Софи Маринова що не я каните, така хубаво пее жената...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Maлkoвuч лu щe peжucupa, нe вяpвaм ga e чyл u ga nponycнe тakaвa "възмoжнocт"...
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Cъpбuтe зopko cлegят u нe nponyckaт нuщo, c koeтo мoraт ga ce nogurpaят u ga yнuжaт бълrapuтe... 3anoмнeтe ro, тoвa uм e вekoвнa gъpжaвнa noлuтuka! Taka ca ycneлu ga oтpogят u nocтeneннo ga acuмuлupaт roлямa чacт oт npeoблagaвaщoтo бълrapcko нaceлeнue в Huшko, Пoмopaвueтo u kpaй Bapgap...
2
0
 
12
 
! Отговори
Бай Урко преди 6 дни
Поканете и Гущерови!!!
1
5
 
8
 
! Отговори
Исус Йосифов преди 6 дни
Балканци, сър ! Забавляват се. Какво обаче да правят балканците, на които това не им харесва ? Емигранти в собствената си страна.