Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение

САЩ хвърлили пари на вятъра за системите за ПРО
Обновена: 2 мар 2018 10:22 | 2 мар 2018 08:53, Елка Василева
350
Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение
Снимка: БТА

Всички изпитания на най-новите системи на стратегическото въоръжение, създавани в Русия в отговор на едностранното оттегляне на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, преминаха успешно. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитиран от ТАСС.

Вчера бяха излъчени откъси от интервюто. Целият разговор ще бъде показан в следващите дни.

"Всички преминаха успешно", заяви руският лидер в отговор на въпроса за изпитанията на оръжията.

"Всяка система от въоръженията, които се обсъждаха днес, с лекота изпреварва и заобикаля цялата система за противоракетна отбрана", каза Путин.

Той окачестви като "отлично" провеждането на изпитанията. "Някои от тях (оръжейните системи) все още се нуждаят от фини настройки и доработка. Други вече са доставени на войските и се намират в бойна готовност", съобщи руският президент.

Още по темата

"Всяка от тези системи се намира на определен етап на готовност. Някои от тях вече се намират на бойно дежурство при войските", каза той.

Вчера в посланието си към Федералното събрание на Русия Путин обяви, че се разработват и изпитват най-новите системи на стратегическото въоръжение, създадени в отговор на оттеглянето на Вашингтон от Договора за ПРО и разполагането на тази система както на територията на САЩ, така и отвъд националните им граници.

Сред тях е новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат", свръхзвуковият комплекс "Кинжал", крилата ракета с ядрена енергоустановка, както и безпилотен подводен апарат, който може да бъде оборудван както с обикновени, така и с ядрени боеприпаси.

Руският държавен глава подчерта, че растящата военна мощ на Русия е надеждна гаранция за мира на планетата, а всички дейности по укрепването на руските отбранителни способности се провеждат в рамките на действащите ограничения за контрол на въоръженията, отбелязва ТАСС.

В интервюто за Ен Би Си Путин заяви, че средствата, които са били изразходени в САЩ за създаване на системи за ПРО, са били похарчени напразно, защото новото стратегическо въоръжение на Русия може да ги преодолее.

"Били са хвърлени на вятъра", каза той.

Путин заяви, че великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите.

Той посочва, че е предлагал на САЩ да работят заедно върху системи за ПРО, но получил отказ. "Вместо да създават заплахи една за друга, великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите", каза Путин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
2
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобитова по какъв начин отговаря на въпроса "до коя година руснаците произвеждат де факто английски танкове". и от страната на русофилите : нито аз, нито ти може да кажеме дори и "според мен" че една от най успешните машини на 2ВВ има "глупави черти". тоя дето бие, без значение дали "en masse", не е прос човек.
280
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянАко погледнеш ВБ танкове с окачване Кристи Кромуел и Комет и ги сравниш с БТ серията те се различават БТ серията както и оригиналния Кристи са с ДЪЛГИ И ТЕСНИ КОРПУСИ РЕСПЕКТИВНО ВЕРИГИАнгличаните се отказват танковете да са верижно колесни и остават само верижни както и Т-34 - те вече имат осъразмерения външен вид на класически танковеТ-34 обаче запазва глупавата според мен черта от БТ серията - прекалено изнесен напред купол - за това и механика влиза през дупка отпред
279
0
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобипоредната копипаста не доказва по никакъв начин дали де факто, ползвайки окачването на кристи, руското танкостроене средата на 20 век е в същност американско или английско.
278
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенко! Забрави кирилицата и нея руснаци са измислили Кирилов и Методиев или май беше Ленин?
277
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянТанковете от семейство Кристи в СССРВерижно колесни танковеБТ-3(картечници), БТ-5(37мм оръдие) и БТ-7(45мм оръдие) ползват рециклирани авиационни двигатели 500кс като се различават по все по-модерните куполи и оборудванеБТ-7М с дизелов двигател В-2БТ-7А(артилерийски) с 76мм оръдиеА-20 или БТ-20 прототип в танковия конкурс спечелен от Т-34Верижни танкове с окачване кристиА-34 или Т-34 76 мод 1939 печели танковия конкурсТ-34 85 най-съвременна версия на танка
276
0
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До пенковернер. фон. браун. шмайсер. маузер. мессершмит. фиат. коматсу. боинг. техникс. бош. легай си че си пенясал ше ди докараш некой удар у тоо студ.
275
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 276За Белене са ни доставени ДВА комплекта "ОБОРУДВАНЕ ЗА РЕАКТОРИ С ДЪЛЪГ ПЕРИОД НА ИЗГОТВЯНЕ" - Това са самите корпуси на реакторите, Корпусите на топлообменниците и част от помпите и турбините. С други думи около 50-70% от чаркалаците (МЕХАНИЧНИ) на един реактор.А кой е подписал договора(желязно съставен от Росатом) от наша страна ... МЪГЛА МЪГЛА
274
6
 
