Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение

САЩ хвърлили пари на вятъра за системите за ПРО
Обновена: 2 мар 2018 10:22 | 2 мар 2018 08:53, Елка Василева
350
Путин се похвали с най-новото стратегическо въоръжение
Снимка: БТА

Всички изпитания на най-новите системи на стратегическото въоръжение, създавани в Русия в отговор на едностранното оттегляне на САЩ от Договора за противоракетна отбрана, преминаха успешно. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, цитиран от ТАСС.

Вчера бяха излъчени откъси от интервюто. Целият разговор ще бъде показан в следващите дни.

"Всички преминаха успешно", заяви руският лидер в отговор на въпроса за изпитанията на оръжията.

"Всяка система от въоръженията, които се обсъждаха днес, с лекота изпреварва и заобикаля цялата система за противоракетна отбрана", каза Путин.

Той окачестви като "отлично" провеждането на изпитанията. "Някои от тях (оръжейните системи) все още се нуждаят от фини настройки и доработка. Други вече са доставени на войските и се намират в бойна готовност", съобщи руският президент.

Още по темата

"Всяка от тези системи се намира на определен етап на готовност. Някои от тях вече се намират на бойно дежурство при войските", каза той.

Вчера в посланието си към Федералното събрание на Русия Путин обяви, че се разработват и изпитват най-новите системи на стратегическото въоръжение, създадени в отговор на оттеглянето на Вашингтон от Договора за ПРО и разполагането на тази система както на територията на САЩ, така и отвъд националните им граници.

Сред тях е новата междуконтинентална балистична ракета "Сармат", свръхзвуковият комплекс "Кинжал", крилата ракета с ядрена енергоустановка, както и безпилотен подводен апарат, който може да бъде оборудван както с обикновени, така и с ядрени боеприпаси.

Руският държавен глава подчерта, че растящата военна мощ на Русия е надеждна гаранция за мира на планетата, а всички дейности по укрепването на руските отбранителни способности се провеждат в рамките на действащите ограничения за контрол на въоръженията, отбелязва ТАСС.

В интервюто за Ен Би Си Путин заяви, че средствата, които са били изразходени в САЩ за създаване на системи за ПРО, са били похарчени напразно, защото новото стратегическо въоръжение на Русия може да ги преодолее.

"Били са хвърлени на вятъра", каза той.

Путин заяви, че великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите.

Той посочва, че е предлагал на САЩ да работят заедно върху системи за ПРО, но получил отказ. "Вместо да създават заплахи една за друга, великите държави трябва да обединят усилия за защита от терористите", каза Путин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 256Калашников АК-47 не е немски като конструкция но като ИДЕЯ Е Немците са измислили КЛАСА ОРЪЖИЕМосквича е НЕЛИЦЕНЗНО ПОЧТИ КОПИЕ на симкаЖигули е ЛИЦЕНЗЕН ФИАТ по всички финансови правилаАвиационен дизел - Пожро Устойчиво гориво и по-малък разход гориво но нямат знания за Турбокомпресори по онова време за да заработи технологиятаБТ-3/5/7 и Т-34 имат ОКАЧВАНЕ ТИП КРИСТИ както и ВБ танк КОМЕТ и КРУСЕЙДЪРА-20/БТ-20 е конкурент на Т-34 като е Колесно-верижен
260
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задвратян, нали ти казахме че познанията ти са недостатъчни. Защо си упорит като катър?
259
2
 
2
 
! Отговори
Никола Петков преди 6 години
261, като измре това поколение пенционери, вие, с големото си самомнение ватната куртка и каскетите ще сте меншевики. въпреки че гочоолу и дочоолу това им не пречи, вместо "боже, царя ни пази" ще запеят "долу стамболов" и пак ще се наредят за безплатен кетъринг и вкиснати натурални сокове.
258
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобирено го спират щото алпината няма аналог на руския пазар, и щото доставките извън СИВ са в разрез с политиката на големия брат. за това яковлев туполев и сухой колко конструкторски бюра са затъркали, има цели епически новели по руските ресурси. айде да не влизаме в подробности за тт данни на лаз-овете. по съшата причина руските резиденти се опитват да контролират тук и сега стратегическите ресурси. щото да не мръднеме от задунайская губерния на милиметър.
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски, не свикнахте ли?
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгърбича не спря да джвака мантрата за щурмгевера. Абе алллааанкооолллууу, защо не си го правиха швабите като е техен и толкова успешен, а?
255
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
в тоя ход на мисли, ако българите не бяха свили от нато кевлара, униформите на ихтамнетовете още да са от вата. е верно че след като им подаряваме технологията, руснаците резко откриват че един сибирски тракторист я е бил изобретил, докато се борил с мечка около ядрения реактор, но това както вече отразихме , е нормалното поведение на класическия славянин.
254
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 233Авио завода в Ловеч е затворен нарочно. В СССР е обявен СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ конкурс за учебен самолет като са допуснати и останалите държави Така са допуснати че само Як-18 се явява и печели конкурса а нашия завод отива в забвението.Защо спряха *** Рено? Защото се направихме на велики и се опитахме да доставяме в Африка - тоест да подбием пазара на РЕНО ...
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз Кери не съм ходил да го посрещам или приветствам."И аз. Никой не го обича, затова. Даже и ти.
252
1
 
0
 
! Отговори
Фрунзе преди 6 години
и като скопипастиш никнейма , резко примерно ще ми се отпие греяна ракия. един приятел пита кога ще почнете с обидите за сексуална ориентация и клетвите :)
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са пътници!
250
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Бобии калавников не е немски, жигулата не е фиат и москвич не е симка. авиационен дизел. а що не направо газ-генератор за твърдо гориво? ем си летиш ем си меташ кръпеле у печката? и пак даваш дървото за развитие от света на танковете като "Танково семейство". какво общо имат гъсенично-колесните леки танкове от серията БТ със среден танк от типа т-34? освен може би факта, че на първите разработки на т-34 (изделие а-20) са използвани съвместими образци въоръжение. копипаста от серБ и пашалок.
249
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е велик!
248
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз Кери не съм ходил да го посрещам или приветствам."Щото ти нямат доверие и не са ти платили, затова. Иначе щеше да се Изгърбиш от навеждане и теманета и дудуцци, дрогарю Задвратян
247
3
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
Сега Путин в последният си мандат ще покаже на краварите каде им е мястото,Китай също ще играе решаваща роля за това,и ще свият краварите в ъгала,товавече е видно,че много държави започват да купуват руско оръжие,защото краварското става само за Холивуд.
246
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Изгърбич Задвратян 225Дизелът В-2 е създаден въз основа на ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН АВИАЦИОНЕН ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ ОТ 1936-38 година и НЕ В-2 дизелът не е АМЕРИКАНСКИВ наследство от Авиациония си дядо В-2 има АЛУМИНИЕВ КОРПУСАмерикански е Танкът на Кристи и неговото УНИКАЛНО ОКАЧВАНЕ - наследници в СССР - БТ-3, БТ-5, БТ-7 и Т-34Ползват се Ползват се НОГазотурбинните двигатели имат ДВЕ ГОЛЕМИ АХИЛЕСОВИ ПЕТИ - КЕРОСИН(пожароопасен) и ОГРОМЕН РАЗХОД НА ГОРИВО до 100 литра на празен ход на час
245
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американски генерал-проблема с Русия е в разходите и подготовката на нашите.При нас се харчат милиарди и не се знае ефекта.Примерно ако свалят американски самолет и сме я окъсали.Ако свалят руски, до края на деня ще има нов пилот.
244
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До БобиАз знам къде е Дагестан, умен съм, нали!
243
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
а, в духa на долните въпросчета, дали някой се е замислял, че по примера с първата световна, нито ердоган нито путин им се обикаля много-много по балканите?
242
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Путин няма да дойде докато България е председател на ЕС. Никой няма да му позволи."Ти ли ще го спреш?