4
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Да оставим настрани -чия е МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА !Да вземем за "пример" историята: Първи спътник на планетата -чий ? ; първи жив организъм в космоса -чий?; първи космонавт -чий?; първи апарат спуснат на Луната-чий?; първа космическа станция-чия?;първи човек излязъл в открития космос -чий ?;Знаете ли кой е Олег Попов- той предаде са САЩ формулата на руското ракетно гориво и те" понастигтаха "СССР в Космоса и бе ликвидиран /след дъжд качулка -както еза днешния продажен руски еврей Родченков !!!!!!!
273
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 271Кристи първоначално предлага разработката си за СКОРОСТЕН ВЕРИЖНО КОЛЕСЕН ТАНК на САЩ но това е 1928 година Разгара на КРИЗАТАСССР Делегация му идва като МАНА небесна (и го спасява от банкрут) и той продава 2 прототипа без куполи като трактори и документацията на СССРМалко по-късно продава и на Англичаните технологията за техните Крайцерски танковеСАЩ так и нямат танкове по технологията на Кристи минават директно на по-модерната технология на торсионите(М-26)
272
3
 
4
 
! Отговори
Гонзо преди 6 години
До Бобитова, колко високо летят руските самолети , зависи от това, колко силно ще ги ритнеш. пример: подводната авиация на борда на кузя
271
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
боби, знаеш ли че де факто за белене ни е доставен почти половин реактор, а втория е платен и го няма? а знаеш ли че в чечня не отчитат консумация на газ? сещаш ли се чии банкет плащаме? на индианците у нас и кавказците у руснята.
270
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобинищо не каза за танковете от семейство Кристи. както показва практиката с шкода-мадара, не са ти необходими доставки, ако сам си произвеждаш частите. факт е че отиваме на дръвника, да може СССРъ да си продаде етажерките и чайниците на "братските страни". за това банкрутира и СИВ - щото плановата икономика на класическите славяни е "нека планираме колко мангизи ще измъкнеме от вас" .което и продължава до ден днешен
269
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 268Не съм казал че по света не е имало технологии - Казах че Авиационния дизел в СССР изпитван 1936-38 година не се получава заради липса на технологии.Пак заради липса на технологии ***-8 бомбера има 5 двигателя ??? да двигател номер 5 има само една единствена функция да компресира въздух и да го доставя към останалите 4 двигатели - така че самолета може и лети много високо и Мо ло тов с него лети над Германия до ВБ за подписване на Ленд Лиз договорите
268
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 263Общо са произведени 6500 булгаррено като в България така и не се усвоява производството на двигателите след като почваме да продаваме и в Австрия и в Близкия Изток партии автомобили - Рено просто спира да доставя части ...
267
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вие русофилите обичате, сега зацепих, ако Путин не може да ви оправи всичките ще яхтите по една ракета и ще се самозадоволявате с нея. Жал ми е колко сте извратени. Дано в здравната каса има клинична пътека за вашата болест.
266
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобиоправданията ти, дето са "подплатени с факти" влизат сериозно в сферата "отделен въпрос, рано е да се каже, виж там погледни". въпрос: ако комета и кръстоносец които са английски машини са с окачване на кристи, а бт7 и т34 са от едно семейство щото са с окачване на кристи, това означава ли че а)руското танкостроене е английско, или че де факто танковото семейство (тоя термин е сочен като пaча с люти чушки) е на кристи, а не руско.?
265
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 259КЕВЛАР както КСЕРОКС - СА НАРИЦАТЕЛНИ НАИМЕНОВАНИЯПървата популярна композитна персонална защита изградена въглеродни влакна е пусната на пазара под името КЕВЛАР - от там става нарицателно за всякакви подобни технологии.А кой каква точно идея е имал кой я е реализирал и къде е отделен въпрос.
264
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
казаха ми да гледаш некво видео за "Семействата руски танкове" , общите им черти и за това колко голема глупост е сътворил серБ, директно от шефа на отдела разработчици на играта. имал бил канал в тубата. мене ми се не занимава.
263
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Боби1. термина "плагиатство" нещо да ти говори? "тихо спиздил и ушел, називаетса нашел". не гепи кабели, гепи кавъри. москвича е технологията на симка , озовала се в русия незнайно как след банкрута им. за незнанията за турбокомпресори, може да се обърнеш към немците и двигателите за дирижабли, както и състезателните автомобили в периода между двете войни. спри да цитираш уикипедията на света на танковете щото това не е исторически документ.
262
0
 
0
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Добре, днес мога да пища коментари явно, за разлика от вчера! До анонимен 253,Като е толкова велик Путин защо най-накрая не "покаже вратата" на отявления западопоклонник и родоотстъпник Герман Греф, който до ден днешен стои начело на най-голямата руска банка! Направи ли това, рейтинга му сред руснаците, който напоследък доста се е понижил, определено ще се вдигне! Едва ли, обаче Путин ще направи това, понеже май не е толкова вездесъщ, колкото доста хора си мислят